Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwrot sprzętu czy reklamacja?

Ɲestlee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jakiś czas temu dostałem zamówiony zasilacz. Niestety okazał się wadliwy. No może nie taki naprawdę wadliwy ale strasznie coś w nim piszczy, że nie idzie po prostu pracować na komputerze. Prawdopodobnie to cewki ale nigdy nie wiadomo. Nie mam pojęcia za bardzo co robić. Gadałem z kolesiem z infolinii i dowiedziałem się że są małe szanse że naprawią szkodę po wysłaniu bo to piszczenie bywa u nich normalne. No cholera, polecany zasilacz z wadą wrodzoną? I teraz kilka pytań:

-Gdzie mam wysłać zamówiony sprzęt żeby mi oddali pieniądze? (Zamawiałem w sklepie internetowym Salurion).

-Ile pieniędzy odzyskam? Pełną wartość zasilacza czy tą bez Vat?

-Czy w ogólę mogę odesłać im ten zasilacz?

4043121350.png

Opublikowano

Możesz odesłać zasilacz w ciągu 10 dni roboczych od otrzymania w łapy zakupionego przedmiotu, jeżeli przekroczyłeś ten czas to pozostaje Ci gwarancja lub naprawa na własny koszt.

0LsM05U.png

Opublikowano

Faktura jest wystawiona na 18-08-14. Zostały praktycznie 2 dni. Co jak zasilacz nie dojdzie? Napisałem do nich maila, a numer telefonu nie odpowiada. Nawet sygnału nie ma.

Tak jak mówiłem, naprawić tego piszczenia nie dadza rady. Tylko gdzie to wysłać? Pocztą polską? Jak mi oddadzą kasę?

4043121350.png

Opublikowano

masz 10 dni na odesłanie (nadanie paczki), nie ważne kiedy dojdzie :v

żeby ci oddali kasę, na stronie musisz poszukać formularza zwrotu i wymiany (lub czegoś podobnego)

Opublikowano

Napisałem mail do salurion, a potem do działu reklamacji. Zobaczymy co odpisza. Ale zanim odpiszą... To te 10 dni minie. Infolinia nie działa :( Nie wiem kompletnie co robić. Na dodatek gdzieś wyczytałem że najpierw trzeba wysyłać podanie o zwrot, a dopiero po otrzymaniu odpowiedzi można im to wysłać w stanie nienaruszonym...

4043121350.png

Opublikowano

Napisałem mail do salurion, a potem do działu reklamacji. Zobaczymy co odpisza. Ale zanim odpiszą... To te 10 dni minie. Infolinia nie działa :( Nie wiem kompletnie co robić. Na dodatek gdzieś wyczytałem że najpierw trzeba wysyłać podanie o zwrot, a dopiero po otrzymaniu odpowiedzi można im to wysłać w stanie nienaruszonym...

Maja 14 dni roboczych aby odpowiedzieć na reklamację więc sobie poczekasz. (jeżeli przekroczy 14 dni to automatycznie wygrywasz reklamację i muszą ją uznać, nawet jak byś młotem pnęmatycznym rozjebał ten zasilacz)

0LsM05U.png

Opublikowano

Czyli miesiąc bez komputera. Jezu chryste. Kupuje człowiek sprzętu za 500 zł i oczywiście nowy ale wadliwy... Jak to w ogóle możliwe że sprzedają wadliwe egzemplarze :(

4043121350.png

Opublikowano

Czyli miesiąc bez komputera. Jezu chryste. Kupuje człowiek sprzętu za 500 zł i oczywiście nowy ale wadliwy... Jak to w ogóle możliwe że sprzedają wadliwe egzemplarze :(

Kupiłeś zasilacz za 500zł?

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...