Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposób na VoIP w PS4 + słuchawki na jack

Reph3at

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Tak sobie myślę że przyszli posiadacze PS4 a nawet ci obecni mogą się zastanawiać jak rozwiązać sprawę z VoIP'em. Owszem, dostajemy słuchawkę mono, która siłą rzeczy

jest jakimś nieporozumieniem, przynajmniej jak dla mnie. Są dwie opcje: albo kupimy słuchaweczki dokanałowe z mikrofonem stereo albo kupimy oficjalny headset bluetooth od Sony (lub jakiś kompatybilny zamiennik). A ja tym razem pokażę chyba najprostszą opcję dla zgromadzonej tu większości - jak podpiąć słuchawki komputerowe na jack 3,5?

Sprawa jest prosta - potrzebujemy przejściówki, oficjalnie zwanej kartą dźwiękową na USB. Dam tutaj przykład kilku takich

LogiLink UA0053 - przez wielu jest uznawana za jedyną(?) kompatybilną z PS4. Tutaj odsyłam was do ceneo, z tego co wiem ceny zaczynają się od ok. 20 zł

http://www.ceneo.pl/8900136

Ja powiem tylko że kupiłem sobie za 5 zł na lokalnym bazarku takową kartę (nie LogiLink) i działa bez problemu, jeżeli ktoś nie gustuje w markowych rzeczach ;) Odsyłam na alledrogo

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=karta+d%C5%BAwi%C4%99kowa+usb&bmatch=seng-v6-p-3-e-0805

Ostatnia rzecz, niestety, karta dźwiękowa nie mieści się w porcie USB PlayStation. Oznacza to że musimy się zaopatrzyć w przedłużacz USB, najlepiej jakiś krótki (ogonek :) ).

Teraz zostaje nam już podłączyć słuchawki i cieszyć się dźwiękiem wysokiej jakości + VoIP'em na normalnych słuchawkach :P

Pozdrawiam i liczę żę komuś trochę pomogłem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...