Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Serwer PVP - Tak, kolejny...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bum bum, big return!

Tak więc jako iż zniknął ban (tak, dziękuję administracjo, na co ludzie wymyślili reflinki skoro nie można ich użyć) postanowiłem sporo zmienić.

Pamiętacie temat o serwerze SkyBlock? Było - minęło. Zabrałem się z wielkim rozmachem za coś lepszego, większego.

SERWER PVP ! yeeey, chór krzyczy. Ale do rzeczy:

Arena na jednej, wielkiej, zaje.. no i tak dalej wyspie, otoczonej kulą z WorldEdita bo na inne zabezpieczenia mnie nie stać. 

Spawn w Endzie (WOOO, NOWOŚĆ) z fajnym niebem oraz sklepami itp.

Więc tutaj potrzeba POMOCY: co dodać na taki serwer :< ?

Oczywiście, "jeżeli nie masz pomysłu na serwer to go nie rób", "idź się utop", "pff, kolejny pvp", "najlepiej administrację" to są dobre pomysły, ale nie, dzięki, nie skorzystam. 

Tak więc, obecnie co jest:

- Autorski, za... itd czat, tak, nie używam prefixów PEXa do niego (WOOOHO)

- itemki przy odrodzeniu i przy pierwszym dołączeniu (Już nie musisz wpisywać komend czy lecieć do guziczka), zbroja jest już założona :D

- ULTRA drogie amulety (ALE ODLOT!)

- Autorskie tabliczki aby kupić amulety!

- autorskie tabliczki aby postawić autorskie tabliczki aby kupić amulety (to coś dla administracji :> )

- fajerwerki przy śmierci gracza (OJOJ :<)

- autorskie tabliczki zrzutu gracza na arenę (spawnisz się na wysokości 50 klocków nad areną po czym spadasz, nie otrzymujesz obrażeń od upadku)

- system ANTY-GMa (nowość :D ?)

- X szansy na wypadnięcie czegoś fajnego z zabitego gracza (szansa jeszcze nie ustalona, ale prawie gotowy kod)

- X szansy na wypadnięcie "XXX" używanego do zakupów (szansa oraz nazwa przedmiotu nie ustalona, ale prawie gotowy kod)

A teraz planowane przeze mnie:

- autorski system sklepów

- autorski system enchantów

- autorski system informacji o zabójstwach (używając albo BossBar'a albo czatu)

I tutaj kończą się moje pomysły :<

Proszę Was o pomoc ja, i ten słodki kotek:

654511409059134455964.png

Każdy pomysł da się nagrodzić :>

EDIT:

Możesz uważać że jestem po....... że tak napisałem ten post, ale jestem w dobrym humorze i nie zamierzam tego ukrywać

b_560_95_2.png

Opublikowano

Najpierw powiedz mi jaki to jest serwer pvp,bo jest kilka takich trybów pvp (ChestPvP,KitPvP) ale tutaj widze że ChestPvP.

Możesz dodać areny 1vs1,2vs2 oraz 3vs3,graczom nie będzie sie nudziło tylko szukanie skrzynek ;)

Możesz też dodać na chatcie Test matematyczny i te takie za które można dostać ciekawe itemki lub lvl ;P

Opublikowano

Sortiqovsky.

Tak, to będzie ChestPVP (szukasz skrzynek)

Woo, test matematyczny! Na to bym nie wpadł.

Areny 1vs1... nie łatwiej zrobić aby było pvp 1 na 1 na normalnej arenie? Wtedy nawalasz się z jednym kolesiem i inni nie mogą Cię zaatakować dopóki nie zginiesz lub przeciwnik nie zginie.

b_560_95_2.png

Opublikowano

@Polowicer chodzi mi o to,że gracz pisze /1vs1 /2vs2 /3vs3 Jest w kolejce następnie go tepa i się klepie z 1 kolesiem :>

Możesz też dodać itemek za hajs który uzdrawia połowę hp lub całość (nwm za 5000$-sam ustalisz)

Opublikowano

spawn w endzie? smierdzi mi to mapa z neta - a co z smoczkiem ;(?

co do tematu JESTEM ZA tylko kup Dedyka na jakims OVH a nie na fiberhoscie 64gb ram na 999 slot

oby nie bylo lagow bo klepy beda fujowe

post-797478-0-22852600-1429556938.png

Opublikowano

@OnnPL

Smok nie będzie mógł się respić, a mapa z neta? Nieeee, ani arena ani spawn nie będzie z neta, to jest mój priorytet.

Co do Dedyka - nie stać mnie, to od razu mówię, ale mam zapewnioną maszynę 6 gb ramu oraz 3x2.9 procka więc lagów nie będzie (a jeżeli będą to będziemy coś próbować zrobić z nimi)

b_560_95_2.png

Opublikowano

@Polowicer Okkey ;) tylko nie dawaj na 6gb ramu 120 slotów czy coś daj około 50 i bedzie git^^

co do tematu mam propozycje

dodaj nowe craftingi

np crafting Zbrojii z emeraldu która daje prot 2 i np regeneracje (da się coś takiego w pluginie zrobić)

E = Emerald

D = Diamond Chest Plate

EEE

EDE

EEE

post-797478-0-22852600-1429556938.png

Opublikowano

@OnnPL

A emeraldy dropią z graczy czy z skrzynek można wyciągnąć, jak myslisz?

