Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - Brak Umiejętności u Bossów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żeby nie było spamu także od razu po opisaniu problemu napiszę co już próbowałem zrobić.

A więc tak Bossy u mnie na serwerze ( Serwer na Plikach Invoice ) ( powoli pliki odbugowywam/spalszczam ) nie mają umiejętności tylko hity chodzi mi o all bossy z wyjątkiem Silnej Lodowej Wróżki bo jej ten skill to nie skill tylko hit, Beran Setaou(jego skile to też nie skile tylko efekt a dmg tego efektu pobierane z lua...)

No ale główne Bosy typu Riper, Azrael, Zjawa, 9 Ogonów, Ognisty Król, Wódz Orków etc etc....

tak wygląda mój wpis z bazy dajmy np Ripera...

1093 Umarły Rozpruwacz   5   0   0   78    AGGR   0    UNDEAD    STUN,SLOW,CURSE,TERROR   0    skeleton_god   0   97   73   49   24   116   215   522500   9   12   952   1428   187800   87   100   100   100   2000   175   0   0   50   10   0   0   0   1   0   0    0   -20   -20   50   0   0   60   0   10   2,4   0   0   0   0   10   259   40   260   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0

Co już próbowałem robić?

-Duplicate Tabeli i zmiana nazwy kopii na oryginał.

-Jakiś kolega na forum pisał że usunął Skila u Komendanta Setaou i u Wróżki w mob_proto z vnum_skill i vnum_level i działało, zrobiłem tak samo i dupa.

Wątpię że coś zle w Linijce w bazie bo w końcu nie jest to u jednego bossa tylko u all, czegoś w plikach brakuje? jak czegoś może brakować to czego?

Z Góry dzięki za odp, i wiem co zrobię dla osoby która mi pomoże :P

Opublikowano

Ja mam ten sam problem... myślę, że to wina albo wpisów, albo w ftp ..

Zobaczę.

Dobra... więc tak..

Musisz dopisać w bazie tam gdzie masz kolumne "folder"

"skeleton_god" oczywiście w linijke rippera.

I to wpierdalasz do serwera w share/data/monster:

http://speedy.sh/x3BE8/skeleton-god.7z

I scan:

https://www.virustotal.com/en/url/00cc12b8393f3649d9d81330982e06baf2094cecc13de469ec1afaf2c1f3c327/analysis/1409137089/
Opublikowano

hmm nie wiem czy ślepy jesteś ale podałem linijkę swoją która jest w navi i jest tam skeleton_god i tu nie chodzi tylko o ripera tylko o all bossy albo naucz się czytać całe posty albo przestań se nabijać posty.

Opublikowano

+zapomniałem dodać że też widziałem jak ktoś już to pisał i sprawdziłem czy są wszystkie foldery i ich zawartość jest prawidłowa na ftp, i są foldery wszystkich bossów + ich zawartość jest prawidłowa, dziwie mnie tylko to że taki bug był na takich plikach, naprawiłem już go kiedyś jak miałem problem ale to było z 2-3 lata temu jak pierwszy raz stawiałem serwer na plikach rain ale nie pamiętam jak to naprawiłem...

Serwer ogółem wychodzi mi z*********e i chciałbym wypuścić nowego Harda 99 Max LvL zbroja stalka max jak na starym plu tylko jeszcze w c**j roboty a kolega od dedyka ma problemy z zainstalowaniem firewallow na dedyków i innych rzeczy, ale poradzi sobie.

Opublikowano

ehh a ja napisałem że mam problem z brakiem efektu umiejętności u potworów czy brakiem umiejętności całkowicie? jest różnica między brakiem efektu a brakiem umiejętności -.- jeśli efektu brakuje to dany boss użyje umiejętności i zabierze HP lecz nie będzie widać efektu, a w moim przypadku jest tak że tylko używają zwykłych hitów, i nie piszcie mi dalej o riperze bo już mnie nerwy biorą ja nie mam problemu z riperem tylko z all bossami i ich umiejętnościami... to nie pliki raina że w mob_proto tam gdzie masz tabele folder trzeba dopisać skeleton_god, bo niestety ja mam przy każdym bossie dopisane folder i all tak jak powinno być, to nie problem po stronie wpisów z mob_proto.

Opublikowano

Dobra przestań p********, robiąc harda to takie gunwo trzeba potrafić naprawić, a ty i twoj kolega pewnie nie potraficie wiec piszesz tu

ja przeczytalem i raczej wiem, ze po stronie klienta skill ktory zostal dodany w 2007-2009r. musi dzialac, wiec w ftp ci nie dziala a to ze sobie

patrzysz tym chinskim wzrokiem na te foldery i ftp i stwierdzisz ze sa prawidlowe to jestes w bledzie, wgraj te co ci przyslalem. Albo ewentualnie

wypierdol waszego chinskiego clienta.

Opublikowano

Dobra przestań p********, robiąc harda to takie gunwo trzeba potrafić naprawić, a ty i twoj kolega pewnie nie potraficie wiec piszesz tu

ja przeczytalem i raczej wiem, ze po stronie klienta skill ktory zostal dodany w 2007-2009r. musi dzialac, wiec w ftp ci nie dziala a to ze sobie

patrzysz tym chinskim wzrokiem na te foldery i ftp i stwierdzisz ze sa prawidlowe to jestes w bledzie, wgraj te co ci przyslalem. Albo ewentualnie

wypierdol waszego chinskiego clienta.

wiesz co gówno wiesz gówno widziałeś i gówno gadasz nie postawiłem w życiu 1 serwera ale pare i wiedziałbym że błąd jest prosty do naprawy gdyby był idioto a to nie wina klienta, jak już to doszłem do tego że to może być wina błędu tabeli mob_proto, nie wpisów ale tabeli.

i up o jakim pliku mob_proto.txt po stronie ftp mówisz? bo nie mogę go znaleźć....

Opublikowano

wiesz co gówno wiesz gówno widziałeś i gówno gadasz nie postawiłem w życiu 1 serwera ale pare i wiedziałbym że błąd jest prosty do naprawy gdyby był idioto a to nie wina klienta, jak już to doszłem do tego że to może być wina błędu tabeli mob_proto, nie wpisów ale tabeli.

i up o jakim pliku mob_proto.txt po stronie ftp mówisz? bo nie mogę go znaleźć....

K***a ty postawiłeś pare serwerow, chyba na plikach rykox i na hamaku dzieciaku... Jak ty sie bawisz w pliki invoice to widze te twoje serwery. hah. mob_proto.txt deb... masz w db jak masz pliki 34, 40k.

Opublikowano

naucz się czytać k***o

odpowiedziałem ci na twoją odp. a więc nara z tematu.

Edit:

Błąd naprawiony temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...