Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wyświetlaczem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem, mam telefon Samsung Galaxy Core Plus i chciałem go odblokować, ale telefon nie reagował na nic co zrobiłem, więc wyjąłem baterie. Kiedy włożyłem baterie i włączyłem telefon, ekran zaczął migać/drgać, na środku pojawiły się dwa czarne paski a dookoła utworzyła się tak jakby białą ramka. Zresetowałem telefon kilka razy i zniknęły paski z białą ramką, ale wyświetlacz cały czas "drga". Wiecie co może się z nim dziać ?

Opublikowano

Zmieniałeś coś w systemie? Rootowałeś czy wgrywałeś ROMy? Jest na gwarancji? Jeśli nic nie mieszałeś i jest to oddaj.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

W systemie nic nie zmieniane, nic nie jest Rootowane, roomy nie wgrywane, jest na gwarancji. Telefon jest mojej dziewczyny, nie zna się na takich rzeczach i używa go do dzwonienia i internetu. Jeśli by się dało coś zrobić to jednak wolałbym, obyć się bez oddawania go na gwarancje.

Opublikowano

Dzwoń na infolinie samsunga opisz problem i tyle, być może to tylko taka chwilowa akcja bo znam kilka takich sytuacji ale z drugiej strony bym się nie łudził. Jak dla mnie pozostaje serwis ale uwierz mi że to długo nie trwa, chociaż każdy się tego tak boi ;) 

lownfast

Opublikowano

Ja odsyłać telefon już się boję, dostałem s3 na święta, była na nim taka plamka, po prostu spierdzielony wyświetlacz, wyłączyłem i kilka dni później poszedł na gwarancje, po długim czasie dostałem nie mój telefon z przeklejoną naklejką (była moja ale widać, że odklejana). Cały poobijany, porysowany, wyświetlacz nie działał, ramka poniszczona.. Teraz boje się cokolwiek na gwarancji puścić. Najlepsze jest to, że telefon z jednego serwisu poszedł w pizdu do kolejnego i wrócił do salonu no i c***a zdziałasz w takiej sytuacji.. 

Co do tematu spróbuj formata jak nie to poszukaj na necie coś, lub ta infolinia samsunga. W najgorszym wypadku gwarancja ale zrób zdjęcia telefonu przed, dobrze radzę Tobie i wszystkim tak robić. 

xD

Opublikowano

Odeślij telefon na gwarancje poszła ci taśma lub procosor graficzny :) częste w przypadku tego modelu :>

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

No to pozostaje gwarancja.

Ja odsyłać telefon już się boję, dostałem s3 na święta, była na nim taka plamka, po prostu spierdzielony wyświetlacz, wyłączyłem i kilka dni później poszedł na gwarancje, po długim czasie dostałem nie mój telefon z przeklejoną naklejką (była moja ale widać, że odklejana). Cały poobijany, porysowany, wyświetlacz nie działał, ramka poniszczona.. Teraz boje się cokolwiek na gwarancji puścić. Najlepsze jest to, że telefon z jednego serwisu poszedł w pizdu do kolejnego i wrócił do salonu no i c***a zdziałasz w takiej sytuacji.. 

Co do tematu spróbuj formata jak nie to poszukaj na necie coś, lub ta infolinia samsunga. W najgorszym wypadku gwarancja ale zrób zdjęcia telefonu przed, dobrze radzę Tobie i wszystkim tak robić. 

Powinieneś zrobić zdjęcia przed odesłaniem i ich postraszyć, a jakby się nie zgodzili to do rzecznika praw konsumenta.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Przeczekałem noc i wszystko wróciło do normy .. Zobaczymy jak będzie działał dalej, jeśli stanie się tak jeszcze raz, to odeśle go na tą gwarancję. Dzięki wszystkim za pomoc :) 

Opublikowano

No to pozostaje gwarancja.

Powinieneś zrobić zdjęcia przed odesłaniem i ich postraszyć, a jakby się nie zgodzili to do rzecznika praw konsumenta.

Błędem było to, że nie zrobiłem właśnie tych zdjęć, teraz za każdym razem czy to komputer, czy telefon czy cokolwiek to robię te zdjęcia. Nic nie dało się zrobić, każdy się wymigał a do sądu nie opłacało się nawet podawać bo jeśli bym przegrał to więcej bym zapłacił niż ten telefon był wart. Także odpuściłem sobie i teraz jestem bardziej ostrożny. No a telefon ten, który mi przysłali zostawiłem w salonie i tyle mojego s3 widziałem.. 

xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...