Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Dziwny problem w komputerem.

VonskiAlucard

Pytanie

Opublikowano

Witam! Ostatnio mam dosyć nietypowy problem. Może to wydać się głupie, ale zazwyczaj raz dziennie komputer "wariuje", tzn. wpisuje treść wiadomości, którą jakiś czas temu wysłałem do znajomego. Reset komputera stopuje ten proces. Skanowałem kompa, znalazło 2 trojany, usunąłem, lecz problem dalej występuje. Według mnie jest to jakiegoś rodzaju wirus. Nie wiem czy groźny, ale chcę się tego pozbyć, ponieważ bardzo denerwuje. W środku gry np. w CS:GO lub LoLa zaczyna "pisać". Nie próbowałem żadnych AdwCleaner'ów czy Malwarebytes Anti-Malware. Prosiłbym o pomoc w tym temacie lub ostatecznie o radę.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę dziwne zachowanie.. Ale skoro system już normalnie działa to raczej nie trzeba nic dalej robić, jakby coś się dalej działu to napisz na pw/gg

Opublikowano

Witam ponownie. Przepraszam za to, że piszę w temacie ale odkryłem źródło problemu. Posiadam programowalną klawiaturę Microsoft Sidewinder X6 i niestety bawiłem się funkcją Macro. Musiałem ją włączyć podczas pisania ze znajomymi oraz grania w gierki. Kombinacja klawiszy zapisała się pod guzikiem S2, który znajduje się bardzo blisko tabulatora i niechcący musiałem go wcisnąć parę razy. Bardzo dziękuję za poświęcenie trochę czasu dla mnie i przepraszam za kłopot. Miłego dnia! :)

Opublikowano

Właśnie to jest nie bardzo zrozumiałe, nawet dziwnie o tym pisać. W necie czytałem i nie ma żadnego tematu z problemem podobnym do mojego. Spróbuję inaczej, nie mogę określić w którym momencie to się "włączy" i tak jak pisałem wcześniej, podczas gry np. w CS:GO nagle zaczyna wariować i przyciska klawisze w takiej kolejności, jakie literki następują po sobie w treści wiadomości, którą pisałem do znajomego. Wydaje się to dziwne co piszę, ale taka jest prawda i ciężko to zrozumieć. Podobno przy używaniu OTL zdarza się, że komputer może nie wstać po jego użyciu, tzw. pechowy komputer. Nie wiem czy to prawda, ale znalazłem temat w którym komputer osoby po użyciu OTL nie wstał.

Opublikowano

Właśnie to jest nie bardzo zrozumiałe, nawet dziwnie o tym pisać. W necie czytałem i nie ma żadnego tematu z problemem podobnym do mojego. Spróbuję inaczej, nie mogę określić w którym momencie to się "włączy" i tak jak pisałem wcześniej, podczas gry np. w CS:GO nagle zaczyna wariować i przyciska klawisze w takiej kolejności, jakie literki następują po sobie w treści wiadomości, którą pisałem do znajomego. Wydaje się to dziwne co piszę, ale taka jest prawda i ciężko to zrozumieć. Podobno przy używaniu OTL zdarza się, że komputer może nie wstać po jego użyciu, tzw. pechowy komputer. Nie wiem czy to prawda, ale znalazłem temat w którym komputer osoby po użyciu OTL nie wstał.

Tak, były przypadki gdzie OTL zniszczył komputer ale to tylko przez nieuwagę użytkownika, wersja OTL 3.2.70.1/2 miała błąd w budowie, po użyciu jakiejkolwiek funkcji były usuwane jakieś wpisy w systemie, wersja która jest do pobrania w tamtym temacie jest sprawdzona i działa poprawnie, jeśli boisz się że system może nie wstać to nie pobieraj OTL'a, wystarczy mi FRST.

Opublikowano

Po skanowaniu FRST pojawia się problem. Po zakończeniu skanowania miały się utworzyć 3 pliki tekstowe tak? U mnie pojawiają się puste, ponieważ system nie może ich znaleźć i pyta się czy stworzyć nowy plik. FRST mam na pulpicie więc powinny się pojawić 3 pliczki na pulpicie,a ich nie ma.

Edit:

Właśnie uruchomiłem ponownie komputer i okazuje się, że nie chce się włączyć, tzn. dochodzi do momentu, w którym ma się pokazać Zapraszamy! Na tym momencie wywala niebieski ekran. Właśnie odpaliło się narzędzie do naprawy systemu i zapytało o przywrócenie systemu. Po tym zabiegu komputer się normalnie włączył. Cofnęło do stanu sprzed paru dni. Narazie nic nie będę próbował robić, dopóki czegoś mi nie doradzisz. Zobaczymy czy problem ustał  :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...