Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką narodowość wybrać do grania artami?

PlayThisGame

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w pytaniu jaką narodowość wybrać? Grałem trochę artami i czołgami radzieckimi, ale te pierwsze szczególnie polubiłem. Jeżeli chodzi o arty to chciałbym z pożądnym zasięgiem. Czołgów, jeżeli jakichś to szybkich z dobrym pancerzem i działem. Narodowości powinny zawierać kilka czołgów z tymi cechami, no i proszę o wskazanie drogi w drzewku kraji. Z góry dziękuję.

Opublikowano

Arty to Conqueror GC. Dobry wychył działa w boki i świętnie wyciąga zza kamienia. Jeśli o czołgi to Medy ruskie T-62a . Dobry pancerz mobilność i działo a HT To IS-7 na początek dobra mobilność pancerz i działo no chyba że cię takie nudzą to polecam E100. Dobry pancerz działo

Opublikowano

Trzeba umieć nimi grać.. hahaha, nie do mnie te bajki. Do arty potrzeba, po moich dokładnych obliczenia 0,1% skilla. Wystarczy stanąć w krzaku i poklikać trochę po mapce.

Opublikowano

Zależy na jaką mape... wszystkie arty są dobre, tylko trzeba umieć nimi grać.

Od siebie polecam ruskie arty, wybrałem tą linie na początek i nie narzekam, dobre są, a szczególnie Obj. 261 :)

C***a, co tu wymaga skilla ?

Rozglądanie się po mapie ? Klikanie w myszkę ?

Conqueror najlepsza arta, ostatnio na cw ta arta przeciwnika na kopalni na start zrobiła bombardiera na hillu i potem wyjmowanie zza kamyków. Łącznie zrobiła 7k dmg ...

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Conqueror zdecydowanie najlepsza arta pod cw...(bo najlepiej wyciąga zza kamieni) no chyba, że płaska mapa to 261. Natomiast jeśli chodzi o randomy to Conqueror taki kolorowy nie jest...  Ma gorszy dmg, przeładowanie, celność i praktycznie wszystko od t92...(oczywiście oprócz paraboli lotu, która czyni Conquerora OP na CW... ale na randomach nawet parabola t92 wystarczy)

Opublikowano

Zależy na jaką mape... wszystkie arty są dobre, tylko trzeba umieć nimi grać.

Od siebie polecam ruskie arty, wybrałem tą linie na początek i nie narzekam, dobre są, a szczególnie Obj. 261 :)

Sam mam tą linię skończoną i stanowczo odradzam. 5 stopni wychyłu działa to stanowczo za mało. Ma bardzo niski tor lotu pocisku, celownik jest długi po maksymalnym skupieniu, dps nie najlepszy, rzadko wchodzi za max. dmg. 

Opublikowano

Ruskie arty są w tej chwili śmieciowe. Ni dmg, ni paraboli (bo pocisk leci prawie całkowicie płasko), ni wychyłu działa, ni splasha.

Najlepsze arty to UK i USA. UK mają chorą parabole lotu (strzelają pionowo), a USA mają niezłą parabole i dobry splash oraz najlepszy dmg.

Co do czołgów: tutaj pasuje linia USA do T110E5 (HTki). Bardzo mobilne jak na HT, po dobrym ustawieniu się dingają wszystko, a do tego mają świetne działa.

Opublikowano

Ruskie arty są w tej chwili śmieciowe. Ni dmg, ni paraboli (bo pocisk leci prawie całkowicie płasko), ni wychyłu działa, ni splasha.

Najlepsze arty to UK i USA. UK mają chorą parabole lotu (strzelają pionowo), a USA mają niezłą parabole i dobry splash oraz najlepszy dmg.

Co do czołgów: tutaj pasuje linia USA do T110E5 (HTki). Bardzo mobilne jak na HT, po dobrym ustawieniu się dingają wszystko, a do tego mają świetne działa.

Jak na mapę CW, gdzie ma strzelać w jeden punkt to 261 jest dobrą artą.

