Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samsung Galaxy Core LTE czy..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, za jakiś tydzień, dwa kończy mi się umowa i chciałbym wybrać jakiś telefon, oto te, które mam do wyboru : 

http://www.play.pl/telefony/Telefony_retencja/mix.html?ESId=RET_MIXFLEX_INT_50

Najbardziej spodobał mi się ten : 

http://www.play.pl/telefony/samsung-galaxy-core-lte-black/?ESId=RET_MIXFLEX_INT_50

Co o nim sądzicie? Chciałbym żeby telefon posiadał Androida 4.2 i wyżej, ekran 4" i większy i aby chodził dosyć płynnie i nie było z nim problemów. 

Czemu mój poprzedni temat został usunięty? Mógłbym chociaż dostać informację na PW z jakiego to powodu? Bo zupełnie tego nie rozumiem.. 

xD

Opublikowano

Na twoim miejscu brałbym Moto G jest za złotówkę a oferuje najwięcej w tej cenie do 100zł. 

- 4 rdzeniowy procesor Snapdragon 400

- 4,5" w rozdzielczości HD :)

- pewna aktualizacja do Androida L (5.0)

Jedynym minusem jest brak ładowarki (jest sam kabel usb) ale ładowarkę dedykowaną można łatwo i tanio dokupić, póki co można ładować przez USB no i +/- brak karty slotu na kartę SD. 

@edit 

własnie zauwazyłem że zrobiłeś drugi taki sam temat, a ja myślałem że po prostu nie zapisało mojego posta. 

Nie zakładaj dwóch tematów ;) 

lownfast

Opublikowano

W sumie ta motorola nie jest taka zła ale boli mnie brak slotu na kartę SD, a 8GB nie wystarczy mi raczej więc odpada chyba, że będzie dostępna z większą ilością pamięci wbudowanej i dużo droższa nie będzie ale wątpię w to :/ A tak to bardzo mi się podoba a co sądzisz o tym core lte? 

A co to ładowarki to chyba najmniejszy problem :D

xD

Opublikowano

Powiem krótko pamięci na Core LTE i tak nie wykorzystasz bo nie masz co tam instalować w porównaniu z Moto G to niebo a ziemia. Poza tym komu nie starcza 8GB? Masz chmurę od Google w której masz bodajże 50GB do tego warto byłoby przedzwonić na infolinię i zapytać się jak z wersją 12GB. 

lownfast

Opublikowano

Szczerze mówiąc to ta motorola podoba mi się, no dla mnie 8GB to może być mało, ponieważ mam tyle samej muzyki + reszta. Na tą infolinie w sumie zadzwonię jutro i podpytam, w przyszłym tygodniu idę do salonu i zobaczę co i jak. Wtedy dam znać. Jeśli Moto G miałaby ten slot to brałbym ją z miejsca no ale zobaczymy jeszcze, dam znać na forum jakiego wyboru dokonałem itd. 

A tak ogólnie, root'a da się wgrać na moto g? 

Edit: Z tego co widzę to tak, więc nie ważne :D

Edit 2: Założyłem 1 temat i nagle zniknął i nie wiem o co chodzi, nikt nie dał mi znać czemu został usunięty ani nic, dziwne :/

xD

Opublikowano

Jeżeli nie dostaniesz 12 to rozważ tą 8 ale w Core się nie pchaj bo będziesz żałować. Poza tym z niektórej muzyki można zrezygnować, albo wgrywać sobie 2 GB playlisty na kilka tygodni i zmieniać to sobie co trochę, zawsze jest jakiś sposób ;) 

lownfast

Opublikowano

No w sumie to nie taki zły pomysł, a jak z tą pamięcią 50GB w chmurze? Czy można tam wgrać muzykę jakąś? Przepraszam, że tak pytam ale nie mam o tym pojęcia :D

xD

Opublikowano

Możesz wgrać wszystko na konto tylko musisz mieć dostęp do internetu. Pliki każdego rodzaju od PDF po MP3 i tak dalej także o chmurę się nie martw tylko nie jestem pewien czy można bezpośrednio odtwarzać z chmury ale CHYBA tak ;) 

lownfast

Opublikowano

A czy jest opcja sprawdzenia tego na samsung galaxy ace? Lub ew. na s4? Bo chciałbym zobaczyć jakby to wyglądało :D

Dostęp do internetu to chyba nie problem bo wi-fi a tak to będę miał wykupiony pakiet także luz. 

xD

Opublikowano

Obejrzałem właśnie recenzję i core lte, i moto g i według mnie czy to będzie 8 czy 16 GB w moto G to jednak ją wezmę chyba, że czegoś ciekawszego dowiem się w salonie ale wątpię, boli mnie strasznie brak miejsca na kartę SD ale czytając opinie itd. wybieram jednak Moto G, z muzyką zmieszczę się jakoś a tą której słucham mniej wrzucę w chmurę i powinno wystarczyć mi miejsca, postaram zadzwonić się jeszcze na infolinię lub dopytać w salonie o wersję 16 GB ale ponoć mało dostępna jest w Polsce ale zobaczymy i dam znać :D

xD

Opublikowano

No właśnie 16GB a nie 12, pomyliłem się w którymś poprzednim poście ;) 

Idź wypytaj i tak jak piszesz nawet bierz 8 bo warto, a wcześniej pisałem że z muzyką można się zmieścić wgrywając sobie co trochę nowe playlisty i usuwając stare ;)

lownfast

Opublikowano

No dokładnie, 8 GB, z czego mam dostępne chyba 5,5 Gb ale no jakoś się zmieszczę, oby był ten 16 GB. Choć wydaje mi się, że nie będzie go. A możliwe jest, że za dopłatą ściągnęli by takiego? 

xD

Opublikowano

Branie telefonu od operatora jest jak oddanie dziecka w łapy trynkiewicza... kupiłbyś coś porządnego, a nie. (patrz Nexus 5, Hongmi 1S)

Xiaomi Mi3: MiDev (KK 4.4, MiDev Kernel)
Nexus 7 2012: Odblokowany (AOSP5.0, Root)
Nie pomagam na PW, od tego jest forum

Apple ma kiczowaty system, bo bazuje na BSD~

Opublikowano

W moim przypadku jest tak: 2 lata temu wziąłem Xperie miro w Play Mixtura All Inclusive(wtedy to sie tak nazywało). Telefon w tej taryfie kosztował 249 zł, miesięczne doładowanie wynosiło 39zł.Telefon na allegro kosztuje 400zł~. Umowę mam na 3 lata. Xperia w tym roku się zepsuła (ekran pękł, nie działał) więc kupiłem nowego Samsunga galaxy S3 - na allegro. Cena telefonu 800zł~. 

Od tej pory będę kupował poza operatorami bo to jest śmieszne jak 3/4 z kwoty którą ja muszę zapłacić przez te 3 lata operator po prostu sobie ją zabiera :/

39zł*36mies=1404+koszt telefonu(249zł)=1653. 

#teams4bal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...