Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aion GAMEFORGE, a Aion NCSOFT

Gość DragonflyG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

moglby mi ktos wytlumaczyc czym sie rozni wersja Aiona od Gameforge od Aiona NCsoft'u? Oczywiscie poza wersjami jezykowymi i serwerami :p Slyszalem, ze ten od Gameforge jest strasznie ograniczony platnosciami.

Opublikowano

Akurat na ping nie narzekam, a aktualnie gram na NA c:
Co znaczy to 'GP' ?

Opublikowano

up goldpack,ale ja nie widzę problemu,na aionie od gameforge można spokojnie grać do 50 lv a potem za cały hajs kupujesz gp i dalej farmisz golda i tak dalej,jak dla mnie to jest dobre 

Opublikowano

Różnica jest w instancjach także

Ncsoft - na wejścia np na adme 10 razy w ciągu dnia

Gameforge co jakiś określony czas.

Jeżeli chodzi o eventy to na ncsofcie bardziej polega to na idź zrób coś rusz się.

Gameforge co 30 minut za zalogowanie dostajesz młotek.

Gameforge handel zablokowany do czasu kiedy nie kupisz bądź nie uzbierasz na gp.

[Możesz kupić gp u brokera za jakieś 45kk nie wiem jak teraz kosztuje] tylko to chyba można kupić u broukera. [Jeżeli będziesz miał gp będziesz mógł kupywać,sprzedawać wszystko]

Na ncsofcie nie ma ograniczeń ani w handlu ani w craftingu.

Ncsoft - trudno znaleźć polaków

Gameforge - łatwo znaleźć

sygna1.png

Opublikowano

Co do instancji sie nei zgodze na taka adme mozesz wchodzic do bulu codziennie czy theo.Z katalamize czy innymi instancjami na 65 juz jest ograniczone wejscie tygodniowo,ale pewnie tak sao na NA.

Nie czaruj.

Opublikowano

Gameforge jest nastawiony na hajs i jest nudniejszy : /

10f6fl5.jpg

100 | 200 | 300 | 400 | 500 | 1000 | 2000 | 5000

Jeśli odpowiadasz na mój post, zacytuj go oraz oznacz mnie.

Planujesz do mnie napisać? Zapraszam na profil ;)

Opublikowano

Nudniejszy czy nie,mi sie lepiej gra niz na takim NA gdzie z WTFastem ping i tak jest 100+,czyli niegrywalne jak dla mnie.No i GF daje ciagle te same **ujowe eventy :(Ale gdybym mial wybierac miedzy NA czy GF jeszcze raz to i tak GF wybiore,wole latac z pingiem 50-80 niz na pingu 100+ caly czas.Niech beda caly czas nudne te eventy,ale zeby dalo sie grac :D

Nie czaruj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...