Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS a płynność gry...

piwko007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, nie mam pojecia dlaczemu, ale mając 60 fps`ow z wlaczona synchronizacja czy z wylaczona majac 200 i tak gra nie jest jakaś super płynna.. nie wiem dlaczego.. bylem u znajomego i jak zobaczylem plynnosc gry na 60 fps`ach to sie zalamalem.. tak samo na streamach jest plynna a u mnie po prostu nie.. wie ktos dlaczemu tak mam ?

Sygnatury brak z powodu nauki ;3

Opublikowano

Komp zasmiecony troche,ale od poczatku tak mialem, stery najnowsze sprawdzalem rowniez inne rozdzielczosci tez nic.. ; /

Opublikowano

Witam, czasami płynność Lola zależy od łącza, ale niewem czy w Twoim przypadku o to chodzi. Jest rozwiązanie : format. Jeżeli jesteś w stanie to zrobić to działaj, dużo roboty nie ma, a komp jak nowy. Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Witam, czasami płynność Lola zależy od łącza, ale niewem czy w Twoim przypadku o to chodzi. Jest rozwiązanie : format. Jeżeli jesteś w stanie to zrobić to działaj, dużo roboty nie ma, a komp jak nowy. Pozdrawiam serdecznie

Jeśli by zależało od łącza to by miał wysoki Ping :) Po prostu ma zaśmiecony komp.. formata zrób ;p

Opublikowano

Plynnosc gry to glownie ilosc wolnego miejsca na dysku systemowym, im wiecej wolnego miejsca na dysku C, tym lepiej chodzi.

Możesz użyć CCleanera, oczywiście polecam

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Plynnosc gry to glownie ilosc wolnego miejsca na dysku systemowym, im wiecej wolnego miejsca na dysku C, tym lepiej chodzi.

ccleaner nie pomógł.. ; / format ? przed formatem czy po formacie też w lola gram 2 lata - a formata robie co 2 miesiace wiec to tez nie pomaga, lacze raczej nie mam ping 29 - 33 wiec jest ok.. :)

Opublikowano

o kurde informatyk, to w takim razie lece do piwnicy po starego kompa, kupie dysk jakis hdd 1tb i bede mogl grac w bf4 na 1 rdzeniowym procku z 512 ramu tak?

Autor tematu niech ustawi rozdzielczosc taka jaka nalezy ustawic na jego monitorze, nie wieksza nie mniejsza, wlaczyc wszystkie opcje na wysokie/b.wysokie jesli bez synchronizacji ma 200fps to nie zmniejszy fps na synchronizacji, ustawi tryb pelno ekranowy jesli ma wlaczona opcje 'bez ramek' . wiadomo wysokie ustawienia zmniejszaja optymalizacje ale majac 200 fps to te 10-20 fps kolo zwisa nam lata prawda? efekty na niskich sa klatkowane czyli czescc animacji jest kasowana a na b.wysokich efekty sa bardzo wyrazne i plynne.

Opublikowano

o kurde informatyk, to w takim razie lece do piwnicy po starego kompa, kupie dysk jakis hdd 1tb i bede mogl grac w bf4 na 1 rdzeniowym procku z 512 ramu tak?

Autor tematu niech ustawi rozdzielczosc taka jaka nalezy ustawic na jego monitorze, nie wieksza nie mniejsza, wlaczyc wszystkie opcje na wysokie/b.wysokie jesli bez synchronizacji ma 200fps to nie zmniejszy fps na synchronizacji, ustawi tryb pelno ekranowy jesli ma wlaczona opcje 'bez ramek' . wiadomo wysokie ustawienia zmniejszaja optymalizacje ale majac 200 fps to te 10-20 fps kolo zwisa nam lata prawda? efekty na niskich sa klatkowane czyli czescc animacji jest kasowana a na b.wysokich efekty sa bardzo wyrazne i plynne.

niestety nadal nic... ;/ 

Opublikowano

Do autora tematu: możesz podać specyfikację komputera, czy tam laptopa?
Płynność zależy od tego czy masz wahania fps czy też nie.
Ja sam na początku miałem problemy z laptopem, bo fps dochodził do 100-120 max, przy średnich bez cieni, a w potyczkach drużynowych spadał do 70.
I to już jest problem, bo jest ten spadek fps, od tego masz blokowanie maksymalnej ilości klatek.
Ja mam zablokowane 60 fps, i uwierz mi że jest ok, 60 fps to absolutne minimum.

Kolejna sprawa to typ sprzętu, laptopy strasznie się przegrzewają i wymagają częstego czyszczenia, mam na myśli system wentylacji.
Sam czyszczę co tydzień i jest ok.

