Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer (Potwór do World of tanks) 4000PLN

Leopard74

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie składam komputer do World of Tanks, pieniądze nie grają roli jednak planuje coś do  3500 - 4000. Przyjaciel polecił mi konfiguracje kompletną za 3000 (uwzględniając promocje które mam na sprzęt Geforce i Intel) oto On:

Nowy sprzęt:

Dysk twardy: WD Green 3,5" 500GB SATA III 64MB

Karta graficzna: MSI GTX770 2048MB

Procesor: Intel Core i7 4790K 4 x 4,0/4,4

Płyta główna: MSI Z97-G43 Gaming

RAM: 1x 8GB 1600 Mhz

Brak :/

Obudowę mam.

Obecny sprzęt:

Karta graficzna: Asus HD7770 1024 - podpięta pod DDR2

Procesor: Intel Core  E8600 2x 3.33

Płyta główna: Asus P5QL-E

RAM: 4 x 2GB 800 Mhz

Pytania do Was czy odczuję zmianę po przesiadce z wyżej wymienionego sprzętu na Nowy sprzęt?, Jaki zasilacz do nowego sprzętu?, O ile % nowy sprzęt będzie lepszy od obecnego?, Czy Havok jak wejdzie to czy będzie działał? Ile będzie FPS w przybliżeniu na wysokich ustawieniach graficznych (Moja rozdzielczość to 1920x1080). Ewentualnie jakie zmiany wprowadzić w tej konfiguracji?

Pozdrawiam

Opublikowano

Dysk twardy: WD Green 3,5" 500GB SATA III 64MB------nie lepiej pomyśleć o 1tb? najlepiej wd blue   http://www.morele.net/dysk-twardy-western-digital-wd-blue-1tb-wd10spcx-612122/

Karta graficzna: MSI GTX770 2048MB--------- po co przepłacać za gtx skoro można mieć wydajjność identyczną, lub większą na r9 280x? http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-r9-280x-3gb-ddr5-384-bit-hdmi-dvi-dp-r9280x-dc2t-3gd5-610689/

Procesor: Intel Core i7 4790K 4 x 4,0/4,4 ------- i7 do gier?? nieee to tylko do obliczeń procesor do WOT;a proponowałbym i5, przy czym jest ważne czy planujesz oc czy nie?  jeśli nie proponowałbym i5 4690, jeśli tak i5 4690k

Płyta główna: MSI Z97-G43 Gaming--------- pod procesor do oc płyta dobra, jeżeli nie planujesz oc to proponuje msi h87-g43

RAM: 1x 8GB 1600 Mhz---- ram ok, tylko bez firmy podałeś...

To tyle z mej strony, na pytania postaram się odpowiedzieć w miarę jak najszybciej ;]

Opublikowano

GTX'a770 mam za 999, jak mówiłem wyżej mam zniżki na niektóre produkty GeForce. Czy i5 4690 na pewno będzie lepszy w grach od is7 4790?. Firmę RAM'u mam do wyboru. Co do dysku aktualnie mam 120GB i żyje ;)

Opublikowano

Ach, czyli gtx wyjdzie taniej, ok. Co do procka jeżeli na różnicę w grach, a szczególnie w WOT, której nie zauważysz gołym okiem chcesz wydać~400zł proszę bardzo. Z mojego punktu widzenia, i5 spokojnie wystarcza, no chyba że zajmujesz się czymś co w pełni wykorzysta 8 wątków.Sam niedawno kupowałem kompa za 4k (r9 290,i5 4690, 8gb RAM i kilka tam gratów) i w WOT mam na max ustawieniach około 80-100 fps przy niezłej napierdalan**. 

Edit: I odpowiedz mi na pytanie: Zamierzasz robić OC procesora czy nie?

Opublikowano

No to widzisz, przepłaciłbyś jeszcze za odblokowany mnożnik. 

Podaj jakie masz części, a złożyłbym Ci coś sensownego [przynajmniej wg mnie].

Opublikowano

jedyne części jakie mam to napęd, obudowę Zalman i zasilacz 600W reszta do kupienia

Promocje jakie mam to:

MSI GTX 770 - 999PLN

Intel Core i7 4790 - 1039PLN

50 PLN - na produkty MSI

Opublikowano

wiesz, pracować może nawet taki z "targu za dychę", a później 1 spięcie i cały komp w pizduuu. ale skoro jesteś pewny, twa decyzja. Z9 dobra obudowa więc myślę że wszystko powinno śmigać razem ładnie :}

Opublikowano

Nie to propozycja. Zawsze przy zakupie procka masz boxowe chłodzenie na którym jest nałożona pasta za 1 zł i chłodzenie strasznie chuczy

No to nie wiem gdzieś ty kupił procesor jak box "strasznie chuuczy". Osobiście mój i5 4690 pracuje na BOX'owym chłodzeniu i ni chu** go nie słychać. Kartę graficzną owszem, szczególnie przy wyższych obrotach.

@leopard skoro masz już kilka części to narzuć jakiś budżet na resztę i coś się pomyśli, oczywiście jeżeli chcesz.

Opublikowano

No to nie wiem gdzieś ty kupił procesor jak box "strasznie chuuczy".

Prawie każde boxowe wentylki chuczą od przeciążenia . Nie słyszysz bo masz dobrze zrobioną obudowę

Opublikowano

Prawie każde boxowe wentylki chuczą od przeciążenia . Nie słyszysz bo masz dobrze zrobioną obudowę

Też mam boxowy i w ogóle go nie słychać, troszkę jak mam otwartą obudowę. Jak zamknięta to cichutko, to czy będzie głośny to raczej zależy od trafionej sztuki

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...