Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie warto iść Akali?

Maks2300

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Jakiś czas temu kupiłem Akali i bardzo gorąco polecam, ale chcę się przy tym podzielić moim odkryciem.

Jakieś 2 godziny temu grałem ważnego rankeda gdzie leciałem Akali na bot'a jako supp tak jako supp. Pomyślałem, że skoro na midzie gram i się nią super jak i na jungli, za to tu sprawa jest dużo trudniejsza, bo trzeba uważać, żeby nie stracić buff'a kiedy padniecie od monsterów. Owszem próbowałem też top'a, ale uważam, że akali np na takiego Tryde jest za papierowa, ale wystarczy kupić 1 item na hp i dacie radę chociaż lepsza jest na midzie i jungli, Tak naprawdę największy minus tej postaci to 6 lvl, nie zależnie na jaką linię idziecie i tak nie zrobicie nic bez 6 lvl, nie ma nawet co próbować. Więc wymyśliłem, że pójdę na supp był to taki teścik i trochę ryzykowałem, bo to ranked, ale chociaż gra nie zapowiadała się dobrze (20 minuta - 7/14 dla przeciwników) to jednak to wygraliśmy po mimo nafeedowanego Zeda :) Niestety lub stety mój adc średnio dawał sobie radę, bo został 2 lvl z tyłu i cofał się co kilka minut, ale po 6 lvl. Proszę wbijam na mida i już po Zedzie. Wracam na bota pomóc mojemu adc, Wbijam z R daje Q i E potem Ignite I znowu R Q i E po takim combo właściwie każdy adc pada ;) No i to tyle chodziło tutaj raczej o szybkie wyfarmnienie i wbijanie się w przeciwnego adc, a ponieważ to postacie papierowe i większość nie ma jak uciec dla Akali jest to free kill :)

Polecam spróbować Akali na każdej linii i mam nadzieję, że ją zakupicie i docenicie :D

Opublikowano

Akali, Akali, Akali...

Hm, generalnie to Akali chodzi się na mida, gra się 100% pasywnie do 6 lvla, a potem to ręce same grają, nie wiesz nawet, co się wyrabia.

Top też może być, może mieć łatwiej z farmą, ale z kolei papierkiem może się okazać.

Jungle - bezużyteczna. Za dużo jest do stracenia, aż nabije się ten koszmarny 6 lvl.

Support - przemyślmy. Ma slowa. Może spłoszyć, ale po 6 lvlu. Jak już wbije owy lvl, adc jest mało potrzebny. Jednak Akali bez farmy będzie ciężko.

Podsumowując - imo Akali support odpada. Może jakiś minimalny potencjał ma, ale nie róbmy z niej supporta, gdyż do tego się generalnie nie nadaje.

Pozdrawiam

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Dobremu adc wystarczy farma. Grunt, to umieć zlasthitować 95% minionów do czasu, kiedy zaczyna latać się po całej mapie i kończy się siedzenie na linii. Potem lasthitować, gdzie się tylko da i jest $$$.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Problem w tym, że spytałem się czy mogę farmić ale tylko do 6 lvl, a przy okazji  mój adc kiedy ja stałem pod wierzą i spokojnie farmiłem szedł sobie sam na morgane i ashe ;) Potem najczęściej na farcie, albo jak mu pomogłem wracał do bazy z 200hp i potem kiedy ja miałem 4 on miał 2 lvl. Zresztą powiedziałem, że chodziło o taktykę wbić jak najszybciej 6 i gankować inne linie. Gdyby tego nie zrobił i działał jak głupi supp to nigdy byśmy nie wygrali, bo po prostu mój adc nie ogarniał.

Co do jungli to nawet jeżeli wbijemy 6 lvl kiedy nasi mają 7/8 to i tak można zrobić super ganki chociaż prawda, że nie jest taka mocna. Chciałem tylko pokazać, że ta akali na mid, bo jest tam op wcale nie musi nadawać się tylko na 1 linię:)

Nie mówię, że wszystkie postacie, ale jednak akali nadaje się wszędzie jeżeli umiecie nią grać, bo jak nie i potem mówicie, że tylko na mida to wychodzi na to, że nie umiecie nią grać.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Dobremu adc wystarczy farma. Grunt, to umieć zlasthitować 95% minionów do czasu, kiedy zaczyna latać się po całej mapie i kończy się siedzenie na linii. Potem lasthitować, gdzie się tylko da i jest $$$.

Skoro był supp akali czyli pewnie bronze elo, więc niema co liczyć ,że adc weźmie nawet 60% minionów.

