Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kasa na steam a skrzynki. (nastawienie na zysk)

kasha.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, tak więc jestem w posiadaniu około 300 EUR w portfelu steam i tu nasuwa się pytanie:

Czy lepiej wyjebać wszystko na otwieranie skrzynek licząc na to że dropną skiny o wyższej wartości?

Czy lepiej za 20 EUR kupić 10 broni fioletowej jakości z tej samej serii co AWP Asiimov i polować na Asiimova w kontraktach?

Czy może lepiej kupić dużo skinków po 1/2 EUR i obstawiać w zakładach?

Co o tym sądzicie?

Opublikowano

Jeśli nie chcesz stracić tych 300 euro tylko zarobić, kup skiny które będą drożeć, to jedyny bespieczny sposób zarobku,

A jeśli masz czas i chęci to możesz handlować na csgo lounge.

Opublikowano

Jeśli nie chcesz stracić tych 300 euro tylko zarobić, kup skiny które będą drożeć, to jedyny bespieczny sposób zarobku,

A jeśli masz czas i chęci to możesz handlować na csgo lounge.

rezox ma racje ja na twoim miejscu ja bym nie obstawiał bo szkoda kasy i nawet jeżeli się znasz na rzeczy to są zwroty akcji i można potracić sporo ;) dlatego ja się z tego wycofałem. 

Nie ma co ryzykować z taką kasą najlepszym sposobem będzie kupowanie skinów na marketplace i wymienianie na lounge. Uwierz mi ludzie tam to kretyni i idzie na nich sporo zarobić ja startując od zera z jednym skinem za kilka centów wylądowałem na 100+ euro. 

lownfast

Opublikowano

Również nie radzę obstawiać na csgo lounge, ostatnio są tam jakieś lewe akcje.

ostatnio kolega dla zabawy obstawił mi skiny w meczu iBP vs ktośtam. W procentach było chyba 90-10, a ta drużyna była dość słaba. Myślałem, że przejebią się i wszystko stracę ( postawił all in 30 euro -.- ) , a tu bum, ibp się podstawiło i wygrałem życiówkę. 

tak po za tym to polecam poszukać jakiegoś fajnego skina i jak ilość na markecie będzie wynosiła np. 30 to wykupić wszystko do danej ceny i wystawić drożej

ew. trade na csgoloung. Wymieniasz się itemem wartym 1euro za 1,25 euro, potem te 1,25 euro za 1,5 euro itd

Opublikowano

Jak ma się łeb do interesów + czas na wyszukiwanie ofert na cslounge można zarobić od cholery kasy tylko trzeba myśleć i sprawdzać ceny rynkowe. Zasada jest taka sama jak w metin2 kupujesz coś taniej sprzedajesz drożej. Tak się robilo parnaście KKK w miesiąc :D.

graphic.png
Opublikowano

Można tak robić z kluczami. np.

Kupujesz AK Redline za 3 klucze jak masz farta, 4 spokojnie i sprzedajesz za 5. Trwa to trochę czasu ale można tak się spokojnie dorobić.

I musisz pamiętać, że wygląd skina ma też duże znaczenie.

Opublikowano

Jak umiesz obstawiać to możesz z 300 euro zrobić 2k euro. Ja zaczynając z 5 euro wylądowałem na 500. Sprzedając te skiny na allegro, ebay itp można się dużej sumki dorobić. Jeśli chcesz obstawiać to kup kilka skinów +20 euro bądź 50. A jeśli nie jesteś pewny to kup sobie kilka skinów i nimi graj. Możesz też nakupować te klucze, ale nigdy nie ma pewności że wypadnie ci kosa itp. Ewentualnie możesz robić wymiany na lounge ale jak dla mnie to jest strata czasu a mało można się na tym dorobić. Uwierz mi bo sam w tym siedzę bardzo długo, więc znam się na rzeczy ;]

Opublikowano

Jak umiesz obstawiać to możesz z 300 euro zrobić 2k euro. Ja zaczynając z 5 euro wylądowałem na 500. Sprzedając te skiny na allegro, ebay itp można się dużej sumki dorobić. Jeśli chcesz obstawiać to kup kilka skinów +20 euro bądź 50.

Tylko jak się przesadzi to można się na tym nieźle przejechać i wszystko stracić. Bardziej bezpieczna będzie wymiana na lounge ale to musiałby być obeznany i kampić na dobre okazje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...