Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc dot. własnego priva

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam 17 Lat 

Niedawno zacząłem tak grać se w Metin2 , zwiedziłem dużo serwerów (Priv) i też się dużo dowiedziałem z nich

Mam parę pytań:

1.Ile kosztuje Prywatny serwer na około od 600/1000 Graczy?

2.Jakie Pliki Serwerowe?

3.Jak połączyć strone pod Serwer? konkretnie o (rejestracje, Shop SMS itp)

4.Czego powinienem nauczyć się na początek przed robieniem wszystkiego (serwerów , stron itp)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To na razie tyle .

Opublikowano

Cześć, mam 17 Lat 

Niedawno zacząłem tak grać se w Metin2 , zwiedziłem dużo serwerów (Priv) i też się dużo dowiedziałem z nich

Mam parę pytań:

2.Jakie Pliki Serwerowe?

4.Czego powinienem nauczyć się na początek przed robieniem wszystkiego (serwerów , stron itp)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To na razie tyle .

1. Zalezy od umiejętności, ale ogolnie wypada tak z 600-700zł wydać  na wszystko.

2. Zależy, najlepiej postawić na czystych od terenzo, na nich najszybciej sie nauczysz.

3. Skrypty, skrypty. ;-)

4 Na pewno konfiguracji serwera, budowania klienta i tak dalej. W tym dziale znajdziesz poradniki.

http://www.mpcforum.pl/forum/314-metin2-tutoriale-i-download/

Opublikowano

@ShowMustGoOn

Dziękuje , znasz strony zaufane i dobre do serwerów metin2>? (hosting privów)

hosteam, ovh (serwer dedykowany), jednak na sam poczatek radzilbym ci bawic sie na localhoscie ;)

Opublikowano

@ShowMustGoOn. co do Serwerów Metin2 , Komputer musi być dobry >??

''

chaotycznie piszę , ale jestem ciekawy :D

Jezeli tylko dla siebie to starczy Ci 1gb ramu na spokojnie, reszta jest mniej wazna.

dokładnie. jeśli chcesz tylko dla siebie nie trzeba Ci specjalnie mocnego sprzętu, nawet możesz zrobić serwer tylko dla siebie nie mając internetu. ale minimum 1GB RAM'u musisz mieć (512MB na serwer).

co do hostingu, to tak jak napisał kolega wyżej dedyki polecam z OVH i Hosteam (dobre firmy) natomiast jeśli chciałbyś robić pliki na VPS to bym Ci polecił z OVH/exone.

Opublikowano

@BBC37

rozumiem

Czy Mogę zrobic tak że pliki serwerowe będą konfigurowane

Na serwerze dajmy np na hamachi a gdy je skoncze

To wrzucic na dedyk np na hosteam?

Opublikowano

@BBC37

rozumiem

Czy Mogę zrobic tak że pliki serwerowe będą konfigurowane

Na serwerze dajmy np na hamachi a gdy je skoncze

To wrzucic na dedyk np na hosteam?

tak. przez np WinSCP (sftp) je sobie wrzucisz na pulpit i wrzucisz na dedyka. mogę Ci się niektóre skróty posypać, dlatego lepiej je spakuj najpierw w tar.gz a później kopiuj na pulpit.

chociaż zrobienie skrótów to jest kilka chwil.

Opublikowano

Cześć, mam 17 Lat 

Mam parę pytań:

2.Jakie Pliki Serwerowe?

To na razie tyle .

Za wszystko się nie bierz bo to bardzo czasochłonne zajęcie. Obierz jeden kierunek np. Ogarnianie spraw na serwerze (mysql, game itd.) 

Opublikowano

Za wszystko się nie bierz bo to bardzo czasochłonne zajęcie. Obierz jeden kierunek np. Ogarnianie spraw na serwerze (mysql, game itd.) 

Mam zamiar, brać się za pliki serwerowe :)

Opublikowano

Jeśli masz dużo hajsu to weź zastanów się nad sponsoringiem, zarobisz wtedy (jest jakiś %, że nie) ale też musisz wydać około 1000zł

Dedyk
Reklama
Szablon WWW
Vps pod forum/ts/www
hosting pod patchera
Patcher

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...