Opublikowano

Poczekaj... czy ty nie jestes w bronzie/silverze? Byle jaka leona, thresh powinna zruchac akali/eza na bocie. Akali tylko i wylacznie na mida..

Diss_Stream.png

Opublikowano

Jedynie adc, tylko ta pozycja pozwala pokazać jej prawdziwy potencjał bojowy.

Build: mBoots -> IE -> IE -> IE -> IE -> IE

Free elo shower, pickuj, free challenger

Opublikowano

No jestem w bronzie II i co z tego? I nie wygrałem tego na farcie, bo na samym końcu moje staty to chyba 11/4 reszta teamu też miała ok staty nawet adc. Zresztą jaki to problem skoro ja po 6 lvl już byłem na innych liniach i gankowałem i mój adc sobie spokojnie farmił. Jeżeli macie z czymś problem, to już nie mój kłopot, ale nie musicie mnie obrażać czy coś, bo umiem grać gdzie indziej niż wy i jeszcze. A no pewnie jest z low elo, bronzie i silverze. No i kurde każdy kiedyś tam był i jak wam coś nie pasuje to po ch*j w tym temacie piszecie? Może chce ktoś 1 vs 1 co?

Opublikowano

Top, mid, jungla jak masz choć jednego lanera z dobrymi CC, to chodzisz cały czas na tą linię robić ganki przed 6, a potem wszędzie orasz wszystko.

Uczeń
Opublikowano

Chodzę Akali na mida zawsze, ewentualnie top, czasem z kumplem chodzimy na bota on adc ja akali z tym że nie gram jako supp tylko dzielimy się farmą wbijam szybko 6 lvl potem robię sięczkę z przeciwników farmę mu zostawiam gdyż już mi nie jest potrzebna, polecam iść na bota z kumplem fajnie się gra i ubija papierowe adc, mid oczywiście najlepszy ale tak dla odmiany polecam bota i broń boże jako supp tylko tak jak wyżej pisałem, tylko to się sprawdza jesli jesteś dobra Akali.A to się jeszcze pochwalę gram tylko akali od półtora roku nie gram żadną inną postacią jestem w Silver II na rank również nią tylko gram zawsze mnie puszczą jak zobaczą mój profil na lolkingu 300+ gier rankingowych na Akali :D 5 pent z czego 2 double penty, 14 quadr na rank oczywiście 

Wieczna Susza  :D

Opublikowano

Siemka! Jakiś czas temu kupiłem Akali i bardzo gorąco polecam, ale chcę się przy tym podzielić moim odkryciem.

Jakieś 2 godziny temu grałem ważnego rankeda gdzie leciałem Akali na bot'a jako supp tak jako supp. Pomyślałem, że skoro na midzie gram i się nią super jak i na jungli, za to tu sprawa jest dużo trudniejsza, bo trzeba uważać, żeby nie stracić buff'a kiedy padniecie od monsterów. Owszem próbowałem też top'a, ale uważam, że akali np na takiego Tryde jest za papierowa, ale wystarczy kupić 1 item na hp i dacie radę chociaż lepsza jest na midzie i jungli, Tak naprawdę największy minus tej postaci to 6 lvl, nie zależnie na jaką linię idziecie i tak nie zrobicie nic bez 6 lvl, nie ma nawet co próbować. Więc wymyśliłem, że pójdę na supp był to taki teścik i trochę ryzykowałem, bo to ranked, ale chociaż gra nie zapowiadała się dobrze (20 minuta - 7/14 dla przeciwników) to jednak to wygraliśmy po mimo nafeedowanego Zeda :) Niestety lub stety mój adc średnio dawał sobie radę, bo został 2 lvl z tyłu i cofał się co kilka minut, ale po 6 lvl. Proszę wbijam na mida i już po Zedzie. Wracam na bota pomóc mojemu adc, Wbijam z R daje Q i E potem Ignite I znowu R Q i E po takim combo właściwie każdy adc pada ;) No i to tyle chodziło tutaj raczej o szybkie wyfarmnienie i wbijanie się w przeciwnego adc, a ponieważ to postacie papierowe i większość nie ma jak uciec dla Akali jest to free kill :)

Polecam spróbować Akali na każdej linii i mam nadzieję, że ją zakupicie i docenicie :D

Byłeś suppem Akali na rankedzie, zbierałeś kille i pewnie też miałeś wyjebane na sightstone'a i inne itemy dla supporta, co? Mam nadzieję, że dostałeś serdecznego reporta i kopa w dupala od 9 graczy...

yorick.png

Dostać ostrzeżenie za byle gówno? Jest

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...