Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie - nowe żyły, przetopy i ich zastosowanie oraz alchemicy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. mam pytanie - jak dodać nowe żyły, rudę, przetopy, nowego alchemika (do tych przetopów, jak ustawić co ma przetapiać i ile % szans) i zastosowanie tych przetopów (do jakich itemków mają wchodzić)? jak jest jakiś tut opisujący jak to wszystko zrobić, to też może być link. szukałem tuta, ale nie zauważyłem żadnego porządnego (może jestem ślepy).

chciałbym dodać żyły z PL'a + kilka własnych pomysłów, przetopy z nich oraz alchemika i możliwość wkładania przetopów do danych biżuterii.

a, i jeszcze chciałbym ustawić sam ile % ma być na pomyśle przetopienie, oraz wsadzenie przetopu do danej biżuterii. ale.. to tylko diffem się da, czy jakoś inaczej też? bo spotkałem się tylko z diffem który zwiększa szanse na pomyślne wejście przetopów. (ale z tego co wiem, tylko tych standardowych, bez nowych)

Opublikowano

Tutaj jakiś jest: http://www.mpcforum.pl/topic/1041556-tut-dodawania-nowych-zyl-rud-i-przetopow-kompletny-poradnik/

Ale nie wiem czy jest w nim wszystko co pisałeś.

nie ma jak zrobić pod te przetopy alchemika, oraz jak ustawić % na przetopienie <--- (to nie wiem jak) i wbicie przetopu do biżuterii (to chyba tylko diffem, ale czy tym dostępnym na MPC zmienie również szansę na wbicie tych nowych przetopów?) ale dzięki, przyda się

jeszcze jakby ktoś wiedział/miał tut jak zrobić to co teraz napisałem, byłbym wdzięczny.

Opublikowano

Przetopy, % na przetop się ustawia w cube.txt które jest w plikach serwerowych w germany/poland/hongkong/english/chiny/dupa czy kto wie co jeszcze.

section
npc[TAB]ID alchemika(skopiować z item_proto jakiegoś i dać z innym id)
item[TAB]Przedmiot z którego się tworzy przetop np. id bursztynu
reward[TAB]Przedmiot jaki ma być ze zmiany.[TAB]100(Tutaj ile tego bursztynu ma zabrać.)
percent[TAB]Ile % jest na przetopienie
end[TAB]I tutaj koniec

Czyli np.
section
npc     1
item    19
reward     29      100
percent    99
end

I z tego co widze w tym cube to jeszcze jakieś gówno przed tym trza dopisać. Więc skopiuj sobie połowę jakiś tych znaczków wklej i będzie chyba chodzić.

Chyba tak. Ale pewny nie jestem. 

Sorki, że we wcześniej poście tego nie napisałem.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Przetopy, % na przetop się ustawia w cube.txt które jest w plikach serwerowych w germany/poland/hongkong/english/chiny/dupa czy kto wie co jeszcze.

section
npc[TAB]ID alchemika(skopiować z item_proto jakiegoś i dać z innym id)
item[TAB]Przedmiot z którego się tworzy przetop np. id bursztynu
reward[TAB]Przedmiot jaki ma być ze zmiany.[TAB]100(Tutaj ile tego bursztynu ma zabrać.)
percent[TAB]Ile % jest na przetopienie
end[TAB]I tutaj koniec

Czyli np.
section
npc     1
item    19
reward     29      100
percent    99
end

I z tego co widze w tym cube to jeszcze jakieś gówno przed tym trza dopisać. Więc skopiuj sobie połowę jakiś tych znaczków wklej i będzie chyba chodzić.

Chyba tak. Ale pewny nie jestem. 

Sorki, że we wcześniej poście tego nie napisałem.

ok, dzięki.

to jeszcze tylko zostało pytanie jak zmienić % na wejście nowego przetopu do itemu. diff dostępny na MPC zadziała?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...