Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Brak zwężeń ekranu i brzydka grafika.

Milian

Pytanie

Opublikowano

W niektórych grach i tych nowszych przy rozdzielczości 1280 na 960, 1280 na 800 czy 1280 na 720 nie ma zwężenia ekranu, zamiast tego grafika jest wypikselowata i brzydka. Sterowniki do karty graficznej mam najnowsze.  Karta graficzna to: Gigabyte Radeon R7 260 X OC 2 GB. Monitor to B17-1 YEGF800529 1280x1024 80KHz/75Hz H+/V+.

8902314106109971000808.jpeg

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie wina monitora , lecz karty graficznej  ponieważ , to ona odpowiada za rozmazywanie się grafiki.Wymień karte graficzną na lepszy model (nowa) 

Karta była niedawno kupiona. 

Opublikowano

Skoro nie chcesz kupić nowy  monitor tylko trzymasz ten zużyty monitor przez lata to się nie dziw że grafika i rozszerzenia są brzydkie.. moim zdaniem wymień kartę w monitorze bo również to nie monitora może być wina lecz karta jest uszkodzona ;) LUB KARTA NIE WYTRZYMUJE I DLATEGO ROBI SIĘ BRZYDKA GRAFA

Opublikowano

Nie odświeżaj tylko zmieniaj ten zabytkowy monitor warty nie więcej niż kilkanaście/dziesiąt złotych. Już za 2 stówy kupisz ponad 20 calowy monitor 1600x900/1680x1050. Szkoda takiego PC marnować na malutki monitorek.

To będę mógł kupić dopiero za kilka miesięcy. The Crew chce kupić za 140 zł w listopadzie.  Chce po prostu wiedzieć dlaczego obraz się nie zwęża. Sądzę, że jest brak zgodności czy złe ustawienia monitora.  W starszych grach czy systemach się zwęża z tego co pamiętam.  W tym monitorze mam dźwięk a moje stare głośniki są kiepskie. 

Opublikowano

przecież nawet nie osiągasz rozdzielczości HD na tym monitorze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Hmm kupić nowy monitor? tak jak pisze ci RobeM  lepszy większy  w HD sam posiadałem i ''posiadam'' ten monitor co ty  i mam to samo z tymi rozdzielnościami , nie raz się wkurzam i mam chęć wypieprzyć go za okno... nieraz również rozdzielnosc w grach się zmienia automatycznie do dostosowan  monitora;..; więc w czym problem? PS:A to że grałeś normalnie wcześniej to normalka że teraz ci się ''robi brzydka rozdzielnosc'' czas chłopie czas ;) 

Opublikowano

czy tak ciężko pojąć obydwóm z was że fizycznie obraz karty z 720 liniami jest konwertowany na 1024 linie monitora czyli rozmazuje dane by uzupełnić dodatkowe brakujące linie

zresztą z przejściówką za 3 grosze  na kablu i monitorem VGA praktycznie nie wspieranym przez elektronikę karty możesz sobie pomarzyć o ładnym i wyraźnym obrazie na monitorze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Zawsze grałem na 1280 na 1024 i było świetnie. Dlatego pytam jak naprawić, żeby było zwężenie przy 1280 na 720. Mam jeszcze monitor lb782f-ud

Opublikowano

Skoro nie chcesz kupić nowy  monitor tylko trzymasz ten zużyty monitor przez lata to się nie dziw że grafika i rozszerzenia są brzydkie.. moim zdaniem wymień kartę w monitorze bo również to nie monitora może być wina lecz karta jest uszkodzona ;) LUB KARTA NIE WYTRZYMUJE I DLATEGO ROBI SIĘ BRZYDKA GRAFA

Nie ma w ogóle zwężenia. Na rozdzielczości 1280 na 720 obraz jest na całym monitorze. 

Opublikowano

a po co dalej odświeżać, kup lepszy monitor i wystarczy 

to ty masz się dostosować do monitora tak samo i karta a nie monitor do tego jak ty sobie zażyczysz

monitor nie posiada takich regulacji by właściwie odtworzyć niektóre rozdzielczości , akurat to co chcesz spowoduje zmniejszenie fizyczne wyświetlanego ekranu i pogorszenie jakości

najlepiej monitor działa w rozdzielczości natywnej czyli jak karta jest ustawiona dokładnie jak jego rozdzielczość a nie skalowana

reasumując , masz dobrą grafikę ale podpinasz ja do szajsowatego monitora chcąc  niemożliwe osiągnąć nudząc bez sensu i nie przyjmując do wiadomości tego co ci kilkakrotnie już napisano

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Nie odświeżaj tylko zmieniaj ten zabytkowy monitor warty nie więcej niż kilkanaście/dziesiąt złotych. Już za 2 stówy kupisz ponad 20 calowy monitor 1600x900/1680x1050. Szkoda takiego PC marnować na malutki monitorek.

Opublikowano

Nie ma w ogóle zwężenia. Na rozdzielczości 1280 na 720 obraz jest na całym monitorze. 

To nie wina monitora , lecz karty graficznej  ponieważ , to ona odpowiada za rozmazywanie się grafiki.Wymień karte graficzną na lepszy model (nowa) 

Opublikowano

a po co dalej odświeżać, kup lepszy monitor i wystarczy 

to ty masz się dostosować do monitora tak samo i karta a nie monitor do tego jak ty sobie zażyczysz

monitor nie posiada takich regulacji by właściwie odtworzyć niektóre rozdzielczości , akurat to co chcesz spowoduje zmniejszenie fizyczne wyświetlanego ekranu i pogorszenie jakości

najlepiej monitor działa w rozdzielczości natywnej czyli jak karta jest ustawiona dokładnie jak jego rozdzielczość a nie skalowana

reasumując , masz dobrą grafikę ale podpinasz ja do szajsowatego monitora chcąc  niemożliwe osiągnąć nudząc bez sensu i nie przyjmując do wiadomości tego co ci kilkakrotnie już napisano

Ten monitor może wyświetlić zwężony obraz. Nie sądzę, żeby karta graficzna była za nowa dla tego monitora. Wyjaśnij to jeszcze prościej. 

Opublikowano

wszystko jest jak należy , nie masz dopasowanej rozdzielczości gry do rozdzielczości  ekranu

na dzień dzisiejszy ten Fujitsu to już zabytek a najbardziej grzeszy niską rozdzielczością

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...