Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Wpadłem na pomysł aby rozpocząć pisanie skryptów do l#. Samemu może być nudno jednak w grupie będzie fajnie. Szukam osób które chciałyby poszerzyć swoją wiedzę w programowaniu. Sam jestem w tym zielony wiec takich osób również szukam. Wiadomo, na start małe, drobne skrypty (np fiora) jednak wszystko w swoim czasie. Zapraszam do Pisania tutaj bądź na pw :)

pomogłem? daj like :)

2vlp0kh.png

by @Casso.

Opublikowano

Ja bym chciał, ale kompletnie nie mam pojęcia o tym. Moja przygoda ze skryptami kończy się przy kompilowaniu SVN'em :)

Zostaw lajka ;)

Opublikowano

Jeśli myślisz, że ktoś stąd umie chociaż podstawy C# to jesteś w błędzie. Jedyne co możecie tym team'em to korzystać z SFTemplate.csproj ;))

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Siemka. Wpadłem na pomysł aby rozpocząć pisanie skryptów do l#. Samemu może być nudno jednak w grupie będzie fajnie. Szukam osób które chciałyby poszerzyć swoją wiedzę w programowaniu. Sam jestem w tym zielony wiec takich osób również szukam. Wiadomo, na start małe, drobne skrypty (np fiora) jednak wszystko w swoim czasie. Zapraszam do Pisania tutaj bądź na pw :)

Sam wielki Miszczu zrobił skrypt do Katariny który jest c*****y i nie działa, a chcesz pisać skrypty nie mając bladego pojęcia o C# i do tego "szukasz również takich osób". Pozostaje mi życzyć powodzenia. 

Opublikowano

Sam wielki Miszczu zrobił skrypt do Katariny który jest c*****y i nie działa, a chcesz pisać skrypty nie mając bladego pojęcia o C# i do tego "szukasz również takich osób". Pozostaje mi życzyć powodzenia. 

Ja nie wiem co do tego wszystkiego ma C#, C# a lua (język w którym się pisze skrypty do BoLa) to kompletnie dwa różne języki programowania ;)

Tak czy tak powodzenia w zabawie ;)

mpcSygna.png

Opublikowano

Lua ogarnąłem w 3 dni tak że zrobiłem gragasa z pullem. Wiem że programowanie nie jest proste, jednak jeśli czegoś się naprawdę chce to wszystko jest możliwe. Jestem w klasie politechnicznej wiec musze sobie wkoncu znaleźć hobby z tym związane. Mam dużo czasu... Dam radę

2vlp0kh.png

by @Casso.

Opublikowano

Ja nie wiem co do tego wszystkiego ma C#, C# a lua (język w którym się pisze skrypty do BoLa) to kompletnie dwa różne języki programowania ;)

Nie mówię o lua typie.. lol.

Opublikowano

Mam c++ w szkole i mi ciężko a co dopiero c#. Ale idzie to opanować :)
@Edit
Zresztą c# w moim zakresie nauki nawet nie ma :D (4 letnie technikum)

Pomogłem? Daj 5*

Nie pomogłem? Też daj 5*. xD

Opublikowano

C# to nie lua, jak to zabezpieczą to nie rozkodujesz teog tak łatwo. W sumie teraz to proste napisać skrypt. Jest SFTemplate, tam są chyba jeszcze jakieś tutoriale i gotowe szablony, więc teraz przystować pod daną postać i BANG BANG BANG oficjalnie możesz nazywać się skrypterem, MPC L# Team i L# POLISH SUPPORT. Brawo, właśnie shackowałeś NASA, gratulujemy.

@Xerin C# to pizdewka przy C++ :)

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Ej no :<

Po prostu po zobaczeniu wnętrza l# uznałem, że tylko zmarnowałem czas na tworzenie tego skryptu.

