Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uniwersalna Księga Umiejętności

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Chciałbym wam zaprezentować mojego questa na uniwersalną księgę umiejętności.Napisałem go dawno temu na pewien serwer.Quest polega na oddaniu 25 sekretów chi u npc Sergio.W zamian dostaniemy uniwersalną księgę umiejętności. Quest idealnie nadaje się na serwery Medium/Hard. Po użyciu księgi skill może bezpośrednio wejść na G. ( oczywiście jeśli na serwerze jest dodany system skilli z M7 na G1 )

Film :

Questy :

Quest u Sergio :

http://wklej.to/7Ay8V

Quest na księgę :

http://wklej.to/Optkf

PS. Przepraszam za fatalną jakość filmu. Po nagraniu zdałem sobie sprawę, że Fraps nie miał odpowiednich ustawień.

Co do questu. Zdaje sobie sprawę, że nie jest niczym specjalnym, ale poniewiera mi się na komputerze, więc postanowiłem go udostępnić.

Dodam, że ten quest był jednym z pierwszych jakie napisałem ! Mam nadzieję, że komuś się przyda :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Ciekawe urozmaicenie,można dropić ku albo użyć tej księgi.

Ciekawe,ciekawe zasysam oraz zostawiam like !

Opublikowano
local skill=pc.get_skill_level(vnum)
Ten kawałek pewnie wrzuca error do syserr, z racji tego, że nic nie robi, a potrzebuje zmiennej, która nie jest nigdzie zdeklarowana.

50596142255057180250.png

Opublikowano

Wszystko jak najbardziej działa :)

Nie ma żadnego błędu.

W tym poście udowodniłeś, że nie jesteś autorem questa. Gdybyś nim byl to byś napisał, że zapomnialeś wywalić tą linie gdy pozbywałeś się części kodu, bo przykladowo quest był bardziej rozbudowany. Ty jednak nie wiesz od czego ta zmienna jest. Zadeklarowaleś zmienną z argumentem, ktory nie jest wcześniej zdefiniowany. Owszem quest moze działa, bo ta zmienna nie zostala nigdzie wywołana, ale jej zwyczajnie nie powinno być.

Opublikowano

W tym poście udowodniłeś, że nie jesteś autorem questa. Gdybyś nim byl to byś napisał, że zapomnialeś wywalić tą linie gdy pozbywałeś się części kodu, bo przykladowo quest był bardziej rozbudowany. Ty jednak nie wiesz od czego ta zmienna jest. Zadeklarowaleś zmienną z argumentem, ktory nie jest wcześniej zdefiniowany. Owszem quest moze działa, bo ta zmienna nie zostala nigdzie wywołana, ale jej zwyczajnie nie powinno być.

Owszem jestem autorem questa. Tak jak napisałem wcześniej. Quest ma ponad 1,5 roku. Wtedy średnio interesowałem się pisaniem questów, a teraz wcale. Jeśli jest błąd to przepraszam, ale niczego nie będę zmieniał, a zwłaszcza, że mógłbym coś zepsuć. Jeśli jest to ogromny problem to osoby, które się tym interesują naprawią ten błąd :).

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...