Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ochrona u BM - Dla profesjonalistów :)

`Rumek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SIemka,

Dziś od pewnego gracza na serwerze Diumar dowiedziałem się że ochrona u sury BM daje max 33% abs

nawet gdy jest napisane (Zmniejszenie Obrażeń  60% ) < PRZYKŁAD

To i tak daje nam tylko 33% abs

Jest w tym prawda ??

Opublikowano

Wydaje mi się, że nie... na prywatnych serwerach NA PEWNO tak nie jest, a co do globalnego to nie jestem pewny w stu procentach.

Opublikowano

Wydaje mi się, że nie... na prywatnych serwerach NA PEWNO tak nie jest, a co do globalnego to nie jestem pewny w stu procentach.

Na prawytnych i na globalnym tak jest.

Tutaj macie notatke, do przeczytania.

Mroczna Ochrona - Jedyny defensywny skill sury BM. Posiada on 2 właściwości- pierwsza to taka, że jak większość umiejętności defensywnych i jak nazwa wskazuje dodaje nam on defensywy, czyli obrony. Jednakże, prócz tego, MO pochłania 1/3 otrzymywanych obrażeń, które to zamienia na manę i część pochłonięta przez skill rzecz jasna odejmuje nam manę, zamiast punktów życia. W zależności od ilości % podanych w opisie ubytek many można znacznie zniwelować, aż do zera.

Przez liczne niezrozumienie tego skilla i jego działania, dodatkowe wyjaśnienie "na chłopski rozum".

Po pierwsze każde otrzymywane obrażenia, otrzymujemy pełne, wyświetla się jedynie 66% które, zabiera punkty życia, a pozostała część, mimo, iż się nie wyświetla również dochodzi i zabiera nam manę. A ilość many jaką nam zabierze, jest uzależniona od % z opisu, który odejmuje się od pochłoniętej ilości obrażeń przez ochronę, a następnie wynik tego działania, jest ilością o jaką ubędzie nam many.

Dla przykładu parę cyferek przy obrażeniach otrzymywanych 6000 wyświetla się 4000 i tyle zabierze punktów życia. Pozostałe 2000 nie znikają, tylko "idą" w manę, po odjęciu %. Dla przykładu MO na poziomie M1 przy 90 inteligencji -33% czyli od 2000-33%= 1340 i właśnie tyle many zniknie.

Utratę many jak wspomniałem, da się zniwelować do zera, ale do tego potrzebna jest Mroczna Ochorona na Poziomie P oraz Inteligencja, na poziomie około 133+/- (wtedy osiągnąć można 100% zmniejszenia utraty many)

Jako ciekawostkę dodam, iż podczas włączania tego skilla, gdy założymy większą ilość inteligencji, a następnie zmienimy ekwipunek na inny, ilość obrony oraz % zmniejszenia ubytku many pozostanie taki, jak podczas uaktywniania umiejętności.

Opublikowano

Na prywatnych serverach majac 200+ inta ( 100+ zmniejszenia  obrazen ) dostawalem takie same obrazenia od ludzi niz jak bym mial podstawowe 95pkt w inta

Wiec tak to prawda, ze ochronka tyle nie daje

1386175744-U112610.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...