-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Gość
Gość
Witam. Mam problem ze słuchawkami. Chciałbym je oddać na gwarancję lecz nie wiem do końca jak to się będzie odbywało. Tak czy siak kupowałem Sony Pulse Elite specjalnie pod Playstation na allegro i teraz po pół roku używania się zepsuły. A tak dokładnie to mikrofon bo strasznie burczy jak coś mówię. Mało tego, w internecie szukając informacji na temat gwarancji znalazłem podobny problem, lecz gościu miał popękany plastik w kilku miejscach, sprawdziłem z ciekawości u siebie i ja również to mam. Tak czy siak sprzęt kupowałem na allegro od takiego gościa, duży sklep, sprzęt nowy. Lecz teraz jak zajrzałem do pudełka to nie ma tam żadnej karty gwarancyjnej i nie wiem na jakiej zasadzie odbywa się właśnie taka gwarancja. Z tego co mi wiadomo to sprzęt ma 12 miesięcy gwarancji producenta a zostały kupione na początku kwietnia, więc gwarancja nadal obowiązuje. Znalazłem aukcję na allegro tego sklepu i jest w aukcji napisane, że przy zakupie wystawiają paragon bądź fakturę vat. I tutaj moje pytanie, co jeżeli nie znajdę tej faktury? Powinna gdzieś być ale ręki nie dam sobie uciąć. Zadzwonię jeszcze do Sony bo to jednak ich sprzęt specjalnie pod ich konsolę to może mi coś więcej na ten temat powiedzą czy też może da się to jakoś ominąć i bezpośrednio u nich to załatwić.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.