Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kto ma pierwszeństwo na drodze ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie. ponieważ osoba egzaminująca oblała daną osobę na egzaminie w word na prawo jazdy kat.b 

Powód zakończenia egzaminu był taki że osoba jadąca (zdj na niebiesko) wymusiła pierwszeństwa temu drugiemu (zdj czerwonemu) 
Prosze wyjaśnić mi czy to słuszne oblanie egzaminu ? bo mi sie zdaje ze nie.

poniżej daje zdj z trasy .

1. trasa jak jechała ta osoba:

Czerwona linia to osoba która zajechała drogę

Niebieska linia to osoba która jechała z egzaminatorem

60953029120192405057.png

2. zdjęcie z drogi (na mapie podpisane nr 1)

18660301492553074737.png

(osoba zdająca na prawo jazdy zajmowała pas prawy po czym na zielonym świetle skręcała w prawo)

2. zdjęcie z drogi (na mapie podpisane nr 3)
68936789859796462445.png
osoba która jechała innym pojazdem (linia czerwona) zajmowała pas prawy  do skrętu w prawo i zajechała drogę osobie jadącej GŁÓWNĄ JUŻ DROGĄ = OSOBIE ZDAJACEJ NA PRAWO JAZDY

3.  zdjęcie z drogi (na mapie podpisane nr 2)

09816303311612412485.png
zdjęcie na którym widać główną drogę i łuk na którym skręcała osoba która zajechała drogę osobie zdającej na prawo jazdy

Skręcając w prawo "L" dostała się na drogę z pierwszeństwem (droga głowna), osoba skręcająca (włączająca się do ruchu) musi ustąpić pierwszeństwa osobie na drodze głównej. powód niezdania egzaminu to : wymuszenie pierwszeństwa. możecie wyjaśnić w którym miejscu WYMUSZONO pierwszeństwo ??

Jeżeli ci pomogłem kliknij : "LUBIĘ TO". Jeżeli uważasz że temat jest rozwiązany kliknij : "Oznacz jako rozwiązany".

Opublikowano

Tam jest wyraznie znak ustapienia pierwszenstwa... Jak bardzo zajechala? Wpieprzyla sie metr przed maske? Tamta czerwona aż przychamowala? Im mniejsze byly odleglosci, tym bardziej sluszne oskarzenie, niestety :/

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Oczywiście że słusznie. 

Raz, że skręcasz, a gość jedzie prosto - musisz ustąpić

Dwa, masz trójkąt - musisz ustąpić i to bezwzględnie

Opublikowano

Chyba źle podpisałeś na początku, albo ja nie rozumiem. Czerwona linia to zdający, a niebieska to ta druga osoba?

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

sory zajebka ja jechalem  zdajacy jechalem czerwona linia a niebieska osoba przez ktora oblalem i kto ma tam wkoncu pierwszenstwo

Jeżeli ci pomogłem kliknij : "LUBIĘ TO". Jeżeli uważasz że temat jest rozwiązany kliknij : "Oznacz jako rozwiązany".

Opublikowano

Ok, a więc myślę że jest to tak. Skręcając na światłach w lewo musisz ustąpić temu, który z naprzeciwka chce skręcić w prawo. I prawdopodobnie o to tutaj chodzi. Instruktor jazdy powinien zabierać zdających w takie trudne miejsca.

Super opisane polskie drogi. Pewnie większość wyjadaczy pojechałaby tak samo ;)

Protip: jeśli są światła i one działają, to na znaki nie zwracamy uwagi.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

OMG interpunkcja

Jeśli ty byłeś czerwony to:

Nie miałeś znaku że jedziesz drogą z pierwszeństwem.

Tak więc jest to skrzyżowanie równorzędne, czy jak to tam się nazywa. Tak więc obowiązuje zasada prawej ręki. Czyli tych z prawej trzeba puścić.

Koło domu mam coś takiego :P Kiedyś były tam znaki stop, ale usunęli... Teraz cały czas tędy Lki jeżdżą, a na motorze i tak trzeba przychamować, bo nie wiadomo na kogo się trafi...

Admin Cienia
Opublikowano

Wystarczy że ktoś zajedzie i po egzaminie, znam sytuacje gdzie gościowi na zielonym wskoczyli na ulice przed maske, zaczeli się śmiać i po egzaminie.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Wystarczy że ktoś zajedzie i po egzaminie, znam sytuacje gdzie gościowi na zielonym wskoczyli na ulice przed maske, zaczeli się śmiać i po egzaminie.

Bardzo mało prawdopodobne jest to, żeby taka sytuacja zaistniała, ale jeśli już to się pisze skargę. Teraz to nawet lepiej bo kamery są.

Opublikowano

A ostatnio zdarza się tak, że na egzaminy podstawiani są osoby trzecie, które najczęściej ustępują pierwszeństwa w miejscach, gdzie to pierwszeństwo mają oni i łatwo w taki sposób oblać egzamin :P

Co do tematu nie wiem, czy dobrze zrozumiałem ale w tym przypadku fakt - niebieski ma pierwszeństwo, chyba, ze Ci sie wpierdolił pod maske jadąc 100km/h i nawet go nie widzialeś :D

Opublikowano

nic nie rozumiem z tego co napisałeś bo to chaotyczne i nie chce mi się tego analizować, ale na 90% ten jadący ulicą Lechicką miał pierszeństwo, skoro to taka długa prosto biegnąca trasa, a ten na niebiesko pewnie miał ustąp.

Opublikowano

Zenek97 
A jakie znaczenie mają znaki? Żadne... 
Na skrzyżowaniu jest sygnalizacja świetlna i znaki nie mają nic do powiedzenia.
Są one  w razie awarii sygnalizacji...

1313231834-U86349.jpg

Opublikowano

@WilKxD NIE

Masz zielone światło S1 - skrzyżowanie kolizyjne i zaraz za światłami stoi słup z trójkątem, czyli trzeba wszystkich przepuścić.

(trójkąt nie wisi na tym samym słupie! czyli najpierw stosujesz się do poleceń sygnalizacji, później stosujesz się do tego co jest na znaku...)

PS. To jest jeszcze nic. U cicoci w hameryce byłem w szoku po zobaczeniu all way stop 

https://maps.google.com/maps/ms?gl=US&ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=115506015696472098490.0004360475a237c62086a&dg=feature

i nie mam pojęcia kto tu ma pierwszeństwo :D

Opublikowano

A no fakt :D ja nie na ten obrazek patrzyłem :D Przepraszam mój błąd :D
A co do tych stopów to zasada prawej strony + kultura czyli kto kogo przepuści xD
W takiej sytuacji najlepiej byłoby się zatrzymać i czekać aż wszyscy pojadą :D

1313231834-U86349.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...