Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Ravia.eu - czyli przekręty?Postępowanie dokładnie takie jak FuBu? - Zapraszam do Dyskusji :)

Rapils

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wczoraj ukazał się filmik, na którym autor stara się ukazać przekręt na Ravia.eu. W historii tego serwera bylo juz kilka takich przypadków, gdzie YT'berzy byli faworyzowani przez team "wiecie kogo". (Rozdawanie ulepszaczy, darmowe itemki z is, pd, rekawice, drop)

Oczywiście nie obyło się bez fali hejtów "PumpaTimuxD"

Zapraszam do dyskusji, co sądzicie o tym filmiku? Jak myślicie będzie to samo na nowym serwerze z "ich stajni" który ma ujrzeć światło dzienne za kilka dni? :)

footer_logo.png

Opublikowano

Tam gdzie popularni YouTuberzy w teamie, tam przekręty - zawsze się to sprawdza, fubu (balmora), isamu (ravia), buenacosta (reinor) i można by ich tak wymieniać pół dnia..

0VPaRnd.png

Opublikowano

Padłem takie bony (15 miecz, 15 sztylety, 15 strzały, 10 2-ręka, hp) ciężko wymixować na serwerze EASY, ten idiota nie wie co mówi w dodatku Perry na ravi już nie gra kawał czasu ;) więc nie wiem czemu go mieszają do tej sprawy 

Opublikowano

Tam gdzie popularni YouTuberzy w teamie, tam przekręty - zawsze się to sprawdza, fubu (balmora), isamu (ravia), buenacosta (reinor) i można by ich tak wymieniać pół dnia..

Tylko najgorsze było postępowanie isamu, jak wyszło to co robi fubu, a sam nie jest lepszy :)

Mógł się nie udzielać, ale jakoś wybić się trzeba było.

footer_logo.png

Opublikowano

to nie był przekręt, bo kiedyś została okradziona cała topka i oddawali eq. Teraz skradzione eq krąży po serwerze... więcej informacji i wytłumaczenie na forum Ravii. łubu dubu ..... fubu

Opublikowano

Tylko najgorsze było postępowanie isamu, jak wyszło to co robi fubu, a sam nie jest lepszy :)

Mógł się nie udzielać, ale jakoś wybić się trzeba było.

To jest u nich normalne, jak jest sytuacja w której można kogoś oczernić, wybielając tym siebie to się to robi.

Przy pewnym serwerze już Isamu dał popis swojej uczciwości, 2 udziałowych graczy przeszło na ten X serwer, to Isamu na swoim facebooku napisał żeby nie pobierać ich klienta bo są keyloggery i już parę graczy jego serwera potraciło eq.

mudev - jesteś jedną z tępych dzid które powinny zostać zutylizowane dla zdrowia reszty społeczeństwa. Chyba k***a logiczne że na swoim forum nie napiszą "TAK BRALIŚMY UDZIAŁ W PRZEKRĘCIE".

0VPaRnd.png

Opublikowano

na Ravi jest więcej przekrętów niż było na Balmorze.

IsAmU sprzedaje yangi na allegro zeby zarobić kase na lekarze

przeciez musi keidyś wyleczyćswojego downa

EQ z navi też jest tylko że Szczur ie jest jeszcze na tyle głupi zeby rozdawać je każdemu

ale swoim flepsom jakieś kolczyki czy bransolete z navicatu podrzuca.

Cały ''pompa team'' to zjeby

cała ''JP armia'' to banda gimbów

Opublikowano

Boże nie podoba się to nie graj zawsze próbują jakoś zarobić albo w ch*** zrobić by zarobić.

d5ea2ef187c3cf6c.png

Fan Realu

Posiadam kanał na youtube wraz z kolega

Gram w Minecrafta , League of Legends , Call of Duty 4.

