Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem przechodzenie przez siebie (pz) OTS

Cm Werbel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Mam taki irytujący problem ponieważ, gdy ktoś jest w PZ może przechodzić przez siebie, a co z tym idzie wejść w kogoś jak stoi w DP . Słyszałem że zmienia się to w player.cpp w Source, tylko że nie mam takiej opcji jak inni podaja na forach. Słyszałem że zmienia się to w tym skrypcie ale ja mam inny :(

Z Góry dziękuję za pomoc :)

bool Player::canWalkthrough(const Creature* creature) const
{
if(creature == this || hasFlag(PlayerFlag_CanPassThroughAllCreatures) || creature->isWalkable() ||
std::find(forceWalkthrough.begin(), forceWalkthrough.end(), creature->getID()) != forceWalkthrough.end()
|| (creature->getMaster() && creature->getMaster() != this && canWalkthrough(creature->getMaster())))
return true;

const Player* player = creature->getPlayer();
if(!player)
return false;

if((((g_game.getWorldType() == WORLDTYPE_OPTIONAL &&
!player->isEnemy(this, true) &&
player->getVocation()->isAttackable()) || player->getTile()->hasFlag(TILESTATE_PROTECTIONZONE) || (player->getVocation()->isAttackable()
&& player->getLevel() < (uint32_t)g_config.getNumber(ConfigManager::PROTECTION_LEVEL))) && player->getTile()->ground &&
Item::items[player->getTile()->ground->getID()].walkStack) && (!player->hasCustomFlag(PlayerCustomFlag_GamemasterPrivileges)
|| player->getAccess() <= getAccess()))
return true;

return (player->isGhost() && getGhostAccess() < player->getGhostAccess())
|| (isGhost() && getGhostAccess() > player->getGhostAccess());

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...