Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bocik muzyczny problem

Kamciui

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z botem muzycznym. Używałem* programu Virtual Audio Cable. Tworzyłem linię 1 tak jak w poradnikach itd. Wszystko pięknie śmigało, póki nie wyłączyłem ts'a i winamp'a i nie uruchomiłem skypa. Nagle wszystko zaczęło strasznie szaleć, komputer strasznie wolno chodzić. Nie było mnie słychać a każdego mi strasznie przerywało. Po wyłączeniu linii 1 nadal był ten problem. Mikrofon w ustawieniach co chwilę się pojawiał i znikał na 'brak urządzenia' i w kółko. Ogólnie wszystko co z dźwiękiem związane zaczęło wariować. Przy czym mam dobry komputer a strasznie się zacinał. Czy jest jakiś sposób, żeby puszczać tą muzykę i nie rozwalić wszystkiego? Teraz mam taki problem, że mikrofon wykrywa ale po prostu mnie nie słychać. Chodzi mi o to, że ten Virtual Audio Cable strasznie namieszał, z godzinę się bawiłem, żeby cokolwiek zaczęło działać. Nawet po odinstalowaniu programu to miałem. Teraz wszystko gra tylko mnie nie słychać ale to nie o to chodzi. Chciałbym się dowiedzieć, czy to napewno wina tego Virtual Audio Cable? Może coś źle robiłem? Dodam, że na początku nie wyłączałem linii 1. Wtedy zaczęło wariować na skype między mikrofonem a linią 1 i nic zrobić nie mogłem z tym ;x. Jest jakiś inny sposób na puszczanie muzyki? Nie przez mix stereo też ;x? Czy może jest jakiś sposób żeby naprawić ten program? Mam windows 7 sp1 64 bit, jak coś jeszcze pytajcie ;x... Proszę o pomoc

1377774857-U369478.png

Opublikowano

@Kamciui

Raczej nie ma innego sposobu, czasem zmieniają się twoje normalne urządzenia wejścia i wyjścia na właśnie Line 1 zmień to jak powinno być i będzie po problemie z niesłyszeniem czy też niemówieniem na ts ;)

Opublikowano

No właśnie chodzi o to, że teraz już to usunąłem bo nawet po wyłączeniu line 1 zdarzało się, że po prostu wszystko mi wariowało, na ts3 póki używałem było okej. Później gdy brat siadał na skypa (z wyłączonym line 1) w ustawieniach audio urządzenie zmieniało się na brak i mikrofon i cały czas... Teraz się już uspokoiło ale mikrofon już nie działa mimo tego, że go wykrywa. Ale to nie o to chodzi, chciałbym wiedzieć czy każdy też miał takie problemy i czy da radę temu zapobiec? Co mam w ustawieniach zrobić? Tak, aby to po prostu nie wariowało po wyłączeniu ;d... Robiłem wszystko jak w poradnikach.

1377774857-U369478.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...