Częste defragmentacje dysku również wskazane.

I jeszcze jedna bardzo ważna rzecz, sprawdź czy dysk nie ma 100% zużycia, to możesz sprawdzić w menadżerze zadań.
Jeśli ma to będziesz musiał wyłączyć niektóre procesy systemowe, bo zazwyczaj to właśnie system jest temu winien.

Pozdrawiam

Opublikowano

Do autora tematu: możesz podać specyfikację komputera, czy tam laptopa?

Płynność zależy od tego czy masz wahania fps czy też nie.

Ja sam na początku miałem problemy z laptopem, bo fps dochodził do 100-120 max, przy średnich bez cieni, a w potyczkach drużynowych spadał do 70.

I to już jest problem, bo jest ten spadek fps, od tego masz blokowanie maksymalnej ilości klatek.

Ja mam zablokowane 60 fps, i uwierz mi że jest ok, 60 fps to absolutne minimum.

Kolejna sprawa to typ sprzętu, laptopy strasznie się przegrzewają i wymagają częstego czyszczenia, mam na myśli system wentylacji.

Sam czyszczę co tydzień i jest ok.

Częste defragmentacje dysku również wskazane.

I jeszcze jedna bardzo ważna rzecz, sprawdź czy dysk nie ma 100% zużycia, to możesz sprawdzić w menadżerze zadań.

Jeśli ma to będziesz musiał wyłączyć niektóre procesy systemowe, bo zazwyczaj to właśnie system jest temu winien.

Pozdrawiam

Procesor Intel CORE i5-4460 3.20GHz LGA1150 BOX BX80646I54460

Karta graficzna Asus Radeon R9 280X, 3GB DDR5 (384 Bit)

Płyta główna ASRock H81M S1150 H81 2DDR3

Zasilacz Thermaltake Smart SE Modular 530W

16 g ramu 

win 7 64 bit.

74 procesy odpalone o.O ale dysku nie "wpier*dala" .. ;x 

Opublikowano

Rozumiem, że komputer, czy tak?

Swoją drogą grafika iście gamingowa :D

To bardzo dziwne że przy takiej konfiguracji sprzętu masz małą płynność, bo rozumiem że chodzi Ci o drastyczne spadki fps.
Powiem tak, wyczyścić system wentylacji i sprawdzić jeszcze jakie masz zużycie procesora podczas odpalonego meczyku.
Za format bym się nawet nie brał, chyba że rzeczywiście nie masz żadnych wirusów, procek ładnie chodzi, a dysk się nie zapycha.
I jeszcze jedna bardzo ważna informacja dla Ciebie, sporo osób po patchu 4.14 ma problemy z fps'em może Cię to nie dotyczy, bo miałeś tak wcześniej. Warto napisać do Rito.

Opublikowano

nie wiem czemu ci tak robi, 60 fps i lagi, ja jak nagrywałem to miałem 20fps i wogóle nie lagowało, możesz sobie zobaczyć moje nagrania lola: https://www.youtube.com/channel/UCeywXUa_gYgUqmGmfZNPqXA  Wogóle nie lagowało, może tak minimalnie, ociupinke, no ale 20 fps i zero lagów. Może masz zaśmieconego kompa? Pousuwaj nieprzydatne rzeczy.

Zrobiłem formata, dalej to samo.. ;x 

Opublikowano

BEEP BEEP RAK ALERT POWTARZAM RAK ALERT

Ogranicz klatki do 60. Ja np. jak w grach mam więcej niż 60 fps (monitor 60Hz) to czasami czuję się jakbym grał na 40-50

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Pytanie, do tematu grając na lepszej jakości (ustawienia w grze) gra "powinna" być płynniejsza niż na niskich ? Kolejne pytanie, czy ustawienia w Nvidi poprawiają płynność w grze jeśli mam ustawione "jakość" czy "wydajność" ? Czy posiadając bardzo dużo wolnego miejsca na C będę miał lepszą wydajność\jakość ? 

Best%20Jungler%20EU_euw_421_0.png

Opublikowano

Może monitor masz 30Hz przez co możesz widzieć tylko 30 fps podaj jaki masz model monitora 

Opublikowano

Ilu calowy masz monitor? Na jakiej rozdziałce grasz? 

Opublikowano

Mam tak samo ;/ . Jak oglądam filmy na yt w 1080p to rewelka. sam gram na 60fps na synchronizacji b. wysokie na wszystko 1920x1080 1080p 120ghz i nie ma płynności ;/ ktoś wie jak to zrobić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...