Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Reclass - wyciaganie adresow - pisanie hacka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec, tutorial ten jest uniwersalny - mozesz zastosowac go do dowolnej gry, jest on chyba skierowany do wszystkich, poniewaz nie widzialem zeby ktos tutaj uzywal reclassa, nieliczni tutaj potrafia cos napisac samemu, wiec...

Potrzebne programy:

• cheat engine (6.x)
  • kalkulator
  • notatnik
  • reclass 2011 (z unknowncheats, jesli nie potrafisz znalezc go w google - odpusc sobie dalsza czesc tutoriala)
  • dowolne IDE

Zaczynamy! Ja bede szukal struktury gracza w cs 1.6, zacznijmy od hp, wchodzimy na serwer, odpalamy cheat engine, wpisujemy 100, szukamy, dajemy sie obic, next scan, etc, nie bede podstaw demonstrowal (jesli tego nie ogarniasz - google.pl -> cheat engine tutorial)

Mam juz adres, jest statyczny (czyli zawsze bedzie taki sam - w CE jest on zielony, jesli taki nie jest, no to pointer scan - tez mozesz wygooglowac jesli potrzebujesz)

Zapisujemy adres do notatnika, odpalamy reclass, podpinamy pod nasza gre.

7439514089056521199266.png

po kliknieciu w to kolo zebate, wyskoczy wam lista procesow, wybieramy gre.

nastepnie klikamy new class, i 2x na te czerwone literki w lewym gornym rogu i wklejamy tam nasz adres, wartosci powinny sie zaktualizowac.

6609214089056531199266.png

1065414089056541199266.png

teraz mozemy zabrac sie za nazywanie naszych adresow, najpierw jednak musimy dowiedziec sie co oznaczaja poszczegolne rzeczy - polecam na pol ekranu ustawic reclassa, a na drugie pol gre, i bawic sie i patrzec co sie zmienia.

ja juz wiem, ze 1 to bedzie HP - znalezlismy adres w cheat engine, wiec zmienmy typ na integer32 i podpiszmy to po ludzku

klikamy modify po zaznaczeniu naszej linijki -> int32 -> 2x na to co nam wygeneruje w linijce po INT 32 i zmieniamy nazwe

1820914089056551199266.png

po parominutowej zabawie dowiedzialem sie ze HP+0x8 to aktualna bron, podpiszmy to.

8755114089056551199266.png

czyz to nie jest fajne?

zaraz zaraz, ale czemu tutaj tak malo tych adresow?

wlasnie do tego mialem przejsc - klikamy na modify a potem wybieramy jak daleko chcemy 'skoczyc' od wyswietlanego konca - jedna linijka = 4, wiec add 4 doda nam jedna linijke, 64 doda takich 16, 1024 doda takich 256.

1818714089056561199266.png

a wiec poszukajmy tutaj czegos ciekawszego niz tylko hp i aktualna bron, przeciez z tego nie zrobimy zadnego hacka.

7630814089056571199266.png

ja sie chwile pobawilem, i dodalem sobie wektory 3d akceleracji, predkosci, pozycji xyz gracza, katow widzenia.

co moge z tym zrobic?

pomyslmy

• prosty aimbot - (if hp>0 && gun != knife - celuj w pozycje wyliczona na pdstawie mojej pozycji, i pozycji przeciwnika - celuj == ustaw odpowiednio wektor 2d angles, tak aby celowac w przeciwnika)
  • esp (if hp.przeciwnika >0 -  narysuj kwadrat na pozycji x,y,z przeciwnika, ktorego wielkosc to n/odlegloscmiedzynami)

jesli nie wiesz co to wektor 2d, wektor 3d - nie przejmuje sie. mozesz zastapic wektor 3d 3 floatami - x,y,z - tez bedzie dzialalo - wektor jest ladnie upakowany :D

co jeszcze potrafi reclass? czas na cos serio fajnego - generowanie kodu c++ :D

klikamy home -> generate, i oto mamy nasz upragniony kod C++, dzieki ktoremu zycie bedzie duzo latwiejesze.

2749214089056581199266.png

dzieki temu z latwoscia napiszemy nasz upragniony hack  - w podobny sposob szukasz danych innych graczy na serwerze, tworzysz uniwersalna klase, i voila, te liczby hexadecymalne w komentarzach to offset danej rzeczy - ile nalezy dodac do pierwszego elementu aby otrzymac dana rzecz, mowiac jezykiem laikow :D

reclass to genialne narzedzie, ma jeszcze wiele innych funkcji, ale to innym razem :D

dziekuje za to, ze dortwales do tego momentu, mam nadzieje, ze nauczyles sie dzis dzieki mnie czegos nowego :D

Opublikowano

Człowieku co ty ludziom pokazujesz? Większość nie wie jak używać "Memory View" w CE, a co dopiero rozpoznać gdzie jest vector(już nie wspominając "co to ku*wa jest"), a Ci co wiedzą to raczej go znają.

Co do poradnika to zły nie jest.

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

Miazga, nie wiedziałem, że coś takiego istnieje.

