Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego nie działają pasy, alchemia z game "mainline"?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skompilowałem sobie już jakiś czas temu db i game z linii "mainline" ale po uruchomieniu klienta, zalogowaniu się nie działa mi alchemia.

Co jest tego przyczyną? Nic nie edytowałem, tylko skompilowałem game i db oraz liby i wkleiłem bazę jakiegoś serwera z game 40k.

Może dane w bazie, tych smoczych kamieni są błędnie dodane? Co sprawdzić, zmienić?

Game z linii mainline, to wersja 40k? Na pewno?

Mam problemy ze skompilowaniem mainline_released, a mainline i novaline udało mi się.

Klient z którego korzystam to "Test Client für 402501" z niezmienioną binką.

Opublikowano

Działa poprawnie, tylko gdy wpiszę w chacie "/item <id_np._leg_smoczego_kamienia>" to nie ląduje ono w ekwipunku alchemii, tylko w zwykłym.

Przypuszczam, że to wina źle dodanego rekordu w bazie danych.

btw. Uruchomiłem już mainline_release (game 40k) ale nadal to samo.

Opublikowano

bo /item przywołuje przedmiot do ekwipunku wszystko tutaj jest dobrze. Aby dragon stone był w oknie alchemi musi być użyty przez quest.

Opublikowano

@Intern Nie....

#define LOCALE_SERVICE_SINGAPORE // ˝Ě°ˇĆú
#define ENABLE_COSTUME_SYSTEM
#define ENABLE_ENERGY_SYSTEM
#define ENABLE_DRAGON_SOUL_SYSTEM
#define ENABLE_NEW_EQUIPMENT_SYSTEM 

Dopisz to do locale_inc.h

Licze na lajki :)

Opublikowano

@Intern Nie....

#define LOCALE_SERVICE_SINGAPORE // ˝Ě°ˇĆú
#define ENABLE_COSTUME_SYSTEM
#define ENABLE_ENERGY_SYSTEM
#define ENABLE_DRAGON_SOUL_SYSTEM
#define ENABLE_NEW_EQUIPMENT_SYSTEM 

Dopisz to do locale_inc.h

Licze na lajki :)

Sam dziś to dodawałem na mainline_sg i to nie od tego zależy.

Jeśli by tego nie było to nie mógł by otworzyć okna alchemi, pamiętam z game 40k ze jak przywołałem item /i to dawało go eq a jak otworzyłem Cor Draconis to kamień wpadał do okna alchemi.(zanim wyciekło source)

@1361622928-U485574.pngautor

w source game przy komendzie /i musiał bys dodać ifa sprawdzającego czy przedmiot ma type DSS_costam_nie_pamietam to nie daje go do eq a do okna alchemi.

Opublikowano

@Intern

Skopiowałem rekordy do item_proto -> smocze kamienie

I do item -> tak by były już w eq smoczej alchemii, type-> ITEM_DS (chyba taki miał)

Dodałem quest, działa ale smocze kamienie dalej lądują w zwykłym eq, później sprawdzę z oryginalnym game, gdzie alchemia musi działać, bo już kiedyś testowałem, jeśli nadal będzie źle, to błąd musi leżeć po stronie klienta...

Pasy już działają :)

Opublikowano

@Intern

Skopiowałem rekordy do item_proto -> smocze kamienie

I do item -> tak by były już w eq smoczej alchemii, type-> ITEM_DS (chyba taki miał)

Dodałem quest, działa ale smocze kamienie dalej lądują w zwykłym eq, później sprawdzę z oryginalnym game, gdzie alchemia musi działać, bo już kiedyś testowałem, jeśli nadal będzie źle, to błąd musi leżeć po stronie klienta...

Pasy już działają :)

Jeśli dodasz to pod komendą /i to powinno zadziałać. Reszta funkcji znajduje się w quescie, wystarczy że jeśli if zwróci 1 czyli przywoływany przedmiot będzie miał ITEM_DS(jak pisałeś) to wtedy przekieruje nas do questa, który da nam przedmiot.

Możesz spróbować jeszcze czegoś takiego.

game --> char_item.cpp

szukasz

if (false == CanUnequipNow(item2) || false == CanEquipNow(item1))

zmieniasz na:

if (false == CanEquipNow(item1))
    return false;
if (item2->IsDragonSoul() && false == CanUnequipNow(item2))
    return false;

To działa chyba tylko przy pełnym ekwipunktu ale sprawdź. Może pomoże. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...