Jeśli myślisz, że ktoś stąd umie chociaż podstawy C# to jesteś w błędzie. Jedyne co możecie tym team'em to korzystać z SFTemplate.csproj ;))

Na samym MPC sporo jest osób, które biegle posługują się całym .NET, a w samym dziale LoLa myślę, że również znalazłoby się kilka.
Opublikowano

C# to nie lua, jak to zabezpieczą to nie rozkodujesz teog tak łatwo. W sumie teraz to proste napisać skrypt. Jest SFTemplate, tam są chyba jeszcze jakieś tutoriale i gotowe szablony, więc teraz przystować pod daną postać i BANG BANG BANG oficjalnie możesz nazywać się skrypterem, MPC L# Team i L# POLISH SUPPORT. Brawo, właśnie shackowałeś NASA, gratulujemy.

@"Xerin" C# to pizdewka przy C++ :)

nie będę geniuszem lecz jeśli za coś się biorę to coś osiągam. Nauczę się, mam na to 4h dziennie w roku szkolnym. Dam rade sam czy z kogoś pomocą. Początkowo będę analizował skrypt i konfigurowal go do swoich potrzeb. A w przyszłości się zobaczy.

2vlp0kh.png

by @Casso.

Opublikowano

Ale ty mnie człowieku wkurwiasz... Gówno wiesz na niczym się nie znasz, cały czas jakieś twoje zjebane posty. Wykurwiaj stąd ja cie proszę.

Co do tematu to dobry pomysł ale zbieranie laików jest beznadziejne. Trzeba wziąć kogoś z doświadczeniem i wolnym czasem inaczej marne szanse na powodzenie.

Opublikowano

PEGAZIU :_;

Rozkodujesz banalnie łatwo, trust me. Przekonałem się o tym. I nie wiem, czemu uważacie, że C# ma większe możliwości od Lua. To nie zależy od języka programowania, tylko od API, co dany program oferuje. BoL daje Ci znacznie więcej callbacków, funkcji i możliwości. Został napisany 2 lata wcześniej i jest przez ten cały czas rozwijany.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Pegas wyjdź bo pierdolisz od rzeczy xD

L# jest w C#, lel.

Wyjaśniłem wyżej.

Ej no :<

Po prostu po zobaczeniu wnętrza l# uznałem, że tylko zmarnowałem czas na tworzenie tego skryptu.Na samym MPC sporo jest osób, które biegle posługują się całym .NET, a w samym dziale LoLa myślę, że również znalazłoby się kilka.

Większość userów L# to free userzy z BoL'a, L# to marnowanie czasu. Darmowe projekty nigdy nie były wieczne, każdy musi za coś żyć (ostatnio pojawiły się jakieś plotki, że L# ma być płatny po becie, smuteczeg xD).

Opublikowano

Pegas wyjdź bo pierdolisz od rzeczy xD

L# jest w C#, lel.

Wyjaśniłem wyżej.

Większość userów L# to free userzy z BoL'a, L# to marnowanie czasu. Darmowe projekty nigdy nie były wieczne, każdy musi za coś żyć (ostatnio pojawiły się jakieś plotki, że L# ma być płatny po becie, smuteczeg xD).

jeśli autor nie zmieni zdania to tak, L# będzie płatny. mimo to jest godny uwagi :) xerath, syndra i każdy adc bije na głowę BoLa (nie grałem na 2.0 więc nie wiem jak z nim będzie)

na chwilę obecną L# > BoL

w przyszłości zobaczymy :)

2vlp0kh.png

by @Casso.

Opublikowano

jeśli autor nie zmieni zdania to tak, L# będzie płatny. mimo to jest godny uwagi :) xerath, syndra i każdy adc bije na głowę BoLa (nie grałem na 2.0 więc nie wiem jak z nim będzie)

na chwilę obecną L# > BoL

w przyszłości zobaczymy :)

Nie ma Bola 2.0 jeszcze to jakim cudem mogłeś na nim grać? Tzn. Jest niby jakaś tam beta ale nie ma w ogóle skryptów i nie wiem czy to w ogóle działa bo kiedyś jak sprawdzałem to mi wywalało program w grze. 

Opublikowano

Nie ma Bola 2.0 jeszcze to jakim cudem mogłeś na nim grać? Tzn. Jest niby jakaś tam beta ale nie ma w ogóle skryptów i nie wiem czy to w ogóle działa bo kiedyś jak sprawdzałem to mi wywalało program w grze. 

Działa, ale ilość skryptów jest znikoma bo nikomu nie chce się zajrzeć do API, a jest naprawdę bogate :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...