Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile będę miał FPS przy takim komputerze?

Dokku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ile bede mial fps na minecrafcie na kompie 8giga ramu 2 giga grafika i i5 procek podajcie mi ile na czystym a ine z optifine tak na około 15 chunkach.

d5ea2ef187c3cf6c.png

Fan Realu

Posiadam kanał na youtube wraz z kolega

Gram w Minecrafta , League of Legends , Call of Duty 4.

Opublikowano

komp mi dopiero za dwa dni przyjdzie bo zamowiłem dzis

d5ea2ef187c3cf6c.png

Fan Realu

Posiadam kanał na youtube wraz z kolega

Gram w Minecrafta , League of Legends , Call of Duty 4.

Opublikowano

Może jakieś dokładniejsze specyfikacje? Równie dobrze, możesz mieć Radeona hd5450? ddr3 2gb 64bit... Poza tym nie możesz wytrzymać tych dwóch dni, skoro już do Ciebie "jedzie", to musiałeś być pewnych swego wyboru.

67qtMtN.png

Opublikowano

Jak z optymalizacją/czyszczeniem komputera? Nie mamy na czym tego obliczyć. ;)

Opublikowano

Ja mam kartę 4gb procek i5 ramu 8 i mam przeważnie w okolicach 800fps. Lecz gdybym mógł cofnąć czas to wybrał bym jakis mocniejszy procek. I5 w moim zestawie jest trochę za słaba.

Opublikowano

To jest śmieszne. W końcu mam komputer za 5000 zł mogę grać w Minecraft'a z 1000 fps. Po co Ci 800 FPS skoro dla super płynności wystarczy ok. 120 FPS. Ale żeby nie było: Myślę, że powinieneś mieć z 600 - 700 FPS.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

po pierwsze to chunki obciążają bardziej proceska a z tym idą bardziej spadki fps czyli pokazuje ci się 60 fps a chodzi jak 20 albo co 5 sekund ścina. popieram kto mówi że 120 fpsów zdecydowanie wystarczy. ja mam 1 giga gddr 5 (nie napisałeś czy gddr5 czy ddr3) i athlona 4 kory razem 3 ghz to mi chodzi 60 fpsów bez spadków...

Opublikowano

To jest śmieszne. W końcu mam komputer za 5000 zł mogę grać w Minecraft'a z 1000 fps. Po co Ci 800 FPS skoro dla super płynności wystarczy ok. 120 FPS. Ale żeby nie było: Myślę, że powinieneś mieć z 600 - 700 FPS.

Śmieszniejsze jest to, że standardowy monitor wyświetla mniej więcej 60-75 klatek na sekundę. ;) Najlepiej jest ustawić limit klatek taki jaki odpowiada odświeżaniu naszego monitora. :P

Opublikowano

Ehh, wy wgl stawiacie wszystko na oko. Wszystko zależy od tego jaka to karta, to co, że 2 giga. Procek mimo, że i5 może być słabszy niż nie jedna i3 także jeśli się nie znacie to nie piszcie. Tak samo RAM 8 GB ok, ale taktowanie 1333 a 2666 to robi różnicę. Podał byś pełna specyfikację to łatwiej było by to określić...

Opublikowano

Jaka karta graficzna? Podaj Parametry, karta w grach najbardziej się liczy, na minecrafta przypadają 2 rzeczy, Karta Graficzna a na drugim miejscu Pamięć Ram PC.

Ja na takich parametrach (Laptop):

KARTA GRAFICZNA : NVIDIA GeForce GT 550M 2 GB 1650 MHz
PROCESOR : Intel® Core™ i7-2670QM CPU @ 2,20 GHz 2,20 GHz 4 x CORE
SYSTEM : Windows 7 Home Premium 64Bit
DYSK : ST9750420AS, + SAMSUNG D3 (2750 GB)
RAM : 8,097 MB DDR5

Mam zaledwie 100+ FPS, ponieważ karta graficzna jest średnia.. ;p Nie wiem jakim cudem wy macie po 800+ FPS na gorszych PC niż mój, no ale cóż to internet, powiedzmy że każdy ma komputer z NASA i ma 2000 FPS.
O Shaderach nie ma mowy na tym PC za 4000 zł, ponieważ wtedy mam 15/20 fps i na takich małych fpsach raczej się grać nie da.. ;p

image.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeżeli, wyłączysz zbędne animację w ustawieniach Minecrafta OFF/Zmniejszysz/Wyłączysz to na spokojnie 600 - 700 FP'S.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...