Lecz tam gdzie są jakieś górki itp conqueror.

UggNk9.gif

Opublikowano

Jak na mapę CW, gdzie ma strzelać w jeden punkt to 261 jest dobrą artą.

Lecz tam gdzie są jakieś górki itp conqueror.

Taa.. np. 261 dobry jest na mapę "Piaszczysta rzeka". Często ta arta jest brana na CW (przynajmniej u mnie).

Opublikowano

Taa.. np. 261 dobry jest na mapę "Piaszczysta rzeka". Często ta arta jest brana na CW (przynajmniej u mnie).

Nie wiem, nie gramy afryki, ale na prowincji widziałem hami miało raz 261, zrobiła dosłownie 0 dmg.

I tak jedna z najlepszych art na cw jest 9t amerykańska.

UggNk9.gif

Opublikowano

No tak ale 261 posiada szybki przeładunek i prędkość maksymalną. Skupianie w sumie najmniejsze i czasem można włączyś w td. Przynajmniej na teście

Opublikowano

Nie prawda.

Jak jeszcze byłem w SEMP'ach to my braliśmy dwie T92. Każda arta robiła średnie po 5k dmg, a patrzyła się tylko na mordownie koło hilla.

GC lub T92, choć ja bym Ci polecił GC.

Opublikowano

Nie prawda.

Jak jeszcze byłem w SEMP'ach to my braliśmy dwie T92. Każda arta robiła średnie po 5k dmg, a patrzyła się tylko na mordownie koło hilla.

GC lub T92, choć ja bym Ci polecił GC.

To zależy od rozstawiającego, co bedzie chciał.

Opublikowano

A co sądzicie o francuskich artach?

Mobilne, dobre camo, jedyne mają wieże i magazynek. Tyle z zalet. Maksymalny dmg to 900, a walnąć za 400 to mega sukces. Masz 4 pestki w magazynku, nie wiadomo czy trafisz, a jak trafisz to wejdzie za mały dmg. Jedna z najgorszych artylerii.

Opublikowano

Mobilne, dobre camo, jedyne mają wieże i magazynek. Tyle z zalet. Maksymalny dmg to 900, a walnąć za 400 to mega sukces. Masz 4 pestki w magazynku, nie wiadomo czy trafisz, a jak trafisz to wejdzie za mały dmg. Jedna z najgorszych artylerii.

Bleh, bo nią mi się najlepiej gra, to jest najgorsza.

Ale i tak będę nią grał.

Opublikowano

Bleh, bo nią mi się najlepiej gra, to jest najgorsza.

Ale i tak będę nią grał.

Ta... 70 sekund czekasz na przeładowanie 4 pestek... ponad minuta bezczynności...

Nie polecam tej artylerii, zobaczysz gdy wymęczysz 10t.

Opublikowano

Ta... 70 sekund czekasz na przeładowanie 4 pestek... ponad minuta bezczynności...

Nie polecam tej artylerii, zobaczysz gdy wymęczysz 10t.

A co sądzisz o francuskim pierwszo tierowcu do zabawy i nauki?

Opublikowano

A co sądzisz o francuskim pierwszo tierowcu do zabawy i nauki?

Na pierwszych tierach nie nauczysz się grać. Najlepszy do nauki mechaniki będzie kv-1.

Opublikowano

Na pierwszych tierach nie nauczysz się grać. Najlepszy do nauki mechaniki będzie kv-1.

Mam go odblokowanego, ale zazwyczaj mnie wywala na 7 tiery, po za tym jest wolny.

Opublikowano

Mam go odblokowanego, ale zazwyczaj mnie wywala na 7 tiery, po za tym jest wolny.

Mnie jakoś najczęściej wyrzuca na 5t. Zrobisz sidescrap i jesteś nie do przebicia.

Opublikowano

Sidescrap? Cóż to?

Wyjeżdżanie bokiem, tak, żeby nic nas nie przebiło ;p Ogarnij sobie szkołę czołgisty Hallacka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...