Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zablokować region, żeby gracz nie mógł budować?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z pluginem PlotMe .Otóż stworzyłem mapę pod działki za pomocą komendy i zbudowałem domek .i teraz problem ,mój znajomy może rozwalać na mojej działce wszystko .Jak to naprawić ?

Najlepszą odpowiedź nagradzam lajkiem ;p

50 100 150 200 250 300 350 400 450 500 550 600

Potrzebujesz pomocy przy Serwerze MineCrafta?Pisz PW 

Pomogłem ?Daj like !to Cię nie kosztuje a mnie motywuje :) 

Opublikowano

WorldGuard zainstalowany?

Tak.

Opublikowano

Op ma.' * ' nie ma.Zabrałem sobie op dałem gracza i normalnie niszczyłem.

Opublikowano

Ref

Opublikowano

Spróbuj z terenem w World Guard, a jak to nie zadziała to załóż tam flagę /rg flag <nazwa regionu> build deny. Nie do końca wiem czy działa w zgodzie z PlotMe, więc będziesz musiał to przetestować. Do tego polecam zdjęcie op każdemu i nadawanie rang przez Permissionsex lub AZrank. 

Opublikowano

Spróbuj z terenem w World Guard, a jak to nie zadziała to załóż tam flagę /rg flag <nazwa regionu> build deny. Nie do końca wiem czy działa w zgodzie z PlotMe, więc będziesz musiał to przetestować. Do tego polecam zdjęcie op każdemu i nadawanie rang przez Permissionsex lub AZrank. 

Jeśli ustawisz flagę build na deny w regionie np "__GLOBAL__ " to nikt kto nie będzie miał dostępu do regionu nie edytuje swojej działki.

WorldGuard zainstalowany?

Plotme ma własny system do którego nie potrzebuje worldguarda.

Czyli próbowałeś bez jakichkolwiek uprawnień administratora i nadal mogłeś niszczyć ? Czy mapa którą wygenerowałeś nazywa się "plotworld" (Jeśli nie było to zmieniane w configu) i czy jeśli wpisujesz /p info poprawnie wyświetlają się informacje ?.

3728097908.png

Opublikowano

Jeśli ustawisz flagę build na deny w regionie np "__GLOBAL__ " to nikt kto nie będzie miał dostępu do regionu nie edytuje swojej działki.

Plotme ma własny system do którego nie potrzebuje worldguarda.

Czyli próbowałeś bez jakichkolwiek uprawnień administratora i nadal mogłeś niszczyć ? Czy mapa którą wygenerowałeś nazywa się "plotworld" (Jeśli nie było to zmieniane w configu) i czy jeśli wpisujesz /p info poprawnie wyświetlają się informacje ?.

Bez uprawnień Administratora próbowałem zabrałem sb rangę i op i na działkę kolegi wszystko mogłem rozwalić.Mapa nazywa się 'plotworld' czyli podstawowa nazwa.Jak wpisuje /p info wyświetla się 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...