Opublikowano

Padłem takie bony (15 miecz, 15 sztylety, 15 strzały, 10 2-ręka, hp) ciężko wymixować na serwerze EASY, ten idiota nie wie co mówi w dodatku Perry na ravi już nie gra kawał czasu ;) więc nie wiem czemu go mieszają do tej sprawy 

Potwierdzam..czy ten cymbał grał wgl na easy? xDDD

10616653_1489419637980205_70507861520869

Opublikowano

Potwierdzam..czy ten cymbał grał wgl na easy? xDDD

Przyganiał kocioł garnkowi.

Wkręcić takie bonusy samemu jest ciężko na easy, niestety intelekt nie pozwala Ci dostrzec różnicy po za wbijaniem bonów, a używaniem do tego BS'a.

Gdybyś miał przesuwać zmianki na item własną ręką to byś się zesrał, a nie miał perfekt EQ.

Chyba że Twoje życie ogranicza się do kręcenia bonusów w grze Metin2, to wtedy sorry w tym przypadku nie mam racji.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Przyganiał kocioł garnkowi.

Wkręcić takie bonusy samemu jest ciężko na easy, niestety intelekt nie pozwala Ci dostrzec różnicy po za wbijaniem bonów, a używaniem do tego BS'a.

Gdybyś miał przesuwać zmianki na item własną ręką to byś się zesrał, a nie miał perfekt EQ.

Chyba że Twoje życie ogranicza się do kręcenia bonusów w grze Metin2, to wtedy sorry w tym przypadku nie mam racji.

Tutaj chodzi o farta .. spotykalem sie na serwerach gdzie 2-3 zmianki i mialem perfa tak samo ze Sr.. :)

Dla mnie Fubu i Isamu sa rowni :)

image.png

Opublikowano

Hehe

A więc tak nie każdy wie że .. Małysz na s2 był jednym z największych serwerowych złodziei. Okradł np POSIXA i sporo osób z jego gildii nawet do niego na real jechali ale jego tata drzwi otwierał i mówił że go nie ma.. było pełno nagrań na kanale POSIXA z rozmów z Venta jak Małysz próbował tłumaczyć że kolega z reala miał passy do jego konta i on pewnie ukradł te itemy. - BEKA.

Co do Isamu..

Isamu  - Jak na Solarze zaczęły się wojny o wróżki to mi isamu ts-a gasił bo gildia z która się biła uciekła do mnie na ts-a bo ich z net-speaka im zamknął (Mariusza podobno z reala zna.) Co najlepsze Avalanche (które było u mnie na tsie) to wiele osób było znajomymi z innych serwerów isamu.. I kiedyś gadałem z tym remiqem założycielem ich gildii to przecież on z Isamu na jakimś mentalu razem grali kiedyś i mi opowiadał że jak ravia ruszyła to Isamu mu dawał fmsy + 9 , tygre , żelka i jakieś inne rzeczy ale niby coś ludzie się do niego spinali że wszystko ma + 9 to isamu mu konto usunął i się wkurz.. i odszedł z ich gildii.. Reszta ludzi z jego gildii mówiła podobne rzeczy że smy im dawał za yangi na plu lub itemy im tworzył i wymieniał za inne..

Opublikowano

Ja p******e, żal wam dupe ściska że jedni coś na Ravi osiągnęli a wy nie... ;)
Moje zdanie jest takie, logiczne że zawsze jakieś małe przekręciki będą na serwarach typu Balmora, Ravia, Tiveria ;)

Więc zamknijcie te krzywe mordy, po co odrazu obrażacie innych, każdy wyraża swoje zdanie, i ja też napisałem
          l
Hejtuj \/

Opublikowano

mudev - jesteś jedną z tępych dzid które powinny zostać zutylizowane dla zdrowia reszty społeczeństwa. Chyba k***a logiczne że na swoim forum nie napiszą "TAK BRALIŚMY UDZIAŁ W PRZEKRĘCIE".

a fubu może się przyznał po tym jak sprzedawał bryłki? nie masz co pisać to pieprzysz głupoty, kocie zafajdany

Opublikowano

A jednak, tak tępili FuBu a sami nie są lepsi. Na prawdę nie wierzę żeby na hardzie takie coś wymixować, jak sam autor filmiki napisał, że skoro ma takie szczęście to niech zagra w Totka. 

