Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer Sie Resetuje.

sebekkk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od razy mowie ,ze nie wiem czy napisalem w dobrym dziale,w jakims sensie ten problem jest zwiazany z metinem .;)

A wiec,komputer mi sie resetuje sam z siebie..Wczesniej mi sie to zdarzalo raz na dluszy czas,ale dzis 2 razy z mala przerwa.

Zawsze sie to dzieje ,gdy wlaczam metina..Dzis wlaczylem metka po 1 minucie sie zresetowal..wlaczylem znowu i tak samo sie zresetowal...

Sprawdzalem temperature komputera EVEREST'em i jest takie cos :

Właściwości czujnika

Typ czujnika ITE IT8712F (ISA 290h)

Typ czujnika procesora graficznego Driver (NV-DRV)

Temperatury

Płyta główna 40 °C (104 °F)

Procesor 20 °C (68 °F)

Aux 37 °C (99 °F)

Procesor graficzny 76 °C (169 °F)

SAMSUNG HD160HJ 28 °C (82 °F)

proces graficzny,moim zdaniem karta graficzna ma caly czas taka sama temperature..

Jesli ktos wie czym jest to spowodowane to prosze mi pomoc..

Z gory dziekuje.

Opublikowano

Dziwne... Mój Procesor rozgrzewa sie do max 80°C wtedy następuje reset...

Ale poradziłem sobie z tym i temperatura nie przekracza 60 stopni otóż:

1.Wyłącz PC całkowicie z prądu, Rozkręć pokrywę komputera i wyjmij Wentylator procesora, przeczyść dokładnie go jak i rdzeń.Dosłownie najlepiej wyczyścić cały komputer.

2.Jest prostsza metoda również po prostu wyjęcie bateryjki, wówczas resetuję się bios i komputer nie powinien się przegrzewać. Jak nie pomoże pk.1

Robię spol,przepisuje chińskie znaczki priv

23hx- 99LVL OFF

YT2Game- 98LVL OFF

haosf3000- 99LVL OFF

123Wulin- 96LVL OFF

Monastyr(PL)- 45LVL ON-Chwilowo nie gram :)

csyt2- 95LVL OFF

Opublikowano

Njaprawdopodobniej jest to spowodowane przez kartę graficzną sprawdź czy masz wystarczająco żelu chłodzącego :]

: P

300 POST - 3 czerwca 2010, 21.58

\

Opublikowano

Albo też możesz mieć komputer osłonięty nie wiem między jakimiś dwiema szafkami czy gdzieś ta miałem na biurku osłonięty był z boku i z tyłu i to już wystarczy przestawiłem go na podłoge i jest ok jeśli masz tak to Tobie też radze tak zrobić :) pZdr

: P

300 POST - 3 czerwca 2010, 21.58

\

Opublikowano

panowie u góry mieli racje:P

Przeczyść radiator bo tam sie dużo zbiera najlepiej pędzelkiem kuchennym od mamy zależy jaki masz taki jak by to powiedzieć "twardy" czy "miękki" ja mam miękki ponieważ blaszki jego można przesuwać do jakiegoś tam stopnia, ktoś up powiedział ze procesor trzeba przeczyścić, nie trzeba tam sie zbiera tyle kurzu co komar łoju na huju ma :P ramy wyciągnij przeczyść i sloty na nie i nie wkładaj ich koło siebie tylko żeby np 1 slot luzu był np masz 4 sloty i tak w 1 ramy w 2 wolne w 3 ramy.

Karte wyczyść najlepiej odkręć ja mam GeForce 9600 GT stara ale jara xD i mam taką obudowę odkręcam i zawsze pełno kurzu. Przeczyść zasilacz, wiatraczki. dysk wytrzyj z kurzu, tylko pamiętaj pędzelkiem kuchennym nigdy nie rób odkurzaczem bo na magnetyzuje sie i ci strzeli jak włączysz i pyk po kompie. Dawajcie minusy i czytajcie sygne ;]

Opublikowano

@up to nic nie da... po prostu ma zakurzony sprzęt i sie nie chłodzi dobrze i przegrzewa

Opublikowano

jak masz grafikę cigle na tej samej temperaturze to czujnik ci się uszkodził prościej : Pali ci się grafika moim zdaniem umnie jest to samo bo jak włączę kompa i patrze temperaturę płyty głównej to jest 90 i jak wyłączam to jest ta sama temperatura i komp się wyłącza jak się zagrzeje i strasznie się muli i mocno się grzeje jak gram metka i grafa podskakuje do 70 stopi jak Są jakieś błędy ort. to sorry

Opublikowano

Zasilacz poprostu nie wyrabia przed tygodniem mialem to samo i moj brat tez twierdzil ze to vos od metina od tych moich privow

Poprostu jest bardzo zakurzony ja caly komp przeczyscilem DOBRA MOCNA suszarka do wlosow i tyle :P przeczysc zasilacz pozdrawiam

Napster

sygnai.png

Kolejne dzielo by dudsonowa

Opublikowano

wyszysc calego kompa i daj nowa paste do procka to moze wtedy nie bedzie tak grzalo

klmn250624067t.gifPOMOGŁEM ?? ODWZAJEMNIJ SIĘ :)
Opublikowano

1. Przeczyść komputer z kurzy.

2. Nałóż nową paste na procka

3. Jak nie pomoże to wina zasilacza

Polecam hosting cubehost.pl

Opublikowano

Komputer mam stacjonarny.

Niedawno wyczyscilem go mniej wiecej z kurzy...

wlaczylem dzis metka to bylo 60 st tylko i reset...Raz doszlo do 102st i nie bylo reseta, ale wtedy bardziej wentylator sie ruszyl .

i tak samo jestem na mpc i sie zacial komp,nawet sie nie zresetowal.

A i moze ktos powiedziec o co chodzi z ta pasta na procku ??Bo nie za bardzo sie znam na kompach.

Gość Mounthains
Opublikowano

Kiedys bardzo czesto resetowal mi sie komp, i powiem ci co było powodem.

Uszkodzony RAM.

Sprawdź ;)

albo ma 2 kostki i nie są kompatybilne... co sprawia że resetuje kompa...

Opublikowano

Dawałeś komuś komputer? Może chciałeś procesor podkręcić i na tej częstotliwości nie wyrabia? Tak jak ktoś wcześniej ktoś napisał wyjmij bateryjkę żeby zresetować bios

Opublikowano

w tych wolnych slotach pod karta graficzna mam tylko jakas karte ..(chyba sieciowa)

nikomu nie dawalem kompa,nic nie podkrecalem

Moze zakurzony jest wiatrak od procka ? bo mam teraz duzy remont i moze sie zakurzyło ?

I gdzie jest ta bateryjka ?;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...