Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chce kupić sobie nowy telefon.

Produkt GoClever wygląda solidnie, ma 4 rdzeniowy procek, 5'' wyświetlacz i kosztuje trochę ponad 600zł.

Może mi go ktoś polecić? Najlepiej Piotr Frączewski.

76561198044354237.png

Opublikowano

Najlepiej Piotr Frączewski.

Wtf. O co Ci chodzi?

Budżet masz do 600 zł tak? Dodatkowo podaj dokładny model telefonu, to coś tam zobaczymy.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Matko, zapomnaiełm o modelu, sorki.

Goclever Insignia 5X

Z Piotrem chodzi tylko o to, że jemu najbardziej ufam.

Cały czas nie wiem o co chodzi z Frączewskim ale ok :)

Telefon jest dobrym telefonem polskiej marki - jednymi z większych plusów są ekran (Full HD) i aparat. Niestety przez ekran i jednocześnie procesor, telefon nie jest super wydajny. Zdarzają się zacięcia w menu, mimo to można pograć w większość gier. Więcej poczytaj tutaj:

http://komorkomania.pl/750,goclever-insignia-5x-test

Jeśli chciałbyś coś bardziej znanej marki możesz się przyjrzeć telefonowi Motorola Moto G.

Opublikowano

Niby Motorola spoko, ale z tego co widzę to ma mniejszy ekran i nie full hd i do tego ma gorsze aparaty. Noi oczywiście ponad 100zł droższa.

A co jest nie tak z tym serwisem? Przecież firma teoretycznie polska. Domyslam się, że chodzi o to, że pewnie serwis jest w Chinach i tak jak to wygląda w przypadku Lenovo nie działa zbyt szybko?

76561198044354237.png

Opublikowano

Chodzi o to że nie uwzględniają wielu wad nie spowodowanych przez użytkownika poza tym lecą w kulki i warto sobie o nich poczytać na internecie. Co Ci z ekranu HD przy takich słabych podzespołach, bo nie rozumiem? Poza przewijaniem pulpitów do niczego Ci się ten telefon nie przyda.. 

lownfast

Opublikowano

Niby Motorola spoko, ale z tego co widzę to ma mniejszy ekran i nie full hd i do tego ma gorsze aparaty. Noi oczywiście ponad 100zł droższa.

A co jest nie tak z tym serwisem? Przecież firma teoretycznie polska. Domyslam się, że chodzi o to, że pewnie serwis jest w Chinach i tak jak to wygląda w przypadku Lenovo nie działa zbyt szybko?

Było wyraźnie napisane, że ekran FullHD w takim telefonie sprawia problemy - nie radzi sobie z wydajnością. Chyba, że chcesz przeglądać zdjęcia, to ok, da radę.

Opublikowano

To już nie lepiej dołożyć do tej nieszczęsnej M2? Może i nie ma tego HD nawet ale te prawie 5 cali ma a to na pewno lepszy telefon od GC. Widzę że kierujesz się cyferkami nawet nie zważasz na to co piszemy także wydaje mi się że przekonywanie Ciebie dalej jest zbędne, wpakujesz się w gówno ale to twoja sprawa, życzę "udanego" zakupu.

lownfast

Opublikowano

Jeżeli w grę wchodzą telefony używane to polecam samsung galaxy s2. Tą bestię to nawet Krystyna Czubówna poleca jak czyta ;)

Opublikowano

Jeżeli w grę wchodzą telefony używane to polecam samsung galaxy s2. Tą bestię to nawet Krystyna Czubówna poleca jak czyta ;)

Kolega z księżyca spadł? 

Galaxy S2 do tego jeszcze używany? Rozumiem że swego czasu to był świetny telefon no ale ludzie.. to chyba jakiś żart. 

lownfast

Opublikowano

Faktycznie sporo osób narzeka na ich serwis, więc zrezygnuje.

Coś innego jeszcze oprócz tej motoroli?

Podaj budżet.

Opublikowano

Tak apropo kupowania tych telefonów to co myslicie o ofertach na Allegro?

Przeważnie kosztują 50zł taniej i do tego tutaj jest dostepny kolor czarny, a nigdzie indziej go nie widzę.

Czy takie zakupy sa bezpiczene - koleś wygląda na dobrego sprzedawcę.

http://allegro.pl/smartfon-lg-swift-l9-ii-d605-4-7-8mx-czarny-fv23-i4535836445.html

Teraz dopiero zauważyłem, ze ta cała Motorola nie ma nawet wejścia na kartę. Nieźleś mnie pan próbował wkręcić...

76561198044354237.png

Opublikowano

Tak apropo kupowania tych telefonów to co myslicie o ofertach na Allegro?

Przeważnie kosztują 50zł taniej i do tego tutaj jest dostepny kolor czarny, a nigdzie indziej go nie widzę.

Czy takie zakupy sa bezpiczene - koleś wygląda na dobrego sprzedawcę.

http://allegro.pl/smartfon-lg-swift-l9-ii-d605-4-7-8mx-czarny-fv23-i4535836445.html

Teraz dopiero zauważyłem, ze ta cała Motorola nie ma nawet wejścia na kartę. Nieźleś mnie pan próbował wkręcić...

Zależy od sprzedawcy... Łatwo na Allegro oszukać. Po za tym, w tej cenie, jak dla mnie tylko Moto G, ale jak chcesz.

Opublikowano

Ja zorumiem, że super wydajna i wogóle, ale te 8gb bez wejścia na karte psuje wszystko. Nawet jakby miała 4gb ramu i 4rdzeniowy procesor to bym nie brał bo zaraz pamięci braknie...

Po za tym 150zł róznicy to nie ejst moim zdaniem ta sama półka cenowa.

76561198044354237.png

Opublikowano

wspominałem wcześniej o M2.. 

Moto G nie ma wymienialnej baterii i działa tylko na mikro sim. Do tego jeszcze to o czym wczesniej wspomniałem brak wejścia na kartę pamięci.

Naprawdę polecasz mi coś takiego bez wzmianki o tak ogromnych wadach? Lepiej skończ udzielać porad na tym forum bo kiepsko ci to wychodzi... Dobrze, że nie jestem idiotą i sam sprawdziłem ten telefon i nie dałem się nabrać jakiemuś trollowi...

76561198044354237.png

Opublikowano

Moto G nie ma wymienialnej baterii i działa tylko na mikro sim. Do tego jeszcze to o czym wczesniej wspomniałem brak wejścia na kartę pamięci.

Naprawdę polecasz mi coś takiego bez wzmianki o tak ogromnych wadach? Lepiej skończ udzielać porad na tym forum bo kiepsko ci to wychodzi... Dobrze, że nie jestem idiotą i sam sprawdziłem ten telefon i nie dałem się nabrać jakiemuś trollowi...

Proszę o zachowanie kultury.

A może telefon Xiaomi Mi3? Kosztuje ~900 zł, a w zestawie dostajesz naprawdę wydajnego smartfona. 

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/xiaomi/mi3/Xiaomi-MI-3.html

Opublikowano

a przepraszam to ja kupuje telefon czy Ty, bo nie rozumiem? Może mam jeszcze pójść za Ciebie do sklepu? 

Moto G jest i tak bardzo dobrym telefonem, a ja polecam coś co Ty możesz pod siebie dopasować bo DOKŁADNYCH wytycznych nie napisałeś - czyli czego potrzebujesz. 

Micro Sim bo można przerobić ją ze zwykłej SIM'ki nawet w domu nożykiem do krojenia chleba, mniejsza z tym.

Skoro potrzebujesz slotu na MSD to pisałem już dwa razy o XPERII M2. 

lownfast

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...