Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przyspieszyć Minecraft ?

DjKubaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem.Jak przyśpieszyć Minecraft?.Gram na tiny i na najmniejszych ustawieniach.Mam 40-60 fps a to dla mnie trochę mało.Proszę o pomoc

Opublikowano

Zainstaluj optifine i z tego co wiem to ponad 60-80fps nie jest widoczne dla oka....

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Jeżeli masz włączonego minecrafta klikasz lprawym  na pasek zadań  i ' menadzer zadań 'lub ctrl+alt+del i wyskoczy ci okienko klikasz na  'Aplikacje' minecraft 'przejdz do procesu'

'Ustaw Priorytet ' i 'Wysoki

Jeszcze możesz zainstalować optifine powinien dodać fpsy.

Następny sposób jest taki że wchodzisz w komputer 'właściwości ' 'Zaawansowane' 'Wydajność Efekty wizualne planowanie użycia procesora wykorzystanie pamięci i pamięc wizualna' Klikasz 'Ustawienia' 'Dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajności' Zastosuj i ok

To wsumie poprawia jakość całego kompa ale wygląd komputera się zmienić ale póżniej możesz ustawić tak jak było wcześniej.

Ale i tak 60-80 fps nie jest widoczne dla oka.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Optifine mam już.Zobacze ten twoj sposbob wefaj.Ej mam laptop HP Pavilion dv6 i czy mogę zmienić kartę graficzną?Bo chce wymienić na nvidie :P

Opublikowano

Spróbuj Razer Game Booster3 mi bardzo pomagał. Używałem go i sprawował się świetnie. Oczywiście spróbuj też się  zastosować do rad podanych wyżej.

@1361622928-U485574.pngWefaj jeśli zagrasz sobie na 120 fps i 60 fps z monitorem o odświeżaniu 120Hz/144Hz to zobaczysz różnicę. Pewnie masz 60Hz, tak jak większość (w tym ja) i mówisz, że nie widać różnicy. Ale uwierz, że jest ;)

343731479829004887779.png

Opublikowano

Spróbuj Razer Game Booster3 mi bardzo pomagał. Używałem go i sprawował się świetnie. Oczywiście spróbuj też się  zastosować do rad podanych wyżej.

@1361622928-U485574.pngWefaj jeśli zagrasz sobie na 120 fps i 60 fps z monitorem o odświeżaniu 120Hz/144Hz to zobaczysz różnicę. Pewnie masz 60Hz, tak jak większość (w tym ja) i mówisz, że nie widać różnicy. Ale uwierz, że jest ;)

A już miałem wspomnieć o Game Boosterze.  ^_^

@DjKubaPL : Pozamykaj zbędne procesy podczas gry (menadżer zadań i jedziesz). ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...