Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ram,karta graficzna czy procesor , co dokupić?

koller44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnimi czasy pomyślałem że czas ulepszyć mego blaszaka i wymienić mu jedną część , lecz którą wybrać do wymiany?

Płyta główna:p35-s3g

Karta graficzna:Geforce 9600gt

Procesor:core 2 duo e8400

Ram:4gb

Nie wiem co mu mogę kupić aby był zadowolony , więc liczę na waszą pomoc i dobrą radę.

Z góry dziękuje.

RMCF

Opublikowano

Szczerze? Wszystko. s.775 to już zdechlak. Dozbieraj tak z 2k i kup całego kompa pod 1150, w tym wymiana czegokolwiek wielkiego wzrostu wydajności nie przyniesie.

Opublikowano

ajj piszesz głupoty na co mi sprzęt za 2 tysiące jak na tym mam wszystko co mi potrzeba tylko postanowiłem go nieco rozbudować , z żadnymi grami nie miałem też problemu aż do teraz z assasyn creed 4 na którym miałem 20-30fps nie raz mniej , więc nową generacje postanowiłem sobie na jakiś czas odpuścić.Nie mam zamiaru też inwestować zbyt wiele bo nie ma to najmniejszego sensu gdybym miał to zrobić kupił bym lepszą kartę graficzną czwórkę ramu i każda gra by śmigała aż miło do momentu aż moja płyta główna by się posypała i poskładał bym wszystko na nowo.Więc reasumując za Pana pomoc bardzo dziękuję lecz nie skorzystam i czekam na kolejne rady

RMCF

Opublikowano

Więc proponuje wymianę karty na coś pokroju GTX460 ( co za tym idzie pewnie także zasilacza), może wymiana pasty a nawet coolera. Najlepiej by było dodać SSD ale nie wiem czy rozwinie skrzydła bez SATA 3.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Więc proponuje wymianę karty na coś pokroju GTX460 ( co za tym idzie pewnie także zasilacza), może wymiana pasty a nawet coolera. Najlepiej by było dodać SSD ale nie wiem czy rozwinie skrzydła bez SATA 3.

Właśnie się przymierzałem do kupna karty graficznej ale na oku miałem radeon hd7770 , co o nim sądzisz ?

RMCF

Opublikowano

To już zależy jaki masz zasilacz i ile chciałbyś wydać.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...