Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

laptop i windows

przemo450654

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 
Chciałbym się dowiedzieć czy jest jakaś możliwość, aby otrzymać płytę z windowsem? Jak wiadomo, do laptopów nie dają, a chciałbym zrobić format itd.

6cluij.gif

Gość kamil40013
Opublikowano

Sprawdź, czy posiadasz partycję recovery. Jeżeli tak, to możesz z niej przywrócić system do stanu fabrycznego.

Ewentualnie, pobierasz czysty obraz *.iso systemu (bez żadnych aktywatorów) i podczas instalacji aktywujesz go kluczem na nalepce.

Gość kamil40013
Opublikowano

Zależy od laptopa.

W systemie masz odpowiedni program od producenta, do takiej procedury.

Do niektórych laptopów dołączali płyty CD z opcją recovery

A w laptopach HP przed uruchomieniem systemu była możliwość uruchomienia recovery.

Sam musisz do tego dojść.

Co do drugiego pytania, to zależy jakie parametry ustawisz podczas przywracania. Zazwyczaj wszystkie dane użytkownika są kasowane.

Opublikowano

Ok, dzięki.
Może, żeby nie tworzyć nowego tematu.
Mam liveboxa 2.0 i jak rodzicie gadają na laptopie w drugim pokoju na skype, (ja mam stacjonarke-lan) to ping mi skaczę do minimum 200. 
Czy to wina liveboxa? Ogólnie w drugim pokoju jest też słabe wifi. Kiedyś tego nie było i normalnie gadali a ja mogłem grać czy coś.

6cluij.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...