Wszystkie offsety na wyciągnięcie ręki, wystarczy drobna zabawa żeby sprawdzić jak zachowuję się dana zmienna.

Dzięki za to, bardzo pomoce :)

Opublikowano

@Vesim

tak jak powiedzialem - wektor nd = n wartosci float, dlatego jesli ktos widzi ze jedna zmienna przechowuje forwardspeed, druga sidespeed, moze ich uzywac osobno, stworzyc 2x float ptr, no ale moze tez zrobic wektor 2d :D

ja wlasnie nie rozumiem tego - sam kiedys tez bylem script kiddem - przyznaje - nie umialem zrobic prostch rzeczy w cheat engine bez zerkania do google etc, ale to gimnazjum bylo, oszukiwanie w grach flashowych xD jesli ktos ma TROCHE oleju w glowie to znajdzie sobie dobry tutorial do ce (unknowncheats ma kilka takich o ile sie nie myle), to znajdzie sobie programy ulatiwjaace prace (tez z tutoriali unknowncheats), to napisze wkoncu cos porzadnego - mniej lub wiecej C&P ale wkoncu cos zrobi, ale na takim mpc oczywiscie wszyscy czekaja na gotowce, i zakladaja durne tematy, jak skompilowac przyklad z msdn w codeblocksie ... GvkF9H2.png

Opublikowano

nie umialem zrobic prostch rzeczy w cheat engine bez zerkania do google 

No widzisz, ja dopiero zerkałem po kilku godzinach/dniach, ale przeważnie udało mi się rozwiązać problem.

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

blowfish, zastanawia mnie, czy można w taki sposób zrobić np dodawanie HP co jakiś czas ? :) nieśmiertelność ;p

no po to to jest, potem eksportujesz cala klase, masz tam gotowe nie wiem, hp, xyz gracza, ilosc ammo, i sobie robisz co chcesz, dodawanie hp no to player.HP += 5, chcesz niesmiertelnosc to najprosciej szukasz adres hp, find out what writes this address, zbijasz hp, klikasz 2x na ta instrukcje ktora ci sie tam pojawi (zakladajac ze masz 1) i dajesz replace with code which do nothing (nie pamietam dokladnie co tam jest napisane, nopujesz), tadam, masz swoja niesmiertelnosc

Opublikowano

A ja właśnie mam taki mały problem, wpisuje 100HP, first scan, daje się obić do np 70HP, więc zmieniam wartość na 70 i daje next scan, i po lewej stronie w CE mam PIĘĆ tych adresów, pierwszy na czarno, cztery na zielono, i nie wiem, który jest odpowiedni :)

@Edit
Dobra, wziąłem ten ostatni adres, podpiąłem do Reclass i jest pięknie, wszystkie wartości się zmieniają :) Jadę dalej :)   (podejrzewam że wszystkie 4 (5?) adresy były dobre :))

C++ - uczę się... :(

Opublikowano

A ja właśnie mam taki mały problem, wpisuje 100HP, first scan, daje się obić do np 70HP, więc zmieniam wartość na 70 i daje next scan, i po lewej stronie w CE mam PIĘĆ tych adresów, pierwszy na czarno, cztery na zielono, i nie wiem, który jest odpowiedni :)

@Edit

Dobra, wziąłem ten ostatni adres, podpiąłem do Reclass i jest pięknie, wszystkie wartości się zmieniają :) Jadę dalej :)   (podejrzewam że wszystkie 4 (5?) adresy były dobre :))

moze i wszystkie byly dobre ale jesli nie masz statycznego to twoja praca pojdzie na marne

Opublikowano

W takim razie powiedz mi jeszcze jedno (na razie :D). Pomijając Reclass'a, bawiłem się samym Cheat Engine i cs 1.6 (w celach edukacyjnych, oczywiście :)) i szukałem właśnie HP, znalazłem tak jak poprzednio 4 statyczne (były na zielono, więc chyba statyczne :)) i kliknąłem 2x na wszystkich 4 adresach, tak, żeby pojawiły się one w CE w tym dolnym okienku i gdy miałem np. 40hp, zmieniałem wszędzie Value na 100 (dało się zmienić tylko w jednym, bo jak zmieniałem w tych trzech innych, to Value od razu aktualizowało się na takie, jakie ma być)  po zmianie Value na 100, czy nawet 999, wartość w grze faktycznie zmieniała się nawet na 999, lecz po jednym strzale (nawet w noge) albo ginąłem, albo HP spadało poniżej 40, więc robię coś źle, czy nie da się uzyskać tego efektu samym CE ?

C++ - uczę się... :(

Opublikowano

w cs 1.6 nuie zrobisz sobie niesmiertelnosci, pewnie zmieniales wizualna wartosc, a te inne to byla wartosc prawdziwa (wiele gier tak ma, ze inna zmienna przechowuje co namalowac na ekranie, a inna prawdziwa wartosc), w bf3 mozesz zmodyfikowac prawie wszystko - predkosc pocisku, jego dmg, max zasieg przez proste wpisywanie wartosci, w csie jest to serverside

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...