Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dot. "Noe Wybrany przez Boga"

StuSto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obejrzałem film super tylko nurtuje mnie pytanie ostatnia scena gdzie Noe blogoslawi swoje wnuczki i mowi "by byly plodne" i cos takiego i nurtuje mnie jak dalej rozwinie sie ludzkosc skoro sa to 2 dziewczynki a przezyla tylko ich rodzina i nikt po za tym? Jak one maja sie rozmnazac miedzy soba skora wszyscy zwyi ludzie na ziemi to ich rodzina szukalem na necie jakies interpretacji ale nie moge znalesc za wszystkie odp daje lajki z gory dzieki

Opublikowano

Jedna z tez mówi, że tak samo jak Bóg nie stworzył tylko Adama i Ewy, że to tylko przykładowa para ludzi, tak samo prócz rodziny Noe, ktoś jeszcze przeżył.Druga teza mówi, że na początku dziejów ludzkości.Związki kazirodcze były czymś normalnym, dopiero potem ich zakazano, ze względu na wysokie prawdopodobieństwo wystąpienie choroby genetycznej u dziecka rodzeństwa i trwa to do dziś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...