Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AD nidalee. U mnie nie działa ;p

Faldhor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Problem jest w tym, że każdy chwali ad nidale. Dobra ja mam w każdej grze nią plusowe staty często przekraczające 10kili. Gre przegrywam chociaż, że mamy nawet 2inhi już ? Miałem juz kilka jak nie kilkanaście takich gierek, że mam ostrego feeda a jak przyjdzie co do czego to padam i tyle :/ Co mam robić i jak się wbic ?

Opublikowano

Bo Nida to nowy Pantheon. Gnoisz early, gówno robisz już w mid gamie. Nie chwalą jej ludzie, tylko brązy/silvery, a wiadomo, takie osoby patrzą TYLKO I WYŁĄCZNIE na użyteczność championa w early gamie. Pickujesz ją tylko i wyłącznie wtedy, gdy na linii masz jakiegoś hiper carry'iego, i chcesz zrobić shut down w early.

Opublikowano

Bo Nida to nowy Pantheon. Gnoisz early, gówno robisz już w mid gamie. Nie chwalą jej ludzie, tylko brązy/silvery, a wiadomo, takie osoby patrzą TYLKO I WYŁĄCZNIE na użyteczność championa w early gamie. Pickujesz ją tylko i wyłącznie wtedy, gdy na linii masz jakiegoś hiper carry'iego, i chcesz zrobić shut down w early.

Pewnie dlatego ma status pick or ban na lcsach ;) Za chwilę ktoś przyjdzie i mnie zwyzywa że sugeruje sie lcsami bla bla bla xD

Opublikowano

Trzeba sie nauczyć grać nidalee, w early jak najbardziej sie nafedować, zbudować tylko trinity i reszte pod tanka. A w mid/late, w tf skupiać się na adc i apc.

Opublikowano

Pantheona i Lee Sina też banowali swojego czasu na LCS'ach i? Zresztą nie ma to jak kierować się banami na LCS, gdzie banuje się tylko i wyłącznie pod przeciwnika i team comp, a nie pod siłę champa.

Opublikowano

Nidalee jest mocna w earle na linii,ale w rękach silvera jest słaba w late...musisz nią trochę pograć normali,trafiasz Q w adc/midlandera i go ciorasz i robisz za tanka w tf...

Trinity force wystarczy w zupełności jako jeden ofensywny item,reszta tank.

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Nie możesz chodzić sam po jungli bo zaczną cię wyłapywać lub kogoś z twojego Team , w taki sposób nafeedują się i GG .

Opublikowano

Nidalee mocna tylko w early?

To wyjasnijcie mi wyczyny quasa, zionspartana czy freediego na nidalce.

Nidalka to jest split push, jak nasus, najpierw naucz sie grac split push, potem ucz sie grać nidalą.

Pewnie jeszcze graz z ignitem

rYD9JSA.png

Opublikowano

Skup sie na splitpushowaniu bo po to jest nida, healujesz się masz as i cisniesz po kolei wszystkie wiezyczki ;d

O7Kc8dF.png

Opublikowano

W early musisz mieć z 2x większą farmę niż przeciwnik i przynajmniej 3 kille, inaczej będziesz bezużyteczny :) I musisz atakować przeciwików pojedynczo z zaskoczenia, W,Q,E i typ leży ;)

916741414680034286162.png

Opublikowano

Nidalee mocna tylko w early?

To wyjasnijcie mi wyczyny quasa, zionspartana czy freediego na nidalce.

Nidalka to jest split push, jak nasus, najpierw naucz sie grac split push, potem ucz sie grać nidalą.

Pewnie jeszcze graz z ignitem

Z teleportem :) 

Aa czyli mam bardziej olewać walke niż kurzyć wszystkie wieże ?

Opublikowano

Z teleportem :)

Aa czyli mam bardziej olewać walke niż kurzyć wszystkie wieże ?

Maszz olewac walke i kurzyć wieze, nidala jest mocna dlatego wlasnie ze jest bardzo mobilna, ma attack speed z e, i free wardy, czyli to co jest potrzebne do splitu.

Split polega na wywieraniu presji na przeciwnikach, oni sie grupują na mida, a ty w tym czasie smigasz im turet na bocie i ktos musi sie cofnac, dlatego tez wlasnie nie jest to takie latwe, musisz kontrolowac kto z przeciwnikow gdzie jest i kto moze na ciebie w tym czasie polowac. tak zebys nie dal sie zlapac.

Ew. jak przeciwnicy np pojda w 5 i bedą robic dive to od tego masz tp zeby byc tam gdzie cie potrzebują

rYD9JSA.png

Opublikowano

Powiem wam nwm co wy w niej widzicie, i ad i ap dla mnie to papier(no.. dzidy keidys mi ostro przeszkadzaly teraz to ap nida nic nie robi).

Slyszalem o nida tank, w sumie mozna kiedys zobaczyc.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

W early musisz mieć z 2x większą farmę niż przeciwnik i przynajmniej 3 kille, inaczej będziesz bezużyteczny :)

Dobre, dobre xDD Na ogarniętych dywizjach prawie niemożliwe.

Opublikowano

Teraz każdy gra nidą i owni, ale podobnie jak ty lami :) Jest useless w tfach jej zadanim to splitpush, dobre escape, to zwiejesz każdemu. Na lini jest mocna, byle trap czy dzida i enemy juz nie ma pol hp. Late game też ma niezłe z tym że każdy top bazujący na aa zjedzie cie niemiłosiernie. Musisz mieć taktyke = spilitpush = objectivy = przewaga nad enemy = presja = większa przewaga = win. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...