Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Head_Hunter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

W związku z małym zainteresowaniem na mój obecny serwer survivalowy (KLIK), który 2 lata temu cieszył się dużą popularnością, postanowiłem wyjść naprzeciw oczekiwaniom graczy i poprosić was, o stworzenie wspólnej społeczności, tym samym, serwera o unikalnym charakterze.

Idea:

Dołączając do jakiegokolwiek serwera, nawet, jeśli bardzo Ci się podoba, zawsze czegoś Ci brakuje, czasami wspominasz o tym podczas gry, jednak administracja jest nieprzychylna do pomysłów, ponieważ wolą rozwijać serwer według własnych ścieżek.

A gdyby tak stworzyć serwer, który nigdy nie przestawał się rozwijać pod kątem modyfikacji i możliwości. I nie mówię tutaj o pomysłach podrzucanych tylko przez administrację, czyli zarządzających serwerami, ale także tych, które dają gracze?

Na samym początku, proponuję, abyście podrzucali pomysł, w jakim kierunku zawęzimy myślenie. Musimy dojść do konsensusu, czy idziemy w stronę RPG, Freebuild, Survival, czy może zupełnie innego, połączonego trybu. Następnie każdy będzie mógł podzielić się swoim pomysłem, co mogłoby się pojawić na takim serwerze. Każdy może zaproponować konkretny plugin, czy nawet własną budowlę, którą następnie umieści się na mapie. Każdy, który weźmie udział w tym przedsięwzięciu i przyczyni się do powstania końcowego produktu, otrzyma jakąś nagrodę na serwerze (czy będzie to jakaś paczka z itemkami, VIP, rola moderatora, wszystko zależy od ilości włożonego wkładu w projekt).

Wszystkie zmiany będzie można podglądać na obecnym serwerze, ponieważ to właśnie na nim będzie przebiegać transformacja. W związku z tym, spodziewajcie się częstych restartów, ale także możliwości współpracy, przyjemnej atmosfery, trybów creative, aby obserwować efekt prac :)

Na sam początek wybieramy tryb. Ale proszę, nie trzymajmy się zbyt mocno czystych trybów (tj. stricte nastawionych na RPG, Freebuild itp.), mam nadzieję, że będziecie tak mili i zaproponujecie coś od siebie.

Otwarcie główne? Powiedzmy, wstępnie, koło 20 września. Jednak, tak jak wspomniałem wyżej, każdy może wejść i obserwować :)

YourEnjoyment

IP : 188.165.19.211:28032 (1.7.x)

Pozdrawiam,

Head_Hunter aka _Soulless_

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...