Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Pomóżcie w przywruceniu kompa do normalnego działania

CanExiOne

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Mam ostatnio nie małe problemy z komputerem bo strasznie sie spowolnił w ostatnim czasie a tuż po włączeniu komputera i wyłączeniu z 2 lub 3 programów które nie będę aktualnie używał mam aż 65 procesów. Na dodatek dzisiaj zaczeła mi strasznie wolno działać przeglądarka sprawdzałem firefoxa i internet explorer bo z innymi nie mam miłych wspomnień. Jestem w stanie pokazać co mam a czego nie mam na komputerze i też nie trzeba mi jak dziecku wyjasniac różnych rzeczy bo nie jestem zielony w tym. Liczę na waszą pomoc.

Sprzęt:

Procesor: Pentium® Dual-Core CPU E6700 @ 3,2 GHz

RAM: 4 GB

Karta Graficzna: ATI Radeon HD 5450

System: Windows 7

Jak cos jeszcze trzeba to mówcie dodam.

VGE BEZ TŁA.png

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz już stary komputer, nie ma się czego po nim spodziewać. Nie ściągaj żadnych programów do optymalizacji, bo to zwykły syf. Ja mam 57 na XP'ku. 56 to przyzwoita liczba. Trochę przyśpieszył, tzn. że nadal się zacina, czy jest w miare?

Opublikowano

Usunołem co trzeba było tylko nie jestem pewien czy usunołem dobrze MyPC Backup bo przez wyszukiwanie go usunołem. Tylko że po wczorajszym skanowaniu gdy miałem zrobić to:

Odinstaluj AppCloudUpdater, MyPC Backup, OffersWizard Network System Driver, RegClean Pro, WindowsMangerProtect20.0.0.502,

pobierz http://speedy.sh/3PEwz/fixlist.txt umieść obok FRST i kliknij FIX, dostarcz fixlog oraz nowy log FRST

Pojawiło mi się na pulpicie to:

6573314093867981030843.png

Nie wiem czy to ignorować czy cos groźnego.

Jest też szansa, że brat cos robił w nocy na komputerze.

A to do pana który chciał żebym usunoł to:

Odinstaluj IObit Advanced SystemCare 7, Glary Utilities 5, ToolwizCareFree, MyPC Backup i zrób nowe logi FRST (additional też), bo masz tak zawalone logi tym syfem, że sprawdzać się nie chce.

Addition.txt

FRST.txt

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

Odinstaluj IObit Advanced SystemCare 7, Glary Utilities 5, ToolwizCareFree, MyPC Backup i zrób nowe logi FRST (additional też), bo masz tak zawalone logi tym syfem, że sprawdzać się nie chce.

Opublikowano

Masz już stary komputer, nie ma się czego po nim spodziewać. Nie ściągaj żadnych programów do optymalizacji, bo to zwykły syf. Ja mam 57 na XP'ku. 56 to przyzwoita liczba. Trochę przyśpieszył, tzn. że nadal się zacina, czy jest w miare?

Komp normalnie działa ^^ dzięki za pomoc.

Tak jak powyżej pisałem do zamknięcia.

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

To normalne, że pojawiły się tamte 3 pliki, bo FRST po odpaleniu pokazuje ukryte pliki. A desktop.ini to zwykłe ustawienia pulpitu.

Usuń jeszcze Driver Booster, Java 7 Update 60, JetBoost, Driver Booster, SmartDefrag3

Co się stało z plikiem FRST.txt?

LastRegBack: 2014-08-27 04:03

==================== End Of Log ============================

Wykonaj go jeszcze raz, bo jest pusty.

Usunołem i FRST.txt wrzuciłem do poprzedniego komentarza gdzie był on pusty.

Tamte pliki usunąć co są na zdjęciu?

I czy jeszcze logi dać?

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

Odinstaluj Driver Booster, Java 7 Update 60, JetBoost, Driver Booster, SmartDefrag3.

Tamte pliki co się pojawiły zostaw.

Zrób nowe logi FRST (już bez addidtional) bo te poprzednie się nie utworzyły.

Opublikowano

Pobierz http://speedy.sh/sqNtR/fixlist.txt umieść obok FRST i kliknij FIX.

Podany skrypt wyczyści również historie przeglądarek, cookie i zapamiętane hasła. Przygotuj się na to.

To by było na tyle. Napisz czy komputer przyśpieszył.

Komputer troche przyspieszyło ale jest jeszcze sprawa tych procesów bo nie wiem czy 56 z przeglądarką (korzystam z firefoxa) to normalna liczba.

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

To normalne, że pojawiły się tamte 3 pliki, bo FRST po odpaleniu pokazuje ukryte pliki. A desktop.ini to zwykłe ustawienia pulpitu.

Usuń jeszcze Driver Booster, Java 7 Update 60, JetBoost, Driver Booster, SmartDefrag3

Co się stało z plikiem FRST.txt?

LastRegBack: 2014-08-27 04:03

==================== End Of Log ============================

Wykonaj go jeszcze raz, bo jest pusty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...