Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 Zarobki na PL'u

greg456

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R

E

K

L

A

M

A

930201409212309987437.png

Witam dość często ludzie grający na PL'u pytali się mnie jak szybko zarobić ,ja nie zawsze miałem czas żeby im odpowiedzieć więc postanowiłem zrobić o tym poradniki.

948161409212309987437.png

1.Zarabianie na medalach konnych

2.Sposób na Handlarzy

3.Na Mobku Jak-To

4.U Kowala

5.Bicie Metinów

6.Kopanie Rud

7.Expienie

8.DT

9.ITEM-SHOP

10.Łowienie ryb

1.Zarabianie na medalch konnych. 

Sposób ten polega na dropieniu medali konnych i sprzedawaniu ich za rozsądną cenę. Polecam kupić rękawice złodzieja żeby podwoić szanse na drop.Ceny zależą od serwera.

2.Sposob na Handlarzy.

Polega na np. kupieniu za 100k języka jjinio w Jinnio i sprzedanie drożej w innym królestwie, Kupujemy tanie sprzedajemy drożej.

3.Na Mobku Jak-to. 

Sposób polega na biciu mobów Jak-to. Zarabiamy na kawałkach klejnotu, zardzewiałych ostrzach i zepsutych zbrojach.

4.Na Kowala. 

Sposób znany wszystkim polega na kupowaniu słabych przedmiotów +0 i ulepszaniu ich do np.+5. Sposób bardzo ryzykowny bo kowal może spalić naszego itemka.

5.Bicie Metinów.

Najbardziej znany i stosowany sposób. Polega na zaopatrzeniu w poty, szukaniu i rozbijaniu metinów. Można na nim zarobić ogromne sumy, jednak jest to zależne tylko od szczęścia. Dropimy KD oraz KU. KD +0/1 używamy do przetopów,a KU sprzedajemy na rynku.

6.Kopanie Rud.

Najnudniejszy sposób. Polegający na jeżdżeniu i wykopywaniu rud a potem przetapianiu, KD do przetopu można brać ze sposobu numer 5.

Trzeba posiadać jedynie 30 lvl żeby używać kilofa.

7.Expienie.

Sposób naturalny: podczas expienia będzie nam dropić mnóstwo przydatnych rzeczy, np. z zielonych orków koziki, z BO zęby orka, z ezotów księgi klątw itd. Na demonach czy pająkach można wydropić Zwój Błogosławieństwa, SunZi, Instrukcje Oswojenia Konia, Księgi Polimorfii i mnóstwo innych wiele wartych przedmiotów.

8.DT

Idzemy po prstu do dt i bijemy mobki polecam zakupić podwojony drop i trzecią rękę.

9.ITEM-SHOP

Sposób na Item-Szopków: kupujemy za 20kk+ tarczę na 61lvl +9, wsadzamy Item Shopem 4 bonusy i zmieniamy aż wejdzie nam "Niewrażliwy na omdlenia" i sprzedajemy za 60kk+

10.Łowienie ryb

Kupujemy wędkę i łowimy ryby, możemy sprzedawać ryby, zabijać je i czatować na małże albo na perełki.Wymagany jest 30 lvl wędka i przynęta.

Nie znam dokładnie cen przedmiotów na każdym serwerze ceny są inne, mam nadziej że poradnik się przydał.

Zakaz kopiowania poradnik w pełni mój.

Opublikowano

Bo napisałem ten poradnik dla nowych graczy, na metinie znajdzie się na pewno graczy którzy nie wiedzą jak zarobić.

Opublikowano

Gdzieś był taki poradnik na jakimś blogu i to daaawno temu :) Jedyne co widzę to zmieniłeś formę, sposoby takie same, kolejność tak samo :)

@Edit: Ten poradnik był często kopiowany na różne fora. Proszę, oto część jednego z nich :)

LINK

Zakaz kopiowania poradnik w pełni mój. :*

10f6fl5.jpg

100 | 200 | 300 | 400 | 500 | 1000 | 2000 | 5000

Jeśli odpowiadasz na mój post, zacytuj go oraz oznacz mnie.

Planujesz do mnie napisać? Zapraszam na profil ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Temat już przechodzony.Jeest już milion takich poradników z tymi samymi sposobami .

Jak dla mnie na lajka to nie zasługuje, ale może nowym ( o ile tacy jeszcze istnieją ) się przyda.

Opublikowano

Dodałbym do tego jeszcze dropienie na bestach fmsów, ribów na ezotach,

broni 30 + tarcz 21 w m3 i najlepszy czyli:

kupowanie broni 30 +9 ze słabymi średnimi i wbijanie im średnich poprzez zmianki z postaci 20 lvl.

Opublikowano

Na PL'u poważne pieniądze sie zarabia tylko na handlu, ulepszaniu truciaków w dt i kradzieży :) Reszta to kaska dla zielonych na fms +9, którym się będą podniecać przez rok. Pozdrawiam ;)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...