Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Koszty założenia serwera Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, chciał bym zostać sponsorem jakiegoś serwera Metina2.

Tylko nie mam rozeznania ile to może kosztować, mam trochę wolnych środków które chciał bym wykorzystać na rozkręcenie serwera Merin2.

Proszę was o informacje ile kosztuje wykupienie dedyka na start, wiem że cena zależy od parametrów dedyka ale nie wiem jakie są dostateczne na sam początek.

Proszę powiedzcie ile trzeba włożyć pieniędzy by ruszyć ze swoim serwerem.

Opublikowano

Mowa tu o samej maszynie , bez kosztów dodatkowych . Jeśli kupisz tego "dedyka " za 99zł to musisz dopłacić około 80zł za zainstalowanie Frebsd + firewall wszystko wyjdzie około 300/350 na dedyku z średniej półki  , Dobra strona kosztuje około 350-400 zł z forum .

Opublikowano

Jakby nie patrzeć, w metinie nie ma chyba takiej "standardowej" ceny. Tyle ile masz wolnego, tyle możesz wydać. Bo poza maszyną i stroną możesz zainwestować w reklamę, dodatki do gry czy chociażby same pliki.. To już zależy ile masz $  :)

Opublikowano

Wystarczy zwykły dedyk za 150 zł z OVH , ale raczej nie ogarniasz zabezpieczeń więc dolicz kolejne 300-400 za konfiguracje ipfw , poprawną instalacje bsd + konfiguracja sql,tunelowanie czy co tam jeszcze będzie potrzebne.

Za 500 zł kupisz stronę zakodowaną (nie polecam bo syf) Taka porządna od Adamsa to trochę więcej kosztuję.

Reklama kolejne 500 zł

Forum IPB to nulled wystarczy jak 99% serwerów metina.

I to chyba tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...