Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z komendami /pl, /? i /help

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przepraszam od razu, jeżeli to nie ten dział lub coś źle zrobiłem, gdyż to mój pierwszy wątek na forum, dlatego proszę o wyrozumiałość.

Mam problem z Silnikiem Bukkit, konkretniej to z komendami podanymi w temacie, czyli /?, /help i /pl, poprzez które gracze gracze mogą sprawdzać pluginy dostępne na serwerze i ich komendy. Wiadomo mi, że można do zneutralizować przez dodanie odpowiednich permissions do pluginu za to odpowiedzialnego w moim przypadku PermissionsBukkit, pracowałem też na PermissionsEX wcześniej, lecz dowiedziałem się, że ten pierwszy jest bardziej wydajny i postanowiłem się dostosować. Wracając do tematu to chciałbym, aby gracze mogli sprawdzać komendy tylko te, które ja chce i nie mogli używać komend /? oraz /pl. Wiem też o możliwości dodania odpowiedniej flagi w cuboidzie globalnym, ale to chyba nie działa.

Od razu uprzedzam, że osoby, które będą mi polecać wgranie pluginów typu nopl itp. lepiej niech nie wtrącają się do dyskusji.

Opublikowano

Tak, tak... Co do komendy /pl to się uporałem poprzez dodanie permission o nazwie bukkit.command.pl: false. Gorzej jest z tym /?, bo przez to każdy może sobie sprawdzać pluginy i komendy do nich. Co do essentials.help: false to nie mam zamiaru blokować sprawdzania wszystkich komend dla graczy tylko te, których nie będą używać. Przypominam, że używam pluginu PermissionsBukkit, a nie PermissionsEX, z którego kiedyś korzystałem. I bardzo proszę, aby wszyscy czytali Ze Zrozumieniem, w związku też ze zbędnymi dodatkami na serwer, którymi nie będę sobie obciążał serwera.

Opublikowano

To ci nie powinno obciazyc serwera

Prosze skrypt:

command /?:

trigger:
        message "&cNie masz dostepu do tej komendy"
        stop
Opublikowano

W końcu dostałem to, czego chciałem :) A więc blokowanie tej komendy opiera się na skryptach? Czy Admini nie mając pełnych uprawnień będą mogli tego używać i czy są jakieś permissions, aby im przydzielić do tej komendy? Wiem, że może i to nie będzie im tak bardzo potrzebne, ale traktuję to jako przykład do innych takich przypadków, więc jeżeli by nie było permissions to mogłyby być problemy, np. z essentials.help: false dla graczy :/

Opublikowano

Jak masz plugin scirpt to tutaj masz kod :

command /pl:
    trigger:
        send "&cA po co ci ta informacja?!"
        stop trigger
command /?:
    trigger:
        stop trigger
command /me:
    trigger:
        send "&cNie masz do tego uprawnien!"
        stop trigger
command /bukkit.pl:
    trigger:
        stop trigger

Opublikowano

@adamiak2

Bo pan @2up najwyraźniej nie zna się na skryptach. ;)

@topic

Dodaj permisję dla graczy -bukkit.*, wtedy to zablokuje wszystkie komendy do sprawdzania pluginów, niż bawić się w NoPL, który nawet nie zablokuje /bukkit:plugins. :*

sygnatura.png

Opublikowano

Proszę o to 5 skryptów:

command /pl:
    trigger:
        send "&cTa komenda nie istnieje"
        stop trigger
command /?:
    trigger:
        stop trigger
command /me:
    trigger:
        stop trigger
command /bukkit.pl:
    trigger:
        stop trigger
command /bukkit:help
    trigger:
        stop trigger

==================== |KAVOGAMING====================
.:.:.:. Jeżeli masz do mnie pytanie ,bądź chcesz mi na coś odpowiedzieć .:.:.:. 
.:.:.:. Wpisz @KaVoGaming ,a odpowiem Ci jak najszybciej potrafię! .:.:.:.  
==================== |KAVOGAMING====================

Opublikowano

Tak właściwie to nie znam się na skryptach, bo nigdy ich nie pisałem, natomiast bardziej znam się na jednym z języków programowania, jakim jest Java i nadal się uczę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...