Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy posiada ktoś taki skrypt?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiada ktoś skrypt, żeby była 0.1% szansy, że ze stone wypadnie skrzynia z jednym losowym itemem? Jeśli nie, to byłby ktoś w stanie taki skrypt napisać? Z góry dziękuje ;)

Opublikowano

Skrypt:

options:
(Tab)item: 3 diamond
(Tab)item2: 64 stone
(Tab)item3: diamond sword
on break of stone:
(Tab)if chance of 10%:
(2xTab)give a chest named "&6Losowa Skrzynia"
on rightclick holding chest:
(Tab)if name of player's tool "&6Losowa Skrzynia":
(2xTab)send "&6Losowanie..."
(2xTab)give {@item} or {@item2} or {@item3}
(2xTab)remove 1 chest named "&6Losowa Skrzynia"

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

@donek15 Zmień tą linijkę:

give a chest named "&6Losowa Skrzynia"

na to:

give 1 chest named "&6Losowa Skrzynia" to player

@1361622928-U485574.pngStaku zanim zaczniesz pomagać komuś to naucz się podstaw.

Opublikowano

@donek15

A to:

if name of player's tool "&6Losowa Skrzynia":

Na to:

if player's tool is named "&6Losowa Skrzynia":
Opublikowano

@login989 widzę jak bardzo próbujesz pisać bezbłędne skrypty, lecz coś Ci nie wychodziło. Naucz się podstaw i pomagaj dopiero innym.

PS: Ja daje nietestowane skrypty, dlatego że nie mam dostępu do serwera, w ogóle na razie od kilku msc. nie gram w mc. Więc po dokładnych błędach z consoli jestem w stanie poprawić skrypt.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngStaku Umiem podstawy, od dawna nic nie piszę i nie gram w mc.

(2xTab)send "&6Losowanie..."
(2xTab)give {@item} or {@item2} or {@item3}
(2xTab)remove 1 chest named "&6Losowa Skrzynia"

Tak się tego nie robi, to jest żałosne, że nie umiesz nawet napisać losowych cyfr.

Opublikowano

@login989 kiedyś przeglądając różne skrypty na to się natknąłem. Nie wiedziałem, że to nieprawidłowa forma. Tylko jedno mnie zastanawia czemu nie wyłapałeś błędu od razu tylko napisałeś:

@donek15 Zmień tą linijkę:

give a chest named "&6Losowa Skrzynia"
Na to:

give 1 chest named "&6Losowa Skrzynia" to player
Symulowałeś poprawianie skryptu na dalej błędny kod... Prawda jest taka, że ty też popełniasz błędy. Może zacytuj te swoje błędne posty hejtem? Ty za pewne masz serwer i możesz sprawdzać wszystkie błędy, a ja na razie nie mam serwera i nie mogę sprawdzać błędnego kodu. Chyba, że ty specjalnie piszesz złe skrypty, ku celu nabijania postów? Gdybym wiedział, że skrypt nie będzie działał użyłbym opcji integer beetwen 1 and ...

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngStaku Każdy popełnia błędy, ale nie takie, ten skrypt nigdy nie ma prawa działać, tak nie mam serwera do testów, gram non-stop w Metin2, jak tu siedzę to tylko wtedy, gdy mnie wywali z Dungeonów i czekam na kolegę, koniec tematu, nie bd czytać i odpisywać na oszczerstwa, bo są niesłuszne. Post, który cytowałeś miałem zamiar edytować, lecz autor tematu wyprzedził mnie swoim postem, więc postawiłem napisać kolejny, abym zwrócił jego uwagę, bo osoby, które edytują posty, to po prostu są niezauważalne. Koniec mojej wypowiedzi, proszę Moderatora o zamknięcie tematu, temat rozwiązany.

Opublikowano

@login989 proszę następnym razem weź przeczytaj mój ostatni post kilka razy jak nie rozumiesz albo poproś kogoś w pobliżu o przeczytanie/wytłumaczenie... Pisałem, że na ten skrypt z nieprawidłową formą "give {@...} or {@...}" się natknąłem. Serwera jak na razie nie mam więc nie miałem tego jak sprawdzić... Rozumiesz już? Czy coś wytłumaczyć?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...