Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Prosty sposób na odblokowanie przedmiotów/pieniądze w grach!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Dziś przedstawię Wam w krótkim poradniku, jak ułatwić rozgrywkę w niektórych grach.

Wadą tego sposobu jest wymagany root, root explorer oraz fakt, iż trzeba powtarzać tą czynność po każdej aktualizacji (?, nie jestem pewien). Dobra, to zaczynamy!

(Dodam, że sposób działa zazwyczaj tylko na grach, które nie posiadają plików w obb)

Jak już pisałem, wymagany jest root oraz root explorer. Menedżer plików (root explorer) można pobrać z Google Play za równowartość paczki fajek (lub z innych źródeł ;) )

Gdy już wszystko mamy, wchodzimy w menedżera -> data/data/xxx (szukamy folderu naszej gry)/shared_prefs/xxx (szukamy jak największego pliku), otwieramy edytorem tekstu i szukamy linii, która zawiera to, co chcemy odblokować/dodać etc.

Na przykładzie: chcę dodać coins'y do Hill Climb Racing. W tym przypadku, muszę zmienić wartość w linii: <int name="coins" value="xxxxx" /> na tą, która będzie dla mnie odpowiednia, np. <int name="coins" value="88888888885" />. Aby coś odblokować, musimy zmienić wartość z '0' na '1' (niezależnie od gry).

Zalety względem zmodyfikowanych aplikacji:

• możliwość aktualizacji aplikacji,
  • zmiany mogą być w szerszym zakresie (poza większą ilością 'coinsów', można odblokować przedmioty, dodać lvl itd.)

Jeżeli sprawia Ci to zbyt duży problem, napisz na pw/GG, a postaram zrobić to za Ciebie!

Dziękuję za przeczytanie!

Pozdrawiam.

Opublikowano

Według mnie łatwiej to zrobić za pomocą cheat droid. Nie trzeba szukać tylko odrazu mamy wszystkie pliki w zasięgu ręki. Łatwiej się nim posługiwać, szczególnie tym którzy się wcale nie znają na andku.

Opublikowano

Było coś podobnego, lecz tylko dot. Hill Climb Racing.

http://www.mpcforum.pl/topic/1096978-tut-hakujemy-hill-climb-racing/

Według mnie, łatwiej użyć programu typu GameCIH czy Freedom. 

Dodatkowo ten sposób nie zadziała na grach z zabezpieczeniami.

Jest dużo programów, które działają tak samo jak Root Explorer, a są darmowe, np. Root Browser, czy Solid Explorer (3 dniowy trial).

Jednak poradnik napisany jest naprawdę dobrze, także zostawiam "Lubię to".

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Według mnie łatwiej to zrobić za pomocą cheat droid. Nie trzeba szukać tylko odrazu mamy wszystkie pliki w zasięgu ręki. Łatwiej się nim posługiwać, szczególnie tym którzy się wcale nie znają na andku.

Zaletą tego jest fakt, iż działa na androidzie poniżej 2.2.

Dodatkowo ten sposób nie zadziała na grach z zabezpieczeniami.

Powinien zadziałać w większości grach, które nie mają plików w obb.

Rozumiem, że są lepsze sposoby.

Traktujcie to raczej jako ciekawostkę, albo jako zabezpieczenie na procenty ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...