Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Programowanie dla idioty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema chce się nauczyć programować mam troche czasu i zamiast grać w pierdoły to chciałbym zagłębić się w wiedzę programowania, zaczołem wczoraj bawić się na stronie code.org i musze przyznać że ciekawie się to zaczeło lecz nie wiem czy po skończeniu tego bede potrafił cokolwiek sam napisać :P

Może doradzicie mi coś co by mi pomogło w programowaniu? na czym to polega i jaki język przyszłościowy? myślałem nad java ale może znacie inne lepsze?

Opublikowano

Niczego się nie nauczysz bez kszty samodzielności ;) Jeśli po przejrzeniu chociaż trzech pierwszych stron tematów będziesz miał pytanie to dopiero wtedy je zadaj.

A te klocki na code.org mają naprawdę bardzo niewiele wspólnego z programowaniem.

708121422388637873334.png

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że masz dość wysoką samoocenę, nazywanie siebie idiotą?

No i najważniejsze: "Programowanie - nie dla idiotów!"

No to nie wiem .. wielki debil do potęgi?

Czytałem że każdy może programować wystarczy determinacja 

Opublikowano

No to nie wiem .. wielki debil do potęgi?

Czytałem że każdy może programować wystarczy determinacja 

http://www.cdadc.com/ds/people-with-down-syndrome-computers-occupations-work-job-vocation-career.html

Pewnie, ale czasem dla niektórych to już za dużo ;/

No i skoro prosisz o 'lepsze' zakładam , że wiesz to iż java jest daremna ? Skoro tak to już posiadasz jakąś wiedzę?

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

Opublikowano

http://www.cdadc.com/ds/people-with-down-syndrome-computers-occupations-work-job-vocation-career.html

Pewnie, ale czasem dla niektórych to już za dużo ;/

No i skoro prosisz o 'lepsze' zakładam , że wiesz to iż java jest daremna ? Skoro tak to już posiadasz jakąś wiedzę?

Nie posiadam wiedzy.. podaj mi zalety javy i zostań moim mentorem  

@Polećcie mi dobry kurs do javy 

Opublikowano

wystarczy determinacja

Nie chce mi się

Sam sobie odpowiedziałeś

Polećcie mi dobry kurs do javy

Był polecony przynajmniej 2 razy w ciągu ostatniego tygodnia.

Opublikowano

Sam sobie odpowiedziałeś

Był polecony przynajmniej 2 razy w ciągu ostatniego tygodnia.

No to podaj mi dobry kurs javy albo może znacie prostrze języki niż ta java? bo ja jestem d*bilem więc trudno bedzie się takie C++ nauczyć

Opublikowano
bo ja jestem d*bilem więc trudno bedzie się takie C++ nauczyć

Jak jesteś debilem to ci się będzie ciężko czegokolwiek nauczyć.

Zacznij od nauki korzystania z wyszukiwarki. Też bardzo przydatne.

Opublikowano

Moje zdanie: Kolega albo udaje i trolluje, albo na prawdę ma Ego tak wysokie, że skacząc z niego na poziom swojego IQ byłby zdrapywany widelcem.

Topic:

Bez odrobiny samodzielności sobie nie poradzisz.
Gdy ja się uczyłem programować, to wybrałem sobie cel i uczyłem się języka, który był wg. opisów najlepszy do jego zrealizowania.
Gościu, naucz  się używać google, bo jeżeli wszyscy będą ci podawać na tacy, to co chcesz, to zostaniesz co najwyżej zwykłym klepaczem kodu, a twoim największym osiągnięciem będzie pseudo-rpg w konsoli  albo (-.-) kalkulator.
Po za tym, jeżeli chcesz coś osiągnąć w tej dziedzinie to musisz posiadać choć minimalny poziom dobrej samooceny (wiem, że może to być trudne, bo sam mam dość niską w niektórych kryteriach.).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...