@offtop. żona serio zostawiła Isamu? o.O

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Świat jest jaki jest, ludzie są jacy są. Każdy próbuje zarobić jak się da i ile się da. Na każdym serverze można dostrzec się przekrętu. FuBu sprzedaje (a może sprzedawał? nie wiem) bryłki na allegro aby się jeszcze więcej wzbogacić na Balmorze. Była z tego drama? Była i co? I to ucichło on sobie pewnie dalej sprzedaje a nikt już tego nie dramy nie robi. IsAmU (Tutaj nie jestem pewien, poprawcie mnie w razię czego) napędził dramę że FuBu to złodziej przy czym prawdopodobnie się wybił bo udowodnił jaki to FuBu jest zły itd. A sam jak to WY twierdzicie nie jest lepszy, bo wg. was sprzedaje itemy/bryłki czy coś na Allegro. Jakby nie patrzeć to obaj sprzedają bo maja Item Shop ^^ 

Co do tego Filmiku:

Perry oddał tą postać w Konkursie to prawda. Ale po co napędzać dramę po EQ? Co za problem iść na Ravii na wyżynę nabić 2kk skupić zmianek i robić? Jak się jest dzieckiem szczęscia to te bonusy wejdą na spontanie. Lecz jak się jest no życiowym 0 to można popatrzeć tylko na ss tych eq. ew. Kupić na allegro.

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Wszystko zostało zrobione pod hajs, upadek Ravii jest bliski, dlatego można robić przekręty.
Zrobił to ponieważ s1 pada i ma nadzieję, że na s2 coś jeszcze doskrobie złotówek. Powstanie s2 oznacza upadek s1, ponieważ graczy stamtąd uciekną. Najbardziej wkurzające jest to, że ten Szczur przekopiował całą Ravie i odpala ją na nowo, aby robić też hajs na nowo. Korzysta póki może, kariera usypana hajsem Metina powoli się kończy. Szczur jest gorszy od FuBu, nie znam gorszego człowieka od niego, którego tak ciągnie do hajsu i te jego reflinki.. 

Opublikowano

Nie znam jak wyglada sytuacja z FuBu z jego "pomyslami" ale znam historie isamu na ktorej sie wybil, czyli pompamt2 ktorej pliki kupili odemnie + strone i strasznie sie isamu chwalil i chwali do dzis jaki to z*******y serwer nie postawil od podstaw :) Patrzac na jego filmiki to stwierdzam fakt ze to cwaniak a jego smieszne reflinki i na sile reklamowanie serwera jest jeszcze bardziej smieszne.  Na kazdym serwerze idiotow sa przekrety ale dobrze ze na starych serwerach paru nie ma nic bo licza sie pewne zasady.

ban.gif

Opublikowano

Serwer totalnie pod hajs. Nawet nie ma jakichś zmian w porównaniu do s1. Gdyby im zależało na podtrzymaniu s1 to równie dobrze te zmiany co będą na s2 wprowadzili by na s1. Zamiast tego stawiają kolejny serwer, którym nikt nie będzie się interesował. Na ts nie doczekasz się nikogo, a jak już doczekasz to odsyłają cie do Isamu, który zapomniał że ma swój serwer- na s2 będzie tak samo. Po za tym co ten godweles zrobił na te s2, haha tak żałosne rzeczy, które robi się w 1 dzień, a on mówi że pracuje nad tym już długo, śmieszne . Po za tym patrząc na te filmiki z eventów można śmiało powiedzieć że widownia Isamu to w 95% dzieci poniżej 15 roku życia. Naprawdę martwię się, że kolejne pokolenie jest tak tępe i głupie.

Tak btw. nigdy nie lubiłem Fubu ale tak naprawdę co zrobił Isamu dla graczy a Fubu?Isamu- olał serwer, daje swoim podopiecznym itemy z navicatu i tyle sm ile sobie zapragną. Fubon zaburzył jedynie rynek tymi baryłkami ale po za tym jego serwer jest 10 razy lepszy pod względem nowych rzeczy i w dodatku co jak co ale Fubu zawsze pomoże na tym tsie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...