Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wyłącza sie komputer

ajo112

Pytanie

Opublikowano

Witam 

Otóż mam taki problem komputer się uruchamia ponownie raz po 3 h. raz po 6 h różnie. Zawsze jak już sie wyłącza wyskakuje początkowy ekran czyli Asus i skróty jak wejść do bios a po tym coś podobnego do tego  http://obrazki.elekt..._1360519135.jpg tyle że na samym dole mam Setup bios i F2 to run normal czy coś takiego. 
Następnie gdy dam F2 komputer pokazuje że coś się stało i mam do wybrania Tryb Awaryjny itp ja daje Uruchom normalnie system po tym windows się włącza i gdy pokaże się pulpit znowu uruchamia się ponownie. Gdy wyłączę komputer guzikiem ON/OFF i włączę ponownie komputer normalnie się włącza.

Zrobiłem reinstall  windowsa problem dalej się pokazuje. Formatowałem też dysk. Nic nie pomogło.

Komputer 
Zasilacz ATX 350W 
Procesor AMD ATHLON II x2 250 3GHz

Płyta głowna Asus M5A78L LE
Karta graficzna Radeon 6670
RAM 8GB
Windows 7 64x

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdzaj co jakiś czas temperatury. Być może przegrzewają się podzespoły i włączają się zabezpieczenia. Zasilacz nie jest też jakiś wyjątkowy.

4043121350.png

Opublikowano

Na 99% nie. Sprężone powietrze wykorzystane do czyszczenia komputera nie powoduje uszkodzeń. Jeśli wszystko dokładnie wydmuchałeś to nie powinno być problemów. Może wdmuchałęś kurz jeszcze bardziej w niektóre elementy. Nie wiem.

4043121350.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...