Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Serwer Hardcore + Frakcje + RPG - Pomysł

Gość adi24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów. Mam pomysł dotyczący serwera i chcę abyście go ocenili.

To tak... Będzie to serwer Hardcore + Frakcje + RPG. Opiszę to wszystko po kolei. :)

Hardcore - Pewnie każdy zna ten tryb - po zabiciu dostajesz bana na jakiś czas. Na serwerze chcę zrobić ban na 1 godzinę (do ustalenia).

Frakcje - Nie.. nie są to "autorskie gildie", tylko ogólnodostępny plugin (MyGuilds). Na założenie sojuszu będziesz potrzebował jakieś itemki (do ustalenia). Automatyczny cuboid 50x50x50 (do ustalenia).

RPG - Na serwerze nie będzie "normalnych" mobków. Im dalej od spawnu się zapuścisz tym będą trudniejsze (większy poziom, HP, lepsze EQ). To tyle jeśli chodzi o potwory. Teraz troszkę o przedmiotach. Z każdego moba będzie % szansy, że coś wydropi. Będą to miecze, siekiery, zbroje. Każdy przedmiot, o którym przed chwilą pisałem, prawdopodobnie będzie inny. Wyróżniają się 3 cechy. Rzadkość, atrybuty i skille. Rzadkość - popularny, rzadki, limitowany itd. Atrybuty - Może to być +5 HP, +5 % szansy na Unik (adekwatne do rzadkości przedmiotu). Skille - np. Zatrucie przeciwnika na 5 sek. Skille będzie można dodawać do przedmiotu, który taką możliwość posiada (adekwatne do rzadkości przedmiotu), poprzez monety, które będą wypadały z potworów.

Teraz troszkę info dotyczących rozgrywki...

Z mobów będzie też dropić złoto, waluta na serwerze. Za nie będzie można kupić u NPC jakieś itemki (te, o których pisałem wcześniej). 

Jeszcze dużo rzeczy się zmieni. To nie jest ostateczna wersja.

Teraz pytania do Was.

1. Czy podoba Wam się pomysł?

2. Czy dołożyć jakiś itemshop (oprócz NPC) z drzewem, cobblem?

3. Czy drop zrobić z rud czy ze stone? (silnik Spigot)

4. Jaki poziom trudności? Łatwe potwory, czy raczej trudniejsze?

5. Na ile czasu, po śmierci, powinno dostać się bana?

6. Czy zapłatą za gildie mają być itemy (jak tak to łatwe albo trudne do zdobycia), czy złoto?

7. Jaka ma być wielkość cuboida dla frakcji?

Temat pisany na szybko. Jeżeli jakieś pytanie mi się nasunie, zadam je. 

Odpowiadajcie na moje pytania i zadawajcie jakieś inne.

Chcę zrobić coś nowego. Czego jeszcze nie ma. 

Opublikowano

1. Pomysł super, miejmy nadzieję, że wypali. :)

2. Nie myślę, że same NPC wystarczy. Dobrze by było, gdyby za, każdy wykonany quest dostawało się losowy/wybrany item.

3. Ja jestem z dropem z rud, ponieważ mało jest takich serwerów.

4. Trudniejszy tryb przetrwania.

5. Jeden dzień.

6. Około 15k złota za stworzenie frakcji.

Opublikowano

@Gruby1230 Dzięki wielkie za odpowiedz. To mnie motywuje :)

O właśnie. Odnośnie questów. Mogę dodać zadanie na zabicie powiedzmy 5 zombie, 3 szkielety itd., ale trudno mi będzie ustawić, który poziom ma mieć cel. Więc wychodzi na to, że można zabić 20 potworów na 1 poziomie jak i na 60. Czy takie coś może być? :)

Zachęcam do dalszych wypowiedzi.

Opublikowano

Fajne by było, gdyby moby miały lvl np: od 1 do 120, chociaż nie wiem czy istnieje taki plugin tylko raz spotkałem się z takim czymś.

A, z tymi questami to dobry pomysł :)

Opublikowano

Pomysł, który opisałeś jest nieco inny od podstawowych serwerów.

Jak dla mnie... Może być.

Dodałbym jeszcze kilka innych pluginów które urozmaiciły by rozgrywkę.

1. Oczywiście!

2. Możesz takowy zrobić, lecz pamiętaj o wysokich cenach.

3. To już zależy od Ciebie, ja zrobiłbym ze stone - drop byłby trudny.

4. Wszędzie są łatwe, więc trudniejsze.

5. 12/24h.

6. Można zrobić to i to, 10k + mało spotykane itemy.

7. Ja wiem... Można zrobić 30x30, a za zapłatę się zwiększa np.: o 3.

Opublikowano

@Gruby1230 Co do mobów. Tak chcę właśnie zrobić.

@iVenoom Dzięki wielkie za odpowiedź. Co do dropu... Poczekam jeszcze na komentarze innych :)

Dawajcie dawajcie z odpowiedziami :D

Opublikowano

1. Pomysł z RPG jest zachęcający.

2. Może być, ale coś co jest trudno dostępne i żeby było tego mało.

3. Rud, ewentualnie dodać plugin na "pajęcze rudy", że w jednym miejscu są porozrzucane rudy.

4. Trudniejsze.

5. 12-24h

6. Itemki, trudne do zdobycia.

7. 25x25x30 + możliwość powiększenia za jakąś cenę.

Opublikowano

@DogGuffi Dziękuję, że się wypowiedziałeś... Co do tych "Pajęczych rud" - ciekawy pomysł. Może go zrealizuję.

Proszę, piszcie co sądzicie o pomyśle dotyczącym serwera...

Opublikowano

Wszyscy czekamy, ale czy na pewno serwer będzie taki jaki jest planowany ?. Widziałem masę takich "Zapowiedzi" i do dzisiaj serwery te nie pojawiły się.

Mimo tego życzę powodzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...