Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Skrypt startowy - Neerd konfiguruje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Jaki był argument na to aby serwer korzystał z więcej niż jednego rdzenie, szukam na google i nie mg znaleźć?

2. Jaki skrypt aby ustawić własną lokacje silnika java?

3. Jak ustawić aby serwer korzystał z karty graficznej dedykowanej, jeżeli wgl. jest to możliwe?

4. Czy da się odpalić 4 serwery na jednej konsoli, kosmetyczni mi to przeszkadza.

5. Czy da się zrobić tak że serwer może korzystać z wirtualnego ramu, tak jak z prawdziwego?

Info dodatkowe:

Java 8_20 X64

Win 8.1 Pro X64

CPU: Intel i5 2x4 2,5ghz

GPU: AMD Radeon 2G

Tak, jestem Idiotą bo nie umiem szukać w google, więc proszę głośno i wyraźnie, Tak żebym zrozumiał.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

" karty graficznej dedykowanej " EPIC WAT?

"serwer korzystał z więcej niż jednego rdzenie" EPIC WAT?

" odpalić 4 serwery na jednej konsoli" EPIC WAT?

" wirtualnego ramu" EPIC WAT?

Kto ci nagadał takich głupot?

Więcej rdzeni to opcja siłowa, serwery czasem ją obsługują, czasem nie, ale jezeli już musisz ją mieć to łapaj: "-XX:+UseParNewGC -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:ParallelGCThreads=3 -XX:+AggressiveOpts"

Karta graficzna - WTF? Serwry nie używają kart graficznych..

Wirtualny ram - takie coś chyba nawet nie istnieje, to tak jakbyś płacił w sklepie banknotami z monopoly

4 serwery na jednej konsoli - Zgaduję że nawet jak ci się to uda to wysyłanie komendy do jednego serwera wyśle tą samą komendę wyśle do wszystkich.

Patrząc na specyfikację to zamierzasz "postawić serwer" hamachi bo jakże inaczej (czyli na kompie). Zainteresuj się hostingiem albo maszyną....

b_560_95_2.png

Opublikowano

" karty graficznej dedykowanej " EPIC WAT?

"serwer korzystał z więcej niż jednego rdzenie" EPIC WAT?

" odpalić 4 serwery na jednej konsoli" EPIC WAT?

" wirtualnego ramu" EPIC WAT?

Kto ci nagadał takich głupot?

Więcej rdzeni to opcja siłowa, serwery czasem ją obsługują, czasem nie, ale jezeli już musisz ją mieć to łapaj: "-XX:+UseParNewGC -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:ParallelGCThreads=3 -XX:+AggressiveOpts"

Karta graficzna - WTF? Serwry nie używają kart graficznych..

Wirtualny ram - takie coś chyba nawet nie istnieje, to tak jakbyś płacił w sklepie banknotami z monopoly

4 serwery na jednej konsoli - Zgaduję że nawet jak ci się to uda to wysyłanie komendy do jednego serwera wyśle tą samą komendę wyśle do wszystkich.

Patrząc na specyfikację to zamierzasz "postawić serwer" hamachi bo jakże inaczej (czyli na kompie). Zainteresuj się hostingiem albo maszyną....

Nie doceniasz mnie, nie takie rzeczy robiłem. Postawie bez hamachi i to jeszcze na smartfonie. ^^

Pary mojego smartfonka:

x4 2.5

3G Ramu

Dysk SSD 64G

Albo sb zrobię klaster, połączę 2 laptopy i smartfona i proszę dedyk na 300slotów jak się patrzy.

A da się jakoś połączyć 2 łącza internetowe, czyli to z wifi jak i to z lan tak żeby prędkość internetu mi się podwoiła? Tak mam wykupione 2 internety.

A jak wyglądał skrypt na ustawianie własnej lokalizacji java.jar?

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...