Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Game lub DB, które nagle padło bez powodu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj skompilowałem nowe game z wprowadzonymi naprawami.

Jednak, gdy uruchomiłem serwer baza nie chciała wystartować (po wpisaniu close, wyświetlał się komunikat, że proces nie istnieje), więc zmieniłem z powrotem na stare game, gdzie wszystko działało ale tu też baza nie chciała wystartować.

Dopiero po zrestartowaniu komputera baza wystartowała ale tym razem game nie działa...

Po wpisaniu błędnych danych logowania w kliencie wyświetla się komunikat, że podano błędne dane ale gdy podam prawidłowe, to "błąd podczas łączenia się z serwerem).

Powtarzam, jeszcze wczoraj popołudniu, ten sam game, ta sama baza, te same tabelki MySQL i wszystko działało...

SYSERR AUTH:

SYSERR: Aug 25 23:56:11 :: pid_init: 
Start of pid: 1524

SYSERR: Aug 25 23:56:11 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Table 'account.string' doesn't exist (query: SELECT name, text FROM string errno: 1146)
SYSERR: Aug 25 23:56:36 :: hupsig: SIGHUP, SIGINT, SIGTERM signal has been received. shutting down.
SYSERR: Aug 25 23:56:36 :: pid_deinit: 
End of pid

SYSERR DB

SYSERR: Aug 25 23:56:04 :: pid_init: 
Start of pid: 1516

SYSERR: Aug 25 23:56:04 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use default
SYSERR: Aug 25 23:56:09 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: Column 'name' in field list is ambiguous
query: SELECT empire, pid, name, money, windate FROM monarch a, player b where a.pid=b.id
SYSERR: Aug 25 23:56:12 :: ProcessPackets: Unknown header (header: 139 handle: 0 length: 3)
SYSERR: Aug 25 23:56:12 :: ProcessPackets: Unknown header (header: 139 handle: 0 length: 3)
SYSERR: Aug 25 23:56:13 :: ProcessPackets: Unknown header (header: 139 handle: 0 length: 3)
SYSERR: Aug 25 23:56:14 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 21
SYSERR: Aug 25 23:56:15 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 22
SYSERR: Aug 25 23:56:15 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 20
SYSERR: Aug 25 23:56:36 :: hupsig: SIGHUP, SIGINT, SIGTERM signal has been received. shutting down.
SYSERR: Aug 25 23:56:36 :: pid_deinit: 
End of pid

SYSERR CHANELL 1

SYSERR: Aug 25 23:56:10 :: pid_init: 
Start of pid: 1518

SYSERR: Aug 25 23:56:10 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Table 'player.string' doesn't exist (query: SELECT name, text FROM string errno: 1146)
SYSERR: Aug 25 23:56:12 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Table 'log.invalid_server_log' doesn't exist (query: INSERT INTO invalid_server_log(locale_type, log_date, ip, revision) VALUES(13, NOW(), '25.86.123.100', 4M) errno: 1146)
SYSERR: Aug 25 23:56:15 :: Boot: item table size error
SYSERR: Aug 25 23:56:15 :: pid_deinit: 
End of pid

Tak jakby były błędne tabele w MySQL ale przecież ja nawet wkleiłem nową bazę, przed edycją i restartowałem maszynę, navicat dobrze pokazuje mi dane...

Aaa i jeszcze coś, game pochodzi z linii mainline_released, a db testowałem z linii novaline, mainline oraz by BOZO, wcześniej z wsyztskimi działało...

Jakieś rady?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...