Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mapa i texturepack

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, może już czytaliście mój temat o serwerze AntSerwer, a jeśli nie to wbij tutaj http://www.mpcforum.pl/topic/1271779-pytanie-co-sadzisz-o-serwerze/

I chciałem was zapytać czy macie jakieś koncepcje odnośnie stworzenia nowego biomu. Będę go stwarzał prawdopodobnie w WorldPainter czy coś takiego. A teraz texture pack. Nasz Admin tworzy dla nas specjalny texture pack.W tym texture packu nie widzicie Setve-a tylko MRÓWKĘ!!!!!! *.* A tak ona wygląda. Jak wam się podoba? Piszcie opinie oraz jaki biom stworzyć, opiszcie go!!

post-1147330-0-11355300-1408866129_thumb.png

Opublikowano

Powiem Ci, że ta mrówka to... Nie przypomina mi niczym mrówkę.

Jeszcze nigdy na oczy nie widziałem mrówki, która wchodzi w odcienie żółtego, więc to trzeba przemyśleć.

Skin generalnie do poprawy pod względem kolorów - ciemniej.

Teksturka również nie może być nie wiadomo jak kolorowa, niech przypomina to mrowisko i inne rzeczy ;).

Opublikowano

To nie są żadne moje wymagania ;)

Mówię tylko co myślę, bo pomysł na serwer jest na prawdę dobry.

Nowy biom... ?

Nowy biom może być w odcieniach czarnego i ciemnego brązu, tak jakby było to mrowisko.
Kolejny biomem może być ciemna zieleń jako las.

Możesz zrobić również jakieś wielkie drzewa, grzyby, trawę, bo przecież mrówka jest mała ;)

@Rickardo189, chwilowo, nie mam czasu, ponieważ mam pilny wyjazd, a chcę być aktywny na Forum. Gdy znajdę chwilę - napiszę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...