Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kooles007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Złożyłem nowy komputer:

•karta graficzna - Gigabyte Radeon R7 260X OC 2GB DDR5
•procesor - AMD FX-6300 3.5 GHz
•płyta główna - MSI 760GM-P21 (FX)
•pamięć RAM - GOODRAM Play DDR3 1600MHz 8 Gb

•zasilacz - Modecom Feel 620

I podczas gry w bf3 i bf4 wyskakuje mi ten oto błąd:

DirectX function "GetDeviceRemovedReason" failed with DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG: Device hung due to badly formed commands.. GPU: "AMD RadeonR7 200 Series", Driver: 14.4 (14.10.1006-140417a-17-1099C)

430601408904561286144.png

Po wyłączeniu gry [CTRL+ALT+DEL] sprawdziłem sytuację programem GPU-Z

i sprawa miała się następująco:

910871408904561286144.gif

Zaznaczone wartości (GPU Core Clock, GPU Load i GPU Memory Clock[w tym przypadku akurat nie]) zostały "zablokowane" i utrzymywały się po wyłączeniu gry, trzeba było zrobić restart, by móc normalnie korzystać z komputera,

Dodam że blokowało się na wartościach do których ta karta była fabrycznie podkręcona chociaż na idlu Gpu Core Clock wynosiło 300 a GPU Load wahało się pomiędzy 0 a 1%

Overclockingu nie przeprowadzałem!

Próbowałem przy użyciu Gigabyte_OC_GURU zmniejszyć Core Clock (zmniejszyłem do wartości bez OC fabrycznego, czyli 1100), i tak nie pomogło.

Zmieniałem również sterowniki z najnowszego Catalyst'a na sterowniki ze strony Gibabyte.

Użyłem również instalatora DirectX z folderu BF3/4.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Mam taką samą kartę graficzną co ty. Mi ten sam błąd wyskakiwał gdy za bardzo podkręciłem ją.  Trzeba pamiętać również o wszystkich sterownikach. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Mam taką samą kartę graficzną co ty. Mi ten sam błąd wyskakiwał gdy za bardzo podkręciłem ją.  Trzeba pamiętać również o wszystkich sterownikach. 

Witaj.

Jak już napisałem, overclockingu nie robiłem.

Sterowniki były najnowsze(był problem), i trochę starsze ze strony Gigabyte(również jest problem).

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...