Lepiej będzie, jak dodasz X szansy na drop emeralda z gracza. ;-) 

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

@_xer0s

O tym właśnie napisałem, jaką szansę byście widzieli? 1/4?

Ta, 25% będzie najlepszą opcją. :P

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Pomysł na amulety ciekawy. Spaw w endzie? Jeśli zrobisz samemu lub z ekipą to chętnie, lecz z neta nie ma sensu. Drop emeralda z gracza daj 0.8%. 

534721413388468938793.jpeg

Opublikowano

@SeterN

NIGDY nie używałem map z neta, no, może kilka razy przy Survival+Frakcje albo SurvivalGamesie.

Dodałem szansę na drop butelki expa z gracza, szansa to 25%, ale dodałem coś ciekawego: masz 10% szans na drop ALBO emeralda ALBO butelki z expem (tak, też losuje).

Arena to wielka wyspa, ok 550 x 550, otoczona wielką kulą

Oto mapa przed edycją, to co będzie na arenie to niespodzianka :>

934671409304240455964.png

EDIT:

Zielona kropka to środek :>

b_560_95_2.png

Opublikowano

@R

Tak więc postępy z mapą mamy ogromne, spawn też jest na ukończeniu. 

Lokacje wymyślamy, budujemy, ale jest jedno ale:

Jak chcecie dostawać się na arenę?

Pierwszą moją myślą byłby zrzut z samolotu, ale to nie gra z czasami mapy (średniowiecze)

EDIT:

Dlaczego forum pokazuje że jest 8:13 skoro u mnie wszystkie zegarki chodzą o godzinę później?

http://godzina.info/ - forum ma błędy...

b_560_95_2.png

Opublikowano

ok,ok ... tak tak. Już to widzę wszystko autorskie. Bez sensu jest robienie własnych prefixów bez vaulta (pex używa tych od vaulta). 

Własny system prefixów, nie polecam ... 

TreasureChest na 100% nie będzie autorskie. Polecam :D 

Wejdź na moją listę serwerów i zobacz wszystkie serwery minecraft

Opublikowano

@TiREX69 wedlug mnie masz najmniej do powiedzenia na calym forum, to co ja zrobie bedzie tak jak ja zrobie. A treasure chest tez potrafie autorsko zrobic. Poza tym czy jakikolwiek serwer ma autorski essentials, we czy wg? Nie, ja tworze autorsko wlasny gamemode. Poza tym nic do tematu nie wlales, wiec post reportuje (szkoda ze nie da sie usuwac).

b_560_95_2.png

Opublikowano

Czas na kolejny offtop:

@xeq_

Uwaga - GimbAlert!

Patrząc na twoje posty, na twój opis w profilu, na twój styl pisma itp. to bardzo się cieszę że ląduję na twojej "czarnej liście" którą i tak mam w głębokim poważaniu (czyt. w czterech literach).

Bo jeżeli uważasz że NIE DA się napisać innego, nowego Treasure Chesta to uświadomię cię: tak da się. 

Jak ja pamiętam to jeszcze niecały tydzień temu uczyłeś się javy

Ciekawe kto ci to powiedział, bo ja nigdzie tego nie mówiłem.  Kristi500? Nie znany mi typ, tak samo jak ty.

padnie albo pod wpływem ddosu (wiecie kto go wykona  :) )

Czyżbym wyczuwał groźbę? Poza tym, tak jak każdy poważny 15-16 latek nie rozróżniasz ataku DDoS od Flooda, a tego od DoSa. Większość Polskich hostingów nie popiera ataków, maszyny są blokowane, ale coz. Francja i Ameryka mają specjalne hostingi do takich zabaw, których moc nie jest wystarczająca do obalenia czegoś z zaporą mojego hostingu oraz filtracji pakietów mojej maszyny. 

albo samemu bo nikt nie bedzie grac.

Nie boj sie, hiplayowi nie doscigniesz.

Nawet jak w 16 pixelowe kwadraty nikt nie będzie grać to istnieją inne, różne i ciekawsze gry od Minecraft. A co do "hiplay" - cóż, nie zamierzam mu dorównywać. Bo, tak jak twoją czarną listę mam go w czterech literach.

Podsumowując twój post:

-Uważasz się za pro bo wysłałeś parę ataków na hostingi typu pukawa itp.

-Skoro nie potrafisz sam zrobić dobrego serwera to go atakujesz

-Wyczuwasz ból 4 liter kiedy ktoś jest lepszy od cb

-Posiadasz złe informacje

Dodam tylko, że do ludzi których darzę szacunkiem piszę "Ciebie" a nie "cb", ale ty na niego nie zasługujesz.

b_560_95_2.png

Opublikowano

Dodaj pvp 1vs1 na potki.

Dodaj pvp 1vs1 na zupki ze speedem.

To jest jedyny sposób na wygraną z makro :)

xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...