Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mody na serwer 1.7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hello,

Mam problem. Buduję sobie mapkę na single player, no i chciałbym żeby było kolorowe pismo w command blockach. Potrzeba do tego nbtedit w grze. No więc stworzyłem świat na single, wyłączyłem komendy więc nie mogę używać command blocków. Dlatego buduję na multi na prywatnym serwerze, a później skopiuję mapkę. No więc chciałbym zainstalować ten nbtedit na multi, bo na singlu nie mogę go używać bo komendy są wyłączone. Mają być wyłączone bo inaczej gracz by se odpalił gm1... Czytałem, na stronie twórcy jest napis "Jeżeli chcesz używać moda na serwerze, MUSI być on zainstalowany na tym serwerze" czyli można go na serwie używać. Wymaga on forge. No i trochę poczytałem, każą wrzucić pliki forge do Minecraft_server. Problem jest taki, że ja nie chcę Minecraft_Server tylko craftbukkit 1.7 Nie ważne czy to będzie działać na 1.7.2 czy 1.7.9 Po prostu na 1.7 Jak wrzucam pliki forge do craftbukkita to okienko pojawia się na sekundę i znika. ;-; Jakieś pomysły? Tak, usunąłem META-INF.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

@pingwin1324

Zacznijmy od tego co ma nbtedit do commandblocków (tzn. do kolorowego pisma ? )

Jeżeli chcesz aby tekst w commandblocku był na kolorowo, zrób to komendą /tellraw (bardzo banalne) (wystarczy mieć szkić i podmieniać tekst i kolory )

nbtedit to się bardziej używa do spawnerów mobów itd.

Opublikowano

@pingwin1324 niedługo na swój kanał wrzucę szczegółowy poradnik.

Jest to na początku nie łatwa komenda, ale później się przyzwyczaisz, od ponad roku tego używam na mapach escape itd i działa git.

Opublikowano

Zacznijmy od tego że komenda /tellraw wysyła surowy tekst. Dzięki czemu możemy wysłać tekst zapisany w JSONIE(jest to javascript). Co do komendy /tellraw wystarczy w necie wpisać minecraft /tellraw tutorial i wyskakują ci poradniki.(Nie trzeba pisać w javie by umieć posługiwać się tym językiem ale jest to fajne :D) Tutaj masz link do tuta na którym sam ogarnąłem o co z tym dokładniej chodzi: 

http://www.minecraftforum.net/forums/minecraft-discussion/redstone-discussion-and/351959-1-7-1-8-raw-json-text-examples-for-tellraw-title#SYNTAXcomponent

Niestety jest po angielsku ale dla chcącego nic trudnego :D

@pingwin1324 niedługo na swój kanał wrzucę szczegółowy poradnik.
Jest to na początku nie łatwa komenda, ale później się przyzwyczaisz, od ponad roku tego używam na mapach escape itd i działa git.

@dowgirt ekhm to nie jest trudna komenda w grze trudniej jest ją wykonać w pluginie bo w pluginie nie da się wykonać(chyba) komendy tellraw (znaczy da ale ona nie działa tak jak w grze) Więc trzeba się bawić Packetami/